PASI VIHERAHO HÄME 120 EDUSKUNTAAN PITKÄNLINJAN YHTEISKUNTA KRIITIKKO EHDOLLA EDUSKUNTAAN 2023 VAIKUTA JA ÄÄNESTÄ VIHERAHO EDUSKUNTAAN

Kirjoittaja Aihe: ARVATAANKO ... Valokuvaaminen sallittu, kiitos!  (Luettu 5145 kertaa)

pave

 • Vieras
ARVATAANKO ... Valokuvaaminen sallittu, kiitos!
« : Maaliskuu 26, 2009, 22:02:02 ip »
Valokuvaaminen sallittu, kiitos!
today

Hymyilytti tuo "hollola" ja siksi sen heitinkin tänne ...

Kamerapuhelinten käyttö kiellettiin Satakunnan sairaanhoitopiirin sairaaloissa. Oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio päätti vastikään, että kännykkäkameroiden käyttäminen kuuluu sananvapauteen.

Samankaltaisia päätöksiä on saatu jo aiemmin Hatanpään ja Hollolan terveyskeskuksista. (kukakohan asialla)??

Perusperiaatteen luulisi olevan selvä: valokuvaus on sallittu julkisilla paikoilla. Mutta tätä asiaa ei tunnuta ymmärtävän.
Räikeimmin sananvapautta tallotaan kaupoissa ja ostoskeskuksissa, joissa yritetään rajoittaa valokuvausta ja samalla kävellä perustuslain yli. Mutta kamerat tulisi nähdä mahdollisuutena, ei uhkana.

Jouduin vastikään kuvauskiellon uhriksi Tiimarissa. Kyseinen kauppa on tyttärieni ihmemaa. Itse en jaksa kauan rihkamasta innostua, mutta minulla oli kamera mukana, joten ajattelin ajankuluksi ottaa kuvia värikkäistä tavaroista. Melkein heti luokseni tuli myyjä, joka totesi että kaupassa ei saa ottaa valokuvia.

En ruvennut asiasta rähjäämään, mutta pidän kansalaisoikeuksien tallaamista vakavana asiana. Tiimari on tästä lähtien ostoboikotissa. Kolmen tyttären perheessä kyse ei ole ihan merkityksettömästä tulovirrasta kaupalle.

Mutta mitä jos valokuvaamista ei nähtäisi ongelmana vaan mahdollisuutena? Sen sijaan että kuvausta rajoitetaan voi siihen kannustaa. Samalla voi valjastaa nettiyhteisöt oman brändin edistämiseen.

Ajatellaanpa vaikka sairaalan odotushuonetta. Mitä jos se sisustettaisiin valokuvauksen kannalta? Seinille hienoja taustoja jotka vahvistavat sairaalan brändiä, ja pöytiin muotokuvavalaistus jonka avulla perheenjäsenet saavat hienoja kuvia sairaalassa viihtyvistä potilaista.

Vastaavasti Tiimari voisi valjastaa valokuvaajat oman brändinsä edistämiseen. Miten olisi kampanja "Valokuvaa kevät Tiimarissa"? Paras kaupassa otettu kuva saa palkinnoksi tavaralahjoja. Tai "Valokuvauksen yö Tiimarissa", jolloin voi paitsi harrastaa valokuvausta myös hankkia edullisesti rekvisiittaa kotiin.

Sitä mukaa kun kännykkä- ja digikamerat yleistyvät, tulisi niitä käyttää hyväksi, ei nähdä niitä uhkana.

Suomen kannattaisi nostaa profiiliaan maailmalla kannustamalla ihmisiä valokuvaamiseen. Nettiaikakautena tälle on loistavat mahdollisuudet, varsinkin jos tartumme toimeen ennen kuin muut oivaltavat asian.

En tiedä valokuvausta parempaa tapaa tuoda ainutlaatuinen ympäristömme ja kulttuurimme kaikkien maailman ihmisten nähtäville. Ja valokuvauksen avulla alamme itsekin nähdä, miten hieno ja ainutlaatuinen tämä maa on.


                                                                    ;D ;D ;D

Archaikum

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 90
 • Karma: +0/-0
Vs: ARVATAANKO ... Valokuvaaminen sallittu, kiitos!
« Vastaus #1 : Helmikuu 03, 2010, 15:45:07 ip »
En tiedä valokuvausta parempaa tapaa tuoda ainutlaatuinen ympäristömme ja kulttuurimme kaikkien maailman ihmisten nähtäville. Ja valokuvauksen avulla alamme itsekin nähdä, miten hieno ja ainutlaatuinen tämä maa on.

Hieno kirjoitus tämä.

Medioissa esiintyvä kuvamateriaali on nykyisin melko standardoitua; itkevä palestiinalaisäiti talon raunioilla, Valkoinen talo, Eduskuntatalo, Aurajoki, Kauppatori, lumisia autoja Helsingin kaduilla, jäälautat Suomenlinnan edustalla Kauppatorin rannasta kuvattuna, aurinkoranta etelässä, rokotuspiikki, Kauhajoen koulun edessä hautakynttilät, poliitikot, filmitähdet.. jne.. Julisteissa on aina New Yorkista mustavalkokuvia, Matissen lummelampi ja van Goghin auringonkukkia. Ilmeisesti jonkun intressissä on supistaa kuvatarjontaa tällaiseen ahtaaseen ränniin.
nuke supporters: fuck you

Viheraho

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 14944
 • Karma: +0/-0
 • Minä itte :)
  • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Vs: ARVATAANKO ... Valokuvaaminen sallittu, kiitos!
« Vastaus #2 : Helmikuu 03, 2010, 16:08:42 ip »
Näinhän se menee.Julkinen paikka ei siitä ole aas marketilla tai alkon muijalla mitään mahdollisuuksia marssia perustuslakia vastaan.
Kun nämäkin tahot niin peräänkuuluttavat lakia niin miksi nämä eivät sitten näissä asiossa sitä lakia peräänkuuluta vaan polkevat sananvapauden lokaan omilla toimillaan.

ALKO SOK ainakin on tehnyt niin.En tiedä tekevätkö edelleen.
Itse ainakin kuvaan omat toimeni kuten ennenkin.Katson etten ketään siinä loukkaa.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X