PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: Onko sähkö kallista?  (Luettu 1392 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15070
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Onko sähkö kallista?
« : Tammikuu 05, 2024, 13:14:58 ip »
Näin meiltä vietiin nekin vara systeemit vihreiden voimin.Muistakaa mitä Haavisto ja Stubb on tehneet päätöksiä energia markkinoilla ja äänestelkää sitten miten äänestelette.
kriisien varalle ei ole jätetty oikein mitään.Kestämätöntä toimintaa.

https://yle.fi/a/3-12684225

Huoltovarmuuskeskus halusi jättää hiilivoimaa pahan päivän varalle, mutta piiput kaadettiin – tänä talvena niitä voi tulla ikävä
Energia-asiantuntija Mikko Karan mukaan Suomessa on turhaan tuhottu hyväkuntoisia hiilivoimaloita. Toisenkinlainen suunnitelma oli olemassa.
Satoja reikiä, ja niissä kymmeniä kiloja räjähdysainetta. Räjähdysten sarja – ja lopulta valtava pölypilvi.

Pohjolan Voiman hiilivoimalaitos Kristiinankaupungin Karhusaaressa oli odottanut lopullista kohtaloaan vuosien ajan. Laitoksen viimeinen hetki koitti lokakuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2020.

Suomen korkein savupiippu oli poissa.

Vastaava tapahtuma oli koettu alle kymmenen vuoden kuluessa Inkoossa, Porissa, Naantalissa ja Kotkassa. Vika ei ollut näissä hiililauhdelaitoksissa, ne ovat olleet usein hyvässä kunnossa.

Kivihiilen aika Suomessa oli yksinkertaisesti päättymässä. Hiilen poltto tämän kaltaisissa laitoksissa oli ollut sähköyhtiöille kannattamatonta jo vuosia. Ne olivat päässeet kilpailutuksen kautta varalaitoksiksi Fingridin tehoreserviin, pian eivät enää sinnekään.
Kara on sitä mieltä, että Suomessa tuhottiin turhaan hyväkuntoisia hiilivoimaloita, joista ainakin osa olisi pitänyt säästää pahan päivän varalle.

– Suomessa katsotaan kovin lyhyellä aikaperspektiivillä energia- ja sähköjärjestelmän kehittymistä. Olisi ollut mahdollisuus edistää hiilineutraaliuden tavoitetta – samalla säilyttäen sähköjärjestelmän käytettävyys, hän sanoo.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X