Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistetta elektroniikkaa. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

Kirjoittaja Aihe: EU säästää 22 ydinvoimalan verran sähköä huomisesta lähtien  (Luettu 8130 kertaa)

cpukamu

  • Vieras
Lähde Tekniikka&Talous

EU-komissio tiukentaa oikosulkumoottoreiden hyötysuhdevaatimuksia huomisesta lähtien. Sen jälkeen moottorivalmistajat eivät voi asettaa myyntiin Euroopan unionin alueella moottoreita, jotka eivät täytä hyötysuhdeluokkaa IE2.

Myöskään alle IE2-tason moottoreiden käyttöönotto ei ole sallittua huomisesta eteenpäin, ellei moottoria ole hankittu ennen kyseistä päivämäärää.

Korkean hyötysuhteen moottori muuttaa sähkötehoa mekaaniseksi tehoksi energiatehokkaasti.

Asetuksen tiukennus tulee säästämään sähköä vuosittain arviolta 135 terawattituntia, mikä vastaa 22 ydinvoimalan vuosittaista sähköntuottoa.

Nykyisillä sähkönhinnoilla tämä tarkoittaa teollisuudelle noin 12 miljardin euron säästöä vuosittain.
Moottorit kuluttavat sähköstä lähes puolet

Kaikesta maailmalla käytetystä sähköenergiasta sähkömoottorit kuluttavat noin 45 prosenttia.

Teollisuus kuluttaa kaksi kolmasosaa kaikesta sähköenergiasta, ja kaksi kolmasosaa teollisuuden käyttämästä sähköenergiasta kuluu sähkömoottoreiden pyörittämiseen.

Moottoreiden uudet hyötysuhdevaatimukset säästävät sähköä vuosittain 32 miljoonan eurooppalaisen kotitalouden vuosikulutuksen verran.

”EU:n asetus on merkittävä askel kohti vähäpäästöistä yhteiskuntaa. Asetuksen myötä matalamman hyötysuhteen moottorit poistuvat markkinoilta arviolta vuoteen 2030 mennessä”, sanoo tuotepäällikkö Antti Kortelainen ABB:ltä.
Lisää tiukennuksia tulossa

EU:n komissio suosittelee, että kansalliset ja alueelliset viranomaiset asettavat IE3-moottorin vähimmäistasoksi julkisissa hankintamääräyksissä vuodesta 2011 alkaen.

Seuraava tiukennus moottoriasetuksiin on tulossa vuoden 2015 alusta, jolloin suorassa verkkokäytössä olevien moottoreiden minimihyötysuhdeluokka on IE3 tehoalueella 7,5 – 375 kilowattia.

Yhdysvalloissa korkeamman hyötysuhteen moottoreita on vaadittu jo vuodesta 1997.

Kiinassa moottoreiden tulee täyttää IE2-luokka heinäkuun lähtien.Vaatimus tulee Kiinassa koskemaan myös räjähdysvaarallisten tilojen moottoreita.

”Moottoreiden kehitys on hyvä esimerkki siitä, miten olemassa olevaa tekniikkaa parantamalla saadaan aikaan merkittävää energia- ja päästösäästöä”, Kortelainen lisää.

ABB on panostanut korkean hyötysuhteen moottoreiden kehitystyöhön jo vuosikymmeniä. Se toi IE4-tason huippuenergiatehokkaan moottorin markkinoille jo alkuvuodesta.