Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistetta elektroniikkaa. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

Kirjoittaja Aihe: Kjaerulffin konkurssi jättää sadattuhannet digiboksit ilman huoltoa ja takuukorj  (Luettu 1727 kertaa)

Hankkija

  • Vieras
Digibokseja ja televisioita maahantuonut Kjaerulff 1 on haettu konkurssiin. Kaarinan Piispanristillä toiminut tanskalaisomisteinen yritys on tullut Suomessa tunnetuksi etenkin Maximum-digiboksien ja Löewe-televisioiden maahantuojana ja huoltajana. Viime vuosina yhtiö kauppasi myös Digiality-digibokseja.

Kjaerulffin konkurssi jättää sadattuhannet digiboksien omistajat hankalaan tilanteeseen. Yhtiö oli pitkään Suomen ehdoton markkinajohtaja digibokseissa, kun se toi maahan Topfieldin valmistamia laitteita. Parhaimmillaan sen markkinaosuus oli noin 50 prosenttia.

Kun Topfieldin maahantuonti siirtyi viime vuoden alussa valmistajan omalle maahantuontiyritykselle, Kjaerulff ryhtyi kauppaamaan Maximumia, joka sekin on ollut yksi markkinajohtajista. Kjaerulffin maajohtajan Jani Rokalan mukaan yhtiö on tuonut Suomeen kaikkiaan noin 800 000 digiboksia.

Laki vaatiitakuuhuoltoa

Kjaerulffin konkurssi tarkoittaa, ettei ainakaan Maximum-digibokseille ole tällä hetkellä huoltoa eikä takuukorjausta Suomessa. Monissa liikkeissä Turussa oli silti vielä torstaina myynnissä Maximum-bokseja.

– Niitä menee yhä kaupaksi tasaiseen tahtiin. Maximum on yksi suosituimmista merkeistä, Tommy Järnström Turun Mustasta Pörssistä kertoo.

Musta Pörssi -ketjun toimitusjohtaja Jussi Mikkola sanoo, että Maximumin ja Kjaerulffin aikanaan myymien Topfieldien huoltoa ja korjausta ollaan järjestämässä.

– Asia on työn alla, mutta vielä ei ole valmista. Tämä asia järjestyy. Kauppa on vastuussa asiakkaalle, että asia on kunnossa, hän sanoo.

Kuluttajansuoja on harvinaisen yksiselitteinen takuuasioissa. Lakimies Jari Suurla Kuluttajavirastosta sanoo, että myyjä ja maahantuoja vastaavat aina takuukorjauksista ja -huolloista.

– Vastuu ei poistu toiselta, jos toinen häviää kuvioista. Tässä tapauksessa tuotteen myynyt liike on velvollinen järjestämään takuuhuollon tai -korjauksen, hän kertoo.

Markkinahävisi alta

Kjaerulff 1 -konsernin pääpaikka on Tanskassa. Käytännön toimintaa ovat pyörittäneet tytäryhtiöt, joita konsernilla on ollut Suomen lisäksi Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa.

Pääasiassa digiboksien maahantuontiin keskittyneen yritysryppään menestyskausi ajoittui vuosikymmenen puolenvälin paikkeille, jolloin useissa maissa siirryttiin televisiolähetyksissä digiaikaan. Kun boksi oli hankittu jo lähes jokaiseen kotiin, alkoi nopea alamäki.

Esimerkiksi vielä vuoden 2007 syyskuussa päättyneellä tilikaudella Kjaerulffin Suomen yhtiö teki 63 miljoonan euron liikevaihdolla 6,5 miljoonaa euroa voittoa ja yhtiöllä enimmillään 60 työntekijää. Viime vuonna liikevaihto puolittui ja tulos painui tappiolle. Yhtiöllä oli ennen konkurssia enää 11 työntekijää.

Pesänhoitajan, asianajaja Vesa Mattilan mukaan konkurssipesän inventaario on käynnissä. Hänen mukaansa jo tällä hetkellä näyttää siltä, etteivät pesän varat vastaa velkoja.

http://www.ts.fi/online/talous/65908.html