PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: virkamiesten harvennus  (Luettu 147 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15070
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
virkamiesten harvennus
« : Huhtikuu 19, 2024, 15:28:07 ip »
Tämähän on hyvä juttul.Kompostitarkastajille kenkää.on tässä maassa tärkeämpääkin tekemistä tai esim nämä koirarekisteritarkastjat avista kenkää vaan.vai onko ne ns tärkeimpiä juttuja suomessa jotka parantaa kansantaloutta tai vähentää velkoja.reilua paperisotien purkua vaan .jos minun mielipiteitäni olisi kuunneltu niin tämä olis alotettu reilut 10 vuotta sitten ns luonnollisen poistuman kautta ja kelleen ei olisi tullut paha mieli.
hyvinvointialueiden johtajien palkkoja vois kanssa hieman tarkistella.se se oikeasti on kallis himmeli.
katsotaan nyt mitä tässä tapahtuu.
en usko ennen kun näen tämän muutoksen.
katsotaan nyt mihin tämä johtaa

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010372741.html


Hallituslähteistä arvio: Tuhansia virkamiehiä irtisanotaan ensi vuonna

Syynä on hallituksen säästökuuri, joka osuu poikkeuksellisen voimakkaasti myös julkiseen hallintoon.
Julkisen hallinnon virastoissa ja ministeriöissä on edessä laajat yt-neuvottelut. Hallituslähteistä arvioidaan, että ensi vuonna Suomessa irtisanotaan tuhansia virkamiehiä tehtävistään. Osa ministeriöistä ja virastoista voi joutua turvautumaan lomautuksiin jo tänä vuonna.

Taustalla on hallituksen säästökuuri, joka osuu poikkeuksellisen voimakkaasti myös julkiseen hallintoon. Yhteensä hallitusohjelmassa jo päätetyn 250 miljoonan euron kanssa hallinnosta on tarkoitus säästää 400 miljoonaa euroa kauden aikana.

Erään hallituslähteen mukaan valtion työntekijöiden määrä on kasvanut 8 000:lla kymmenen viime vuoden aikana. Vain osa selittyy Puolustusvoimien, suojelupoliisin (supo), poliisin ja rajan viranomaisten määrän kasvulla. Hänen mielestään on nurinkurista, että valtionhallinto imee työvoimaa itselleen, kun maassa on krooninen työvoimapula ja yrityksillä vaikea löytää osaajia.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X