PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: VEROTTAJA NÄYTTÄÄ MALLIA  (Luettu 2243 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15039
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
VEROTTAJA NÄYTTÄÄ MALLIA
« : Tammikuu 12, 2023, 11:04:21 ap »
https://www.iltalehti.fi/talous/a/d8158fd2-b64d-4967-8ec5-6fd186ad6c4b

”Vero Goes Party” maksoi liki 100 000 euroa – verokarhu juhli mallasporsaalla ja viinillä veronmaksajien laskuun
Verohallinto järjesti Vallilassa lähes 100 000 euroa maksaneet jättipikkujoulut, joissa esiintyivät Kasmir ja Vilma Alina.


    Verohallinnon pikkujouluihin osallistui 930 henkilöä. Juhlat maksoivat 93 498 euroa eli noin 100 euroa per osallistuja.
    Pikkujouluissa esiintyivät Kasmir sekä Vilma Alina. Verohallinto salasi heidän keikkapalkkioitaan koskevat tiedot.
    Pikkujouluissa oli ”merkittävä määrä” Securitaksen tapahtuma-avustajia ja järjestyksenvalvojia, sillä juhlijoita oli paljon ja edellisistä juhlista oli aikaa.

Verohallinnon päätoimipaikassa Helsingin Vallilassa joulukuun alussa järjestetyt isot pikkujoulut ”Vero Goes Party” maksoivat veronmaksajille yhteensä 93 498 euroa.

Hallintojohtaja Tommi Kämpen mukaan juhliin osallistui 930 henkilöä, joten juhlien hinnaksi tuli noin 100 euroa per osallistuja.

Illan ohjelmaan kuului illallinen, karaoke, bilebändin kaksi 45 minuutin settiä, dj ja Rikollinen-hittikappaleestaan tunnetun Vilma Alinan ja Vadelmavene-hitistään tunnetun Kasmirin noin tunnin keikat.

Alkuillasta juhlaväki sai otattaa itsestään juhlakuvia ammattivalokuvaajan edessä.

Perjantaina kello 17 alkanut tilaisuus päättyi lauantain puolella kello 0.30.
Toast skagenia ja mallasporsasta

Alkuruoaksi illallisella tarjoiltiin tulista kana-nuudelisalaattia, sillikaviaaria ja kananmunaa, paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa sekä katkarapuvoileipiä (toast skagen).

Pääruoaksi oli ylikypsää mallasporsasta, portviinikastiketta ja peruna-juuresterriiniä.

Jälkiruoaksi oli suklaa-mustaherukkatartaletti sekä kahvia ja teetä.

Reilut 53 000 euroa maksanut illallinen oli pikkujoulujen suurin yksittäinen kuluerä.

Alkoholia nautittiin illallisella kohtuudella. Valkoviiniä meni noin 3 000 euron edestä.

Toiseksi suurin kuluerä oli Magnum Liven 12 152 euroa, joka sisälsi dj:n ja bilebändin palkkioiden lisäksi karaoken, äänentoiston ja valaistuksen sekä lavavuokran.
”Järjestyksenvalvojia ei tarvittu”

Kämpen mukaan juhlien potentiaalinen osallistujamäärä oli suunnitteluvaiheessa pitkälti toista tuhatta henkilöä, ja juhlia varten tehtiin turvallisuussuunnitelma.

– Ei ollut perussettiä, vaan se oli aika mittavaa mitä ulkopuolelta piti ostaa, koska juhlat olivat omissa tiloissa, Kämpe sanoo esimerkiksi vartiointiin liittyen.

Verohallinnon ja OP:n yhteiskäytössä olevissa tiloissa järjestettyihin juhliin tilattiin suuren osallistujamäärän takia Securitakselta tapahtuma-avustajia ja järjestyksenvalvojia. Tämä näkyy myös Securitas Eventsin 8 447 euron laskussa.

Tarvittiinko järjestyksenvalvojia tai vartijoita sanan varsinaisessa merkityksessä?

– Ei onneksi tarvittu, Kämpe naurahtaa.

Kämpe myöntää olleensa jättipikkujouluista hieman huolissaan, sillä niihin kohdistui koronavuosien jälkeen normaalia enemmän odotuksia.

– Aikaisempina vuosina pikkujoulumme ovat pääsääntöisesti olleet jossakin muualla kuin omissa tiloissa. Silloin se on helpompaa, kun ei tarvitse miettiä kaikkia näitä ylimääräisiä kustannuksia.

Kämpen mukaan Verohallinto oli pikkujoulujensa suhteen vähän myöhään liikkeellä.

– Kaikki halusivat järjestää pikkujoulut viime vuoden lopulla. Paikan löytäminen tällaiselle porukalle ei ole Helsingin kokoisestakaan kaupungista kovin helppoa.

Verohallinto maksoi OP:lle pikkujouluista tilavuokraa 2 130 euroa. Tilojen siivous maksoi 3 318 euroa.
Artistien keikkapalkkiot salattiin

Kasmirin keikan on laskuttanut Fullsteam Agency ja Vilma Alinan keikan Live Nation Finland. Maksuun menneet keikkapalkkiot on peitetty Verohallinnon toimesta IL:lle toimitetusta aineistosta liikesalaisuuteen vedoten.

Kämpen mukaan aloite tähän tuli artisteilta tai heidän edustajiltaan.

– Artistien kanssa tehdyissä sopimuksissa oli näin sovittu. Meidän tietosuojajuristi katsoi, että tiedot joudutaan salaamaan, Kämpe sanoo.

Liikesalaisuuteen vedoten aineistosta on peitetty myös pikkujouluissa kuvaamassa olleelle valokuvaajalle maksettu palkkio.

Pikkujoulujen muut kustannukset olivat yhteensä 81 698 euroa, joten Kasmirille, Vilma Alinalle ja valokuvaajalle maksettiin pikkujoulukeikasta yhteensä 11 800 euroa.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X