PASI VIHERAHO HÄME 120 EDUSKUNTAAN PITKÄNLINJAN YHTEISKUNTA KRIITIKKO EHDOLLA EDUSKUNTAAN 2023 VAIKUTA JA ÄÄNESTÄ VIHERAHO EDUSKUNTAAN

Kirjoittaja Aihe: Kissa on sitten kiimassa... JOULUKUUSSA!!!  (Luettu 5380 kertaa)

Panda

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 233
 • Karma: +0/-0
Kissa on sitten kiimassa... JOULUKUUSSA!!!
« : Joulukuu 12, 2010, 16:51:24 ip »
Ei helkkari, miten tämä on mahdollista... Maaliskuusta syyskuuhun piti olla aika jolloin kiimat tulevat, ja ajattelin ennen maaliskuuta neidin leikkauttaa. Mä en tiennyt että kiima joulukuussa on mahdollinen?  ???

^^Jaxe^^

 • Vieras
Vs: Kissa on sitten kiimassa... JOULUKUUSSA!!!
« Vastaus #1 : Joulukuu 12, 2010, 21:38:13 ip »
Eihän se nyt noin mene, siis kissahan voi tulla kiimaan koska tahansa. Riippuu yksilöstä, joillakin ne voi olla todella useastikin.
Kannattaa sitten huomioida se että siitä kissasta voi tulla leikkauksen jälkeen kiukkuinen. Tälläisen havainnon olen tehnyt leikatuista tyttö kissoista useampaan otteeseen.

Niiskutti

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 499
 • Karma: +0/-0
Vs: Kissa on sitten kiimassa... JOULUKUUSSA!!!
« Vastaus #2 : Joulukuu 12, 2010, 22:31:56 ip »
Onhan nämä varmaan aika pitkälle kissakohtaisia, koska ensimmäinen kiima-aika tulee. Yleensä varmaan kuitenkin tuohon kevääseen sijoittuu, kuin joulukuulle. No, ei taida kissat niin tuosta kalenterista mitään ymmärtää, niinkuin ihmiset. Eikä sen puoliin kellostakaan kun huudetaan toisinaan yöt läpeensä.  ;D

Muistaakseni silloin puhuttiin jotain 6-8kk iästä, että tulevat sukukypsäksi ja ensimmäiset kiimat tulevat, kun hankin kissat 10v takaperin. Ja siinähän mulla oli vähä kiirustakin kun hankin huhtikuun 1. päivä ensimmäisen tyttökissan, joka teki pahaa kaiken aikaa kun jäi yksin joten nopeasti seuraksi haettiin huhtikuun 30. päivä toinen tyttö... sitten piti olla kiintiö täys kunnes kahden viikon päästä löytyi vielä tuo "vahinkopentu", joka kaiken lisäksi oli kolli. Laskin, että huonolla tuurilla ehtisivät yhden satsin pentuja tehdä. Kollin tosin sai aiemmin leikata ja leikattiinkin kait siinä heti 6kk ikäisenä, jolloin nartut olivat n. 7-7,5kk. Pentuja ei tullut ja muistelisin, että nartut olivat lähemmäs 12kk ikäisiä ennen ensimmäistä kiimaa. Eli keväälle se kyllä meni.

No, olikohan meillä neidit jopa 5v ikäisiä kun loppu kärsivällisyys siihen lähes jatkuvaan huutamiseen, päättivät vielä ihan vuorotellen päiviäni piristää mouruamalla. Myöskään se jatkuva merkkailu ei ollut mitenkään toivottavaa. Meni tuolit, soffat, sänky yms. vaihtoon sitten myös. Siitä opin, että tulevaisuudessa "leikkuutan" kyllä heti kun vaan ikä/koko sallii.

En tiedä kummastako oli kyse, vanhuudesta vaiko steriloinnista, mutta päinvastoin kuin edellisen kirjoittajan havainnot, niin meillä ainakin muututtiin hieman seurallisempaan ja rauhallisempaan suuntaan. Tosin kumpikaan ei ole missään vaiheessa varsinaisesti mikään sylivauva ollut eikä sellaiseksi muuttunutkaan, mutta jonkin verran on sellainen jatkuva levottomuus vähentynyt ja lötkötetään soffalla enemmän. Vähä niinku emäntäkin, että soffan ja jääkaapin väliä viitsii välillä kulkea.

Panda

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 233
 • Karma: +0/-0
Vs: Kissa on sitten kiimassa... JOULUKUUSSA!!!
« Vastaus #3 : Joulukuu 13, 2010, 01:59:35 ap »
Eihän se nyt noin mene, siis kissahan voi tulla kiimaan koska tahansa.

No, uutta tämä minulle on kun eläinlekurikin sanoi ettei pillereitä talvella tarvi... Kevään-kesän-syksyn söi.