Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistetta elektroniikkaa. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

Kirjoittaja Aihe: Rokote aiheuttikin vaarallisia oireita  (Luettu 1028 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 14866
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Rokote aiheuttikin vaarallisia oireita
« : Maaliskuu 20, 2021, 09:07:42 ap »
https://yle.fi/uutiset/3-11847207

Että näin se vaan menee. Ihmiset luottavat aivan liikaa näihin jumalasta seuraaviin eli THL sun muuta.


Astra Zeneca -rokotukset keskeytetään Suomessa viikoksi, taustalla kaksi harvinaista laskimotukosta
Mahdollisten harvinaisten laskimotukosten riski on hyvin pieni, joten jo rokotettujen ei THL:n mukaan tarvitse kantaa suurta huolta terveydestään.


Tästä on kyse
Suomi keskeyttää viikoksi rokotukset Astra Zenecan koronarokotteella, epäiltyjen haittavaikutusten selvittämisen ajaksi.

Fimealle on tullut kaksi ilmoitusta aivojen laskimotukoksiin liittyvistä häiriöistä
Suomessa ilmoitettujen häiriöiden ja rokotuksen välillä on ajallinen yhteys. Syy-yhteyttä selvitetään
Etenkin 20–50-vuotiaat naiset ovat olleet mahdollisten haittojen riskiryhmässä
Rokotusajan varanneita kehotetaan odottamaan yhteydenottoa rokotusten järjestäjältä mahdollisen rokottamisen peruuntumisen vuoksi. Rokotusajan voi halutessaan myös perua itse.
19.3. 17:02
Johannes Blom
Tiedotustilaisuus on nyt päättynyt, kiitokset tilaisuutta seuranneille!

19.3. 17:02
Johannes Blom
Kuinka paljon vakavia tapauksia ja kuolemia rokotusjärjestyksen muuttamisella voitaisiin estää?
THL:n Puumalainen kertoo, että ensin KRARin ehdotuksen toteutettavuutta arvioidaan. Yhdenvertaisuusperiaatetta täytyy arvioida keskustellen esimerkiksi sairaanhoitopiirien kanssa.

Ensin täytyy miettiä olisiko järjestyksen muuttaminen toteutettavissa, sitten milloin se onnistuisi ja vasta lopulta kuinka paljon se vaikuttaisi. Toistaiseksi arvioita ei siis osata antaa.

19.3. 16:58
Ville Laakso
EMA tutkii rokotteen mahdollista yhteyttä harvinaiseen hyytymishäiriöön – Suomessa tukoksen saaneilla alttiutta tautiin
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan Suomessa on ilmoitettu kaksi aivolaskimotukosta 4-10 päivää AstraZenecan koronarokotteen saamisen jälkeen. Molemmilla sairastuneilla henkilöillä on verisuonitukokseen liittyviä lääketieteellisiä riskitekijöitä ja potilaiden tutkimukset ovat yhä kesken.

THL kertoo tiedotteessaan, että Euroopan lääkevirasto EMA tutkii lisää rokotteen mahdollista yhteyttä kahteen hyvin harvinaiseen veren hyytymishäiriöön. Niihin liittyy vähentynyt verihiutaleiden määrä ja lisääntynyt taipumus verisuonitukoksiin.

Nyt Suomessa ilmoitetut kaksi tapausta voivat mahdollisesti liittyä kyseisiin veren hyytymishäiriöihin. Asiaa selvitetään parhaillaan.

EMA:n tietojen mukaan lähes 20 miljoonalla Astra Zenecan koronavirusrokotteella rokotetulla oli 16.3. mennessä ilmoitettu yhteensä 18 aivolaskimoiden tukostapausta. Tämän lisäksi seitsemällä rokotetulla on ilmoitettu yleistynyt suonensisäinen hyytyminen (disseminated intravascular coagulation eli DIC).

Haitat esiintyivät pääosin alle 55-vuotiailla naisilla ja ne ilmenivät ensimmäisten kahden viikon kuluessa rokotteen saamisen jälkeen. Tutkimuksia mahdollisesta yhteydestä rokottamiseen jatketaan edelleen.

