PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: SAMSUNG TELETEXT EI TOIMI  (Luettu 2623 kertaa)

Viheraho

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 14984
 • Karma: +0/-0
 • Minä itte :)
  • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
SAMSUNG TELETEXT EI TOIMI
« : Lokakuu 15, 2022, 09:57:02 ap »
Mielestäni tuotteessa on virhe jos valmistajan antamat tiedot eivät pidä paikkansa.
Laitteessa on analoginen viritin ja teletext toiminne.teletext toiminne ei kuitenkaan toimi analogisella puolella lainkaan vaikka muun merkkisissä televisiossa tämä toimii.tätä tietoa ei ennen myyntitapahtumaa edes kerrottu

Katsotaan miten pitkälle pitää mennä että tämä saadaan toimimaan.
Mutta toistaiseksi varokaapa Samsung merkkiä sillä virhevastuusta tai tuotteiden kehityksestä heillä ei ole vastuuta.Samoin Gigantti ei ottanut mitään kantaa asiaan
kehoittaa tekemään aiheesta valituksen.Eli eipä se Giganttikaan enää ota vastuuta noista myymistään tuotteista.
https://www.youtube.com/watch?v=UvWRONVkjvkREKLAMAATIO


Reklamaatio koskee tuotteita:

Samsung QE43Q60TAUXXC QLED 43 tuumainen
TV 0F083HENB00076

Toimitettu: 20.11.2020

Myyjä : Elisa


SAMSUNG 55 UHD/UE55TU7175

Toim 19.11.2020

Myyjä Gigantti


Kummassakaan laitteessa ei toimi TELETEXT toiminne analogisella virittimellä vastaanotettuna. Sillä ei ole merkitystä että analogiset lähetykset on maanpäällisessä verkossa loppuneet.

Yleistätietoa toiminteesta: World System -teksti-TV

Teletext toiminne on vuosikymmeniä käytössä ollut lisätoiminne jolla voidaan vastaanottaa uutisia tekstipohjaisia informaatiota mikäli lähete pitää tämän teletext signaalin sisällään

World System Teletext ( WST ) on teksti- tv -tietojen koodauksen ja näyttämisen standardin nimi , jota käytetään nykyään teksti-TV:n standardina kaikkialla Euroopassa . Se sisällytettiin kansainväliseen standardiin CCIR 653 (nykyisin ITU-R BT.653) vuodelta 1986 nimellä CCIR Teletext System B.

Standardi on muuttunut vain merkistöjen osalta vuosikymmenten saatossa.Lähetys standardi on ollut kautta aikain sama.Kuvasisällön ensimmäisillä juovilla lähetetään teletext sisältö.Suomeksi vuosikymmeniä vanhalla televisiolla voidaan vastaanottaa teletext sisältö kun tämä signaali ensin vain toimitetaan em vastaanottimeen.Eli esim digibox joka kytketään RF modulaattorin avulla vastaanottimeen ; TELETEXT toimii moitteetta.

RF-modulaattori ( tai radiotaajuusmodulaattori ) on elektroninen laite, jonka sisääntulo on kantataajuinen signaali, jota käytetään radiotaajuuslähteen moduloimiseen .

RF-modulaattoreita käytetään muuntamaan signaalit laitteista, kuten mediasoittimista , videonauhureista , digiboxeista , sateliittivirittimistä  ja pelikonsoleista , muotoon, jota voidaan käsitellä moduloidun RF-tulon vastaanottamiseen tarkoitetulla laitteella, kuten radio- tai televisiovastaanottimella .

Nyt kyseessä olevissa Samsung televisiossa ei ole ns scart liitintä

Scart (Syndicat des Constructeurs d'Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs) eli Euro-AV -liitin on lähinnä Euroopassa käytössä oleva liitäntästandardi, jonka kautta voidaan kuljettaa videokuvaa ja ääntä laitteelta toiselle. Scart-liittimen historia johtaa 1980-luvun Ranskaan, jossa päätettiin vaatia televisioihin Scart-liitäntää (joskus käytetään myös nimeä "Peritél") pakolliseksi, jotta maksutelevisiolaitteita olisi helppo liittää televisioon. Scart on melko monipuolinen signaalinkuljetustapa, joka mahdollistaa muun muassa komposiittivideon, S-Videon ja RGB-videon kuljetuksen, television kuvasuhteiden ohjauksen ja stereoäänen.

