PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: Mitäs mieltä Päivi Rahkonen,Hollola, on tästä uutisesta?  (Luettu 7571 kertaa)

Viheraho

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 15070
 • Karma: +0/-0
 • Minä itte :)
  • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Mitäs mieltä Päivi Rahkonen,Hollola, on tästä uutisesta?
« : Marraskuu 21, 2008, 06:10:50 ap »
Kunnanjohtajamme PÄivi Rahkonen ei ota edes kantaa tähänkään asiaan.
Hyvinvointi kuntamme kolhoosi nimeltään Hollola:


Peruspalvelukeskus Oiva juoksuttaa vanhuksia
Nuoli 18:11 - 13. marraskuuta 2008
Peruspalvelukeskus Oiva on jättänyt vanhukset oman onnensa nojaan Eläkeliiton Päijät-Hämeen piirin mukaan. Lääkäripulan takia vanhuksia juoksutetaan kunnasta toiseen lääkäriin.
- Hollolassa ja Kärkölässä vain akuuttipotilaat saavat tilata aikoja omista terveyskeskuksistaan. Muun muassa diabetespotilaiden kontrolliajat on peruttu. He joutuvat tilaamaan ajan pitkien matkojen takaa Hämeenkoskelta ja Vesikansasta.
Kuka ottaa vastuun yksin asuvasta diabetesta sairastavasta vanhuksesta, kun ei ole edes suoria liikenneyhteyksiä kunnasta toiseen, kysyy toiminnanjohtaja Aila Heinäjoki.
- Oivan aloittamista perusteltiin niin, että lääkärit kiertävät kunnasta toiseen paikkamassa lääkäripulaa. Tapahtui päinvastoin. Nyt potilaat kulkevat, arvostelee Heinäjoki.
- Padasjoella ei ole aikuisille hammaslääkäriä, mutta asukkaat eivät voi käyttää Hollolan ja Asikkalan palveluita. Vanhukset kärsivät myös iltapäivystyksen keskittämisestä ruuhkaiseen Lahden kaupunginsairaalaan. Hollolan lisäksi myös Asikkalan ja Padasjoen potilaita ollaan ohjaamassa tasapuolisuuden nimissä Lahteen iltapäivystykseen, vaikka iltapäivystys kunnissa on toiminutkin, Heinäjoki ihmettelee.
- Oivan toimintaa on nyt harjoiteltu kaksi vuotta. Pitäisi katsoa, missä mättää.

"Oiva epäonnistui"

Eläkeliiton Päijät-Hämeen piiri on kirjoittanut kipakan kannanoton Oivan toiminnasta. Sen mukaan Oiva on esimerkki epäonnistuneesta toimintojen keskittämisestä. Meneillään olevat supistukset huonontavat vanhusten oloja entisestään. Päijät-Hämeen kunnat Lahtea ja Heinolaa lukuun ottamatta ovat siirtäneet peruspalvelunsa Oivalle ja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle.
Järjestö vaatii, että peruspalvelut pitää säilyttää omassa kunnassa. Se muistuttaa, että ikääntyneet tarvitsevat säännöllistä lääkärillä käyntiä. Hoitotakuu vaarantuu, kun lääkäriin pääsee vain akuuteissa tapauksissa. Vanhuksia on järjestön mukaan kehotettu menemään yksityislääkärin vastaanotolle, mutta haja-asutusalueilla sinnekin on vaikea päästä.
Piiri haluaa vanhusneuvostot takaisin joka kuntaan lakisääteisiksi, jotta vanhusten ääni saadaan kuulumaan. Oivan toimialueella Hollolassa, Hämeenkoskella, Kärkölässä ja Padasjoella toimineet vanhusneuvostot on lakkautettu kysymättä vanhusten mielipidettä. Liiton mukaan Hollolan vanhusneuvosto ei kykene kuulemaan haja-asutusalueen vanhuksia, ja se kokoontuu vain kahdesti vuodessa.


Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X

BAP

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 405
 • Karma: +0/-0
Vs: Mitäs mieltä Päivi Rahkonen,Hollola, on tästä uutisesta?
« Vastaus #1 : Marraskuu 21, 2008, 13:16:38 ip »
Perseestähän toi on. Sairaita/raihnaisia vanhuksia juoksutetaan ties minne lääkäriin....