19.3. 16:58
Johannes Blom
Mahdollisuuksien mukaan Astra Zenecaa korvataan toisilla rokotteilla rokotusajan jo varanneille
Siltä osin kuin muita rokotteita on käytettävissä, jo varattuja aikoja pyritään paikkaamaan muilla käytössä olevilla rokotevalmisteilla. Puumalaisen mukaan rokotusaikoja joudutaan kuitenkin valitettavasti myös perumaan.

Rokotusajan varanneita kehotetaan olemaan yhteydessä rokotusten järjestäjään.

Suomessa on käytössä Astra Zenecan rokotteen lisäksi Pfizerin ja Modernan rokotteet. Lisäksi EU:n alueella myyntilupa on myönnetty Johnson & Johnsonin rokotteelle, ja sitä ollaa saamassa piakkoin Suomeen.


19.3. 16:56
Johannes Blom
Saavatko rokotuksia jatkavat maat nyt enemmän annoksia?
Minne rokotukset peruneiden maiden rokoteannokset menevät nyt? Jos rokotuksia päätetään jatkaa Suomessa, voitaisiinko tänne saada rokotetta muualta?

STM:n Tuija Kumpulainen vastaa, että maat ovat ostaneet rokotteensa sen jälkeen, kun EU:ssa on sovittu jakoperiaatteista.

Osa EU-maista keskeytti rokotteen antamisen tilapäisesti, mutta moni maa on päättänyt nyt jatkaa rokotteen antamista. Tilapäiset toimenpiteet eivät ole johtaneet siihen, että maat olisivat luopuneet annoksistaan.

19.3. 16:51
Johannes Blom
Etenkin 20-50-vuotiaat naiset riskiryhmässä
Etenkin 20-50-vuotiaat naiset ovat olleet näiden mahdollisten haittojen riskiryhmässä. Hanna Nohynek kertoo, että veren hyytymisen häiriöiden riskiä kasvattaa esimerkiksi E-pillereiden käyttö tai rasva-aineenvaihdunnan häiriöt, mutta rokotteen ja häiriöiden yhteyttä ei vielä ymmärretä.

Päätöksiä ohjelman jatkamisesta tehdään, kun mekanismeja ymmärretään paremmin.

Suomessa tehdyistä ilmoituksista ei anneta tarkempia tietoja potilaiden yksityisyyden turvaamiseksi.

19.3. 16:50
Ville Laakso
THL ohjeistaa Astra Zenecan rokotteen saaneita
THL:n tiedotteessa muitutetaan, että havaitut poikkeukselliset oireet ovat erittäin harvinaisia. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö havaitut hyytymishäiriöt rokotukseen.

Näin THL ohjeistaa Astra Zenecan rokotteen jo saaneita:

"Rokotusajan varanneita kehotetaan odottamaan yhteydenottoa rokotusten järjestäjältä mahdollisen rokottamisen peruuntumisen vuoksi. Rokotusajan voi halutessaan myös perua itse.

Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla."

19.3. 16:48
Johannes Blom
Ei merkittävä viivästys
Kuinka paljon viikon keskeytys tulee hidastamaan rokotustahtia?

Ei merkittävästi. Pääosa rokotteista, joita käytämme on näitä toisia rokotteita. Astra Zenecan toimitusmäärät ovat olleen vaikeuksien takia pienempiä, vastaa Puumalainen.

19.3. 16:46
Johannes Blom
Jo rokotetuilla ei suurta syytä huoleen
Tilaisuudessa siirrytään median kysymyksiin.

Pitääkö rokotteen jo saaneiden olla huolissaan?

Puumalainen vastaa, ettei syy-yhteyttä ole vahvistettu, mutta sitä selvitetään. Rokotuksia on annettu noin 140 000, joten Puumalainen sanoo, ettei olisi tästä pienestä riskistä kovin huolestunut.

Oireita komplikaatioista voisivat olla esimerkiksi pitkä ja vakava, paheneva päänsärky ja mustelmat.

19.3. 16:43
Johannes Blom
Huolellinen arviointi tärkeää
Puumalaisen mukaan on parasta mennä turvallisuