PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: maahanmuuttajat suosivat Liipolaa ja Mukkulaa  (Luettu 5566 kertaa)

fingers

 • Full Member
 • ****
 • Viestejä: 1361
 • Karma: +0/-0
 • capox
maahanmuuttajat suosivat Liipolaa ja Mukkulaa
« : Lokakuu 01, 2011, 09:35:27 ap »
;) ... joo, ja ihan ois silleen et jos soisivat vaikka hollolan peltoja, sillä eikös sinne saa savimajoja viheraho asuinsijojen taakse lähempänä sitä bensistä joka on yöt auki Kukonkoivun tietämillä, jossa se soramonttukin, niin ois varmaan kotosampia seutuja rakennella niitä kyliään.
Ei vaan nuo seudut sopii aina vaan paremmin ja paremmin, tuolla Liiopan mäellä ole koskaan ollut mitään asiaakaan. Aina ollut jotenkin III-seutua
Mukkulassakin aikanaan ne putit veti alamaailman jengejä ja sitä myöten se ostarinseutu oli liian villiä, kuin lännessä konsanaan, jos ei ukko tappanut muijaansa, niin muija ukkonsa. Silloin ei ollut tajuakaan, että joku on karkulainen, vaan Mukkulan kartanollakin oli vaan jotain kesävieraita ... savannilta. Silleen et hampaat vaan vilkku suviyössä. Mut joo lahtelaisia ei varmaan rassaa niin kuin esim. Vuosaaressa, Rastilassa ja juurikin itiksen seutuja. Myllikässä varmaan omatkoirat pitää sen ostarin seudun hullunraivollakin puhtaana. Kontula ja Kivikko kait samoin, mitä niitä seutuja oo rampannut, ja edelleenkin tulee käytyä. Et sinne vaan kyssäriä, kuinka menee ja terveisiä perseestä sinnekin. ;)
Ja pohjalaasille kanssa, sillä niitä perkeleitä kait hurmokseen asti (huom. H ei N).Lahden maahanmuuttajat suosivat Liipolaa ja Mukkulaa
 1. lokakuuta 2011

http://www.ess.fi/?article=342914

Liipola ja Mukkula ovat Lahden kansainvälisimpiä kaupunginosia. Ulkomaalaisasutus on Lahdessa kuitenkin hajaantunut varsin tasaisesti verrattuna pääkaupunkiseudun ja Turun maahanmuuttajalähiöihin.
Liipolan asukkaista 14,3 prosenttia on ulkomaalaistaustaisia. Esimerkiksi Vantaan Hakunila yltää vain hiukan korkeampaan prosenttiin.
Mukkulan lukuja korottaa oppilasasuntola, jossa asuu myös vieraskielisiä opiskelijoita. Toisaalta Timonkadullakin miltei joka kymmenes on maahanmuuttaja.
Herrasmannissa päästään vielä lähes kymmenen prosentin maahanmuuttajaväestöön. Sen sijaan muut kaupunginosat jäävät jo kauas taakse.
Maahanmuuttajia on yli viisi prosenttia kaikista asukkaista muun muassa Ala-Tonttilassa, Ruolassa, Kytölässä ja Niemessä.
Sen sijaan ulkomaalaisasukas on erittäin harvinainen Kujalassa, Tapanilassa, Korpikankareella, Pesäkalliolla ja Västeråsissa.
Suurissa kaupungeissa vieraskieliset vähemmistöt sijoittuvat mielellään lähelle toisiaan. Lahdessa vastaavaa ilmiötä ei ole näkyvissä.
- Lahti on niin pieni ja etäisyydet niin lyhyet, ettei sellaiseen ole tarvetta, arvioi Lahden kaupungin maahanmuuttoasioiden kehittämispäällikkö Anne Saloranta.
Lahdessa asuu noin 4600 henkilöä, joiden äidinkieli on joku muu kuin suomi ja ruotsi. Venäläisten ryhmä on hitaasti kasvanut, kun taas somalit ja vietnamilaiset ovat pitkälti muuttaneet muualle.


Suvilahden sälleille ja sille pumpulle joka sitä räppiä siellä pärisyttää & jokisen veljeksille. ;)

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.

Fullflavor

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2781
 • Karma: +0/-0
Vs: maahanmuuttajat suosivat Liipolaa ja Mukkulaa
« Vastaus #1 : Lokakuu 01, 2011, 15:36:57 ip »
voisivat suosia enemmän omaa kotimaata, eikä mitään kaupungis osaa suomen kamaralta...

fingers

 • Full Member
 • ****
 • Viestejä: 1361
 • Karma: +0/-0
 • capox
Vs: maahanmuuttajat suosivat Liipolaa ja Mukkulaa
« Vastaus #2 : Lokakuu 02, 2011, 23:46:24 ip »
 ;D

Ensi sunnuntaina tämän jutun paikalla on jo jotain muuta.
Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.