Samusung televisiossa on vielä analoginen televisioviritin joka mahdollistaa analogisten lähetysten vastaanottamisen siitäkin huolimatta että analogisia signaaleita ei enää maanpäällisessä televisioverkossa käytetä.Sitä kuitenkin käytetään aikaisemmin kertomissani tapauksissa.Esimerkkinä on tämä sateliittiviritin joka kytketään televisioon sateliittivirittimen analogisen virittimen avulla.

televisiossa itsessään on sateliittiviritin . on kuitenkin tarve hyvin monelle sateliittivastaanotolle kuten esim astra astra 2 eutelsat sirius thor jne joten ulkopuolinen sateliittiviritin on tarpeen.

Näiden lähetysten mukana tulee teletext signaali joka ei Samsung televisiossa toimi.

Vertailun vuoksi kerrottakoon että Philips LG SoNY merkkisissä laitteissa toimii ja näinhän pitääkin toimia sillä myyntiesitteessa lukee analoginen viritin teletext netflix youtube.

Missään ei ole kerrottu että analogisella puolella ei teletext toimi kuten tämä teletext on toiminut 70 luvulta lähtien ja on laajasti käytössä edelleen.


Edellä kerrotun suhteen katson että tuotteessa on virhevastuulain mukainen virhe joka valmistajan tai myyjän on korjattava tai korvatta tuote sellaisella jossa ominiaisuus toimii.

Tämä on sen luokan virhe että tämä olisi pitänyt ennen ostotapahtumaa tuoda esiim mikäli valmistaja katsoo että ominaisuus ei ole analogisella puolella käytettävissä koska toiminne on ollut vuosikymmeniä analogisen vastaanoton lisäominaisuus varsinkin kun laitteen ominaisuuksissa on mainittu että tässä on teletext toiminne.

Ehdotan että perumme kaupan / laite saatetaan sellaiseen toimintakuntoon että siinä on teletext toiminne ja tai suoritetaan kohtuullinen hinnanalennus.

Pyydän saada Samsung vastauksen tähän reklamaatioon jotta voin ajaa asiaa eteenpäin.

Liitteenä aikaisemmat sähköpostit aiheen tiimoilta.

Pyydän saada vastauksen reklamaatiooni mahdollisimman nopeasti.

tämänkaltaista paskanjauhantaa tulee samsung tuote tuesta:

Hei Pasi,

 

Kiitos viestistäsi.

 

 

TV-spesialistimme on tutkinut ilmoittamaasi ongelmaa.

 

Suomessa toimivat yleiset, vahvistetut operaattorit eivät käytä analogista lähetystä. Suomessa analoginen lähetys lopetettiin vuoden 2007 syksyllä.

 

Tällä hetkellä, ja vuodesta 2007 lähtien olemme tehneet sertifikaatteja eri lähettäjien kanssa jotta varmistamme seuraavamme pohjoismaisia käytäntöjä siitä, miten digitaalisen television tulisi toimia eri verkoissa liittyen viritykseen, ohjelmaoppaseen ja mm. kanavien järjestelyyn. Teksti-TV on myös osana tätä prosessia. Tämä on nimenomaan digitaalisille TV-lähetyksille. Sertifikaatteja analogisten lähettäjien kanssa ei ole.

 

Tämän vuoksi emme valitettavasti voi taata 100% toimivuutta tekstitelevisiolle analogisessa verkossa.

