PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: Ei ole varaa käyttää Peruspalvelukeskus OIVA palveluja  (Luettu 10753 kertaa)

kolvi

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 157
  • Karma: +0/-0
Vs: Ei ole varaa käyttää Peruspalvelukeskus OIVA palveluja
« Vastaus #7 : Marraskuu 19, 2008, 19:41:52 ip »
No tosiasiahan on, että yleensä kaikesta pitää maksaa, olipa kyseessä lääkärikäynnit, lääkkeet tai autonkorjaus. Kyllä se tavallisen työssäkäyvänkin talouteen vaikuttaa, jos tulee äkillinen lääkärireissu. Yleensä se on sitten jostain muusta pois.

Mä sanoisin, että rahallisessa mielessä köyhimpiä ovat Helsingissä asuvat pienituloiset, eivät suinkaan halvemmilla seuduilla asuvat Kelan tai sosiaaliviraston asukkaat.

Joku siivooja, jolla vuokrakaksio kantakaupungissa, kenties pari ipanaa, niin varmasti jää vähemmän lääkäriä varten kuin hollolalaisella eläkeläisellä. Jokainen voi tietysti vaikuttaa mm. asumiskuluihinsa, Kemissä riittää halpoja kämppiä mutta ei duunia. Ja meistä jokaisella on myyntikelposta omaisuutta, jonka voi realisoida ennen kuin jättää menemättä hammaslääkäriin. Vaikkapa tietokone tai televisio.

Tuohan on yleinen harhaluulo, että terveellinen ruoka olisi kalliimpaa, kuin esim. einekset. Vihannekset ei yleensä ole kilohinnaltaan kalleimmillaankaan yli 3 €. Yksi einesruoka voi hyvinkin maksaa sen 1,5€/250-300g pakkaus. Useat lapsiperheet ja idunsyöjähipit ovat jo 'löytäneet' tämän uuden ruokaryhmän tuotteet.

Mä "löysin" hiljattain omenat ja satsumat. Perhana niitä kun vetää kilon päivässä, niin jopas alkaa painokin laskea.

Tai pyrit saamaan vaikka mainostuloilla tuon rahan Pasiradion/foorumimainosten kautta.

Jos keskivertokuulijalla on tulot sitä tasoa mitä täällä kirjoitellaan, niin eipä ole haluttu kohderyhmä. Mainostaisiko Kela jotakin?

Tuohon 1000€ kuukaudessa käteen asumiskulujen jälkeen työtä tekemällä tarkoittaa tapauksessasi varmaan sitä, että menetät tämänhetkiset etuudet? Palkkatyöstä pitäisi saada siis bruttona ~2000-2200€, jotta tuo 1000€ jää käteen (tämä siis karkea arvio). Kuka työnantaja palkkaa nykyään kouluttamattoman, sairaseläkkeellä olevan työhön, josta tuollainen rahamäärä maksetaan..? Tuskin ainakaan kukaan kotoa tulee aikuista miestä hakemaan.

Ei taida olla mitää saumaa tuollaisiin tuloihin. Kaupan siivooja ansaitsee TES:n mukaan reilut 7 euroa tunnissa miinus verot. Ja silloin pitää jo mennä sovitussa aikataulussa töihin muutamana päivänä viikossa. Mitäs tuo olisi kuussa, reilu tonni, miinus verot. Sillä ihmiset melko oikeasti pärjäävät, vaikka ei uskoisi. Minusta on melko hävytöntä, että joku sitten haluaisi saman verran tuohta tekemättä mitään (sairaat poislukien). Oikeudenmukaisuus kunniaan!