Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistetta elektroniikkaa. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

Kirjoittaja Aihe: usb c laturi onko se sitten autuus  (Luettu 2811 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 14846
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
usb c laturi onko se sitten autuus
« : Kesäkuu 07, 2022, 22:03:26 ip »
Saadaankohan me virta jippoilu jolla saadaan tilanne että jokin laturi ei vain lataa jotain vehjettä.joku sopiva resistanssi linjaan ja sitten lataa  ;D
olen kohtalaisen varma siintä että näin tulee tapahtumaan että tiettyjen merkkien laturit vain toimivat .
Varokaa nääs halpoja kopiota.https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/ba6a457b-65af-4bb9-931f-bbcef2f3b195


Euroopan parlamenttia ja Euroopan neuvosto ovat ilmoittaneet, että EU:ssa otetaan käyttöön yleislaturi, jossa on USB-C-liitäntä. Käytännössä ladattavien elektroniikkalaitteiden on siis tuettava USB-C-johdolla tapahtuvaa latausta.


Uusi asetus ei koske laitteita, joihin USB-C-porttia ei voi sisällyttää laitteen koon vuoksi. Näihin lukeutuvat esimerkiksi älykellot ja aktiivisuusrannekkeet.

Uudistuksen taustalla on tavoite elektroniikkajätteen määrän vähentämisessä, kun eri laitteiden mukana ei toimiteta vain niille tarkoitettua laturia. Lisäksi kuluttajan ei tarvitse hankkia erikseen uutta laturia, kun hänen vanha laturinsa toimii myös uuden laitteen kanssa.

”Uusien sääntöjen mukaan kuluttajat eivät enää tarvitse erilaista latauslaitetta ja kaapelia joka kerta, kun he ostavat uuden laitteen, ja voivat käyttää yhtä laturia kaikkiin pieniin ja keskikokoisiin kannettaviin elektroniikkalaitteisiinsa. Matkapuhelimet, tabletit, e-lukijat, nappikuulokkeet, digikamerat, kuulokkeet, kädessä pidettävät videopelikonsolit ja kannettavat kaiuttimet, jotka ovat ladattavissa langallisella kaapelilla, on varustettava USB-C-portilla valmistajasta riippumatta”, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi tavoitteena on yhdenmukaistaa pikalatausta, jolloin siitä voi hyötyä millä tahansa yhteensopivalla laturilla. Nyt eri valmistajien pikalaturit eivät toimi välttämättä parhaalla mahdollisella tavalla muiden valmistajien puhelimien kanssa.

Lisäksi kuluttajille on tarjottava selkeää tietoa laitteiden latausominaisuuksista, jolloin he tietävät, ovatko heidän nykyiset laturinsa yhteensopivia niiden kanssa. Lisäksi kuluttaja voi valita, ostaako hän laitteen laturilla vai ilman. Jo nyt esimerkiksi Samsung ja Apple ovat alkaneet jättää latureita pois myyntipakkauksistaan.

Asetuksen odotetaan tulevan voimaan ensi syksynä, kun Euroopan parlamentti ja Euroopan neuvosto ovat virallisesti hyväksyneet sen. Laitevalmistajilla on kaksi vuotta aikaa sopeutua asetukseen.

Asetuksella on suuret vaikutukset varsinkin Appleen, joka käyttää omaa Lightning-liitäntää. Iltalehti kertoi viime kuussa Bloombergin saaneen tietoa siitä, että Apple testaa parhaillaan USB-C-liitäntää puhelimissaan.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X

Tessu

  • Sr. Member
  • ***
  • Viestejä: 582
Vs: usb c laturi onko se sitten autuus
« Vastaus #1 : Kesäkuu 29, 2022, 05:37:20 ap »
Ja tälläkö se maailma pelastuu?
Entisaikaan kävi osat autosta toiseen nyt mikään ei enää käy tai sitä ei voida sinne koodata,hienoksi on menny maailma ja ihan turhaan.
Jo aikojen alusta olis voinu olla erilaitteiden käyttöjännitteet tehty samanlaisiksi 6 12 24 jne,nyt tavannu kaikenmoisia erikoisia että ei oikeen löydy poweria tai sitten liitin joku ihan ihme.
Tuo nyt ei olis koskaan paljon vaatinu valmistajiltaettä puhelimissa olis ihan sama liitin ja laturi,samoin vois olla muissakin laitteissa joita paljon myyty,akku imurit,partakoneet jne samoin akkuporissa voisolla ihan sama akku jokaisessa,sitten vois jopa sellasen hankkiakkin.