 


Ystävällisin terveisin / With kind regards

Viivi / Samsung SupportSamsung Support Suomi kirjoitti 26.9.2022 klo 16:19:
>
> Hei Pasi,
>
> Kiitos yhteydenotostasi Samsungin tukeen. Ikävä kuulla, että laitteesi kanssa on ollut ongelmia.
>
> Oletko siis tehnyt päivityksen tuon meidän ohjeen mukaan?
>

>
> Mitä tarkoitat analogisilla kanavilla? Suomessahan ei analogisia kanavia ole ollut hetkeen. Tarkoitatko siis ihan normaaleja Ylen, MTV:n ja Nelosen kanavia? Tuleeko sinulla kanavat ihan suoraan television kautta vai digiboksista?
>
> Olethan uudelleen yhteydessä, mikäli sinulla on lisäkysymyksiä asiaan liittyen.
>
> Ystävällisin terveisin / With kind regards
> Laura / Samsung Support


Analogisella kanavalla tarjoitan ANALOGISTA TV KANAVAA.

ks liite jos et ymmärrä siitä pitäisi selvitä että analoginen tv lähete.

voisitteko laittaa tämän oikeasti sellaiselle henkiölle joka jostain jotain tietääkin.

tässä laitoksessa ei toimi analogisilla kanavilla tekstitelevisio

piste.

ka olen kirjoittanut: "Mitäs tää maksaisi että tää tulee huoltoon ja analogisilla kanavilla tekstitelevisio toimii?" saamatta tähän vastausta.

LG merkkisessä televisiossa toimii tämä kyseinen toiminne.samat ominaisuudet kuin tässä samsung merkissä.on sateliittiviritin youtubet jne.

teidän televisiossa ei toimi tekstitelevisio vaikka on tekstitelevisio signaali analogisella tv kanavalla.

edelleen tiedystelen miten tämän saa kuntoon.minulla ei nyt ole tässä usb tikkuja ja verkonkautta en päivityksiä saa.

Hei Pasi,

Kiitos yhteydenotostasi Samsungin tukeen. Ikävä kuulla, että laitteesi kanssa on ollut ongelmia.

 

Valitettavasti emme voi lähettää teknikkon korjaamaan väärät asetukset tai ongelmat joka liity ohjelmisoon, ja siksi meidän on suljettava pois niitä. Voimme lähettää vain teknikon vaihtamaan osat.

 

Analogiset lähetykset lopetettiin Suomessa 1. syyskuuta 2007 klo 4.00, niin tarvitsen tietää mitä tarkoitat analogisilla kanavilla? Mikä kanavapaikka on ne kanavat jolla sulla on ongelma?

 

Jos yrität avata teksti televisiota TV1:ssä, TV2:ssa ja MTV3:ssa. Toimiiko vai tuleeko joku virheilmoitus?

 

Meneekö sinulla antennikaapeli suoraan seinästä televisioon(ilman signaalin jakajaa tai digiboksia)?


Olethan uudelleen yhteydessä, mikäli sinulla on lisäkysymyksiä asiaan liittyen.

Ystävällisin terveisin / With kind regards
Mikael / Samsung Support

Olemme täällä sinua ja sinun Samsung-laitteitasi varten.
Samsung Support Suomi kirjoitti 13.10.2022 klo 16:23:
>
> Hei Pasi,
>

>
> Kiitos viestistäsi.
>

>

>
> TV-spesialistimme on tutkinut ilmoittamaasi ongelmaa.
>

>
> Suomessa toimivat yleiset, vahvistetut operaattorit eivät käytä analogista lähetystä. Suomessa analoginen lähetys lopetettiin vuoden 2007 syksyllä.
>

>
> Tällä hetkellä, ja vuodesta 2007 lähtien olemme tehneet sertifikaatteja eri lähettäjien kanssa jotta varmistamme seuraavamme pohjoismaisia käytäntöjä siitä, miten digitaalisen television tulisi toimia eri verkoissa liittyen viritykseen, ohjelmaoppaseen ja mm. kanavien järjestelyyn. Teksti-TV on myös osana tätä prosessia. Tämä on nimenomaan digitaalisille TV-lähetyksille. Sertifikaatteja analogisten lähettäjien kanssa ei ole.
>

>
> Tämän vuoksi emme valitettavasti voi taata 100% toimivuutta tekstitelevisiolle analogisessa verkossa.
>

>
>
> Ystävällisin terveisin / With kind regards
>
> Viivi / Samsung Support

Laitoinkin tässä lisäkyselyn menemään:

Heräsi tässä tämänkaltainen kysymys.koska ette valitettavasti voi taata 100% toimivuutta tekstiteleiviolle analogisessa verkossa niin tiedystele nöyrimmästi minkälaisen sertifikaatin mukaan tässä televisiossa toimii analogisella puolella tekstitelevisio.Tukeeko televisio sitten tasoa

 1

 1.5

 2

 2.5

3

3.5

4

vaiko kenties tasoa

5

Koska vastauksestanne ilmenee että ette sataprosenttisesti tue näiden standardion puuttumisen vuoksi tätä toiminnetta niin mille tasolle samsung telelevisio on tuettu.

