PASI VIHERAHO HÄME 120 EDUSKUNTAAN PITKÄNLINJAN YHTEISKUNTA KRIITIKKO EHDOLLA EDUSKUNTAAN 2023 VAIKUTA JA ÄÄNESTÄ VIHERAHO EDUSKUNTAAN

Kirjoittaja Aihe: NÄIN VALMISTAUDUT SOTAAN NATO HYÖKKÄYSSOTA TULOSSA  (Luettu 3238 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 14944
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
NÄIN VALMISTAUDUT SOTAAN NATO HYÖKKÄYSSOTA TULOSSA
« : Marraskuu 24, 2022, 17:15:41 ip »
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/a73756df-e612-4f64-99be-25f0a16b6b87

Jos sota syttyy, omakotitalossa asuvien pitää tehdä itse väestönsuoja kellariin – tällaiset ovat ohjeet
Kellaria voi joutua tiivistämään, jos Suomeen tulee pommituksia.Jos sota uhkaa syttyä Suomessa, pientaloasujien postilaatikko kolahtaa. Siellä odottaa lomake nimeltään Tilapäisen väestönsuojan rakentamisvelvoite.

Lomakkeessa pelastusviranomaiset määräävät asukkaat rakentamaan kellariinsa väestönsuojan.

”Rakennuksen omistaja vastaa tilapäisen väestönsuojan kunnostamiseen tai rakentamiseen tarvittavien materiaalien hankkimisesta ja toimintakuntoon saattamisesta”, lomakkeessa sanotaan.

Käytännössä rakennusvelvoite tarkoittaa kellarin tiivistämistä, sillä rakennustyöt tehdään ohjeiden mukaan olemassaoleviin tiloihin.


Pienikin kellaritila kelpaa. Asiakirjassa on määritelty, että jokainen ihminen tarvitsee vain 0,75 neliötä tilaa.

Jos omassa talossa ei ole kellaria, pitää pelastautua esimerkiksi naapurin kellariin.

Asiakirjaluonnos on luotu kaksi vuotta sitten Suomen haja-asutusalueiden turvaksi. Jokaisessa kunnassa ei ole ollenkaan virallisia pommisuojia, vaan väestönsuojat keskittyvät isoihin kaupunkeihin.

Kainuun pelastuslaitoksen valmiuspäällikkö Juha Kärkkäinen vahvistaa, että lomakkeen ohjeet ovat ajan tasalla. Ne koskevat koko Suomea.

Lain mukaan virallinen väestönsuoja pitää rakentaa vasta, jos rakennuksen kerrospinta-ala on vähintään 1 200 neliötä. Näin esimerkiksi omakotitalot jäävät lain ulkopuolelle.

Tilapäisten väestönsuojien rakentamisvelvoite kellareihin koskee kriisitilanteita, jolloin valmiuslaki on voimassa eli käytännössä sotaa.

Talon paksut rakenteet suojaavat jo itsessään säteilyltä. Lomakkeessa lukee, että yleensä vaaratilanteissa riittää suojautuminen sisätiloihin, ovien ja ikkunoiden tiivistäminen ja ilmastoinnin pysäyttäminen.

Jos sota syttyisi eikä lähettyvillä olisi varsinaista väestösuojaa, pitäisi hakeutua kellarikerroksen keskiosiin.

Kellareista rakennettaisiin tilapäisiä väestönsuojia suojelujohtajan valvonnassa niin, että ulkoseinien aukot peitettäisiin. Tilaan johtavat ovet ja ikkunat tiivistettäisiin esimerkiksi liimanauhalla ja katossa olevat ilmastointikanavat tukittaisiin.

Hiekkasäkkejä kasattaisiin kellarin ikkunoiden ja ovien eteen niin, että tilaan jäisi ulko-oven lisäksi yksi hätäpoistumistie.

Lisäksi kellareissa tarvittaisiin vesisäiliöitä ja kuivakäymälää, sillä suojissa voisi joutua oleskelemaan sota-aikana pitkään.

Mukaan tarvitsisi lomakkeen mukaan ruokaa, makuupussin, taskulampun, paristoradion, matkapuhelimen, hygieniavarusteet, välttämättömät lääkkeet, vaatteita ja ajanvietettä. Kalliit laitteet, kuten tietokoneet, neuvotaan suojaamaan hiekkasäkeillä tai viemään suojaan.

Suomessa ei ole tällä hetkellä sodan uhkaa. Hiekkasäkit ja muut tarvikkeet tulee hankkia vasta, jos viranomaiset antavat tilapäisen väestösuojan rakentamisesta määräyksen.

Rakennusvelvollisuudesta kertoi ensin Iltalehti.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X