Mitä standardia tämä televisio on koodattu tukemaan? Voisinko saada sen tiedon kuten tässä viestissänne kerrotte ja tässäkin annatte ymmärtää että tämä ei 100 prosenttisesti tässä voi toimia niin silloinhan tämä tarkoittaa sitä että jokin standardi tässä toimii kuten alla olevasta viestistänne voidaan lukea.

Kertokaapa mikä standardi on tuettuna tässä televisiossa?


Päätelkää näistä hourailuista minkälaatuinen tuotetuki on kysymyksessä.Nooh.jatketaan asian käsittelä sitten hieman virallisemmissa tunnelmissa.

« Viimeksi muokattu: Lokakuu 15, 2022, 16:27:02 ip kirjoittanut Viheraho »
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X

sivuraide

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 100
 • Karma: +0/-0
 • B luokan (ja rapun) kansalainen
Vs: SAMSUNG TELETEXT EI TOIMI
« Vastaus #1 : Lokakuu 15, 2022, 13:07:52 ip »
Joo, on siinä selkeä virhe. Ja käyttötuen vastaukset vetoaa siihen, että analogisia lähetyksiä ei enään olekkaan. Pihalla ovatten kun lintulauta. Tiedämpä, minkä merkkisiä telkkareita en siitten osta.
09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0

Viheraho

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 14984
 • Karma: +0/-0
 • Minä itte :)
  • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Vs: SAMSUNG TELETEXT EI TOIMI
« Vastaus #2 : Lokakuu 15, 2022, 15:55:52 ip »
Kuvio kaiketi on se että halutaan tuosta eroon.supertekstitelevisiota myös kait halutaan tukea.
Kaikissa vanhoissa samsung telkoissa toimii LG älytelevisiossa toimii.
Kun papereissa luki että analoginen viritin ja teletext toiminne niin tottakait mä oletan että se toimii.
No pitää nakkaa asiaa eteenpäin pitää tämä reklamaatio vielä gigantiin ja elisaan pistää sisään katsotaan mitä nää tuosta tuumaa.
Kukaan ei oikeasti ota mitään kantaa muuta kuin että analogiset lähetyset on loppuneet.en vain tajua miten se liittyy tähän asiaan.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X

Viheraho

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 14984
 • Karma: +0/-0
 • Minä itte :)
  • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Vs: SAMSUNG TELETEXT EI TOIMI
« Vastaus #3 : Lokakuu 20, 2022, 18:06:52 ip »
Gigantin osalta päästäänkin sitten kuluttajaraatiin mietiskelemään aihetta:

"Hei Pasi,

kiitos yhteydenotostasi.
 
Kyseessä on ominaisuus, eikä niinkään vika.
 
Mukavaa syksyä!

Ystävällisin terveisin,
Gigantin asiakaspalvelu

020 321 321 (hinta 8,4snt/min)

Voit jatkossa ottaa yhteyttä Giganttiin myös chatin kautta.
Chat auki verkkosivuillamme asiakaspalvelun aukiolojen mukaisesti.


Email ID: 8819209"
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X

sivuraide

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 100
 • Karma: +0/-0
 • B luokan (ja rapun) kansalainen
Vs: SAMSUNG TELETEXT EI TOIMI
« Vastaus #4 : Lokakuu 21, 2022, 19:52:59 ip »
Vai ominaisuus. Ohjekirjahan antaa ymmärtää, että on teleteksti. Sinulla on aika varmasti oikeus vaatia, joko se hinnanalennus, tai vaatia laite, jossa luvattu ominaisuus on. 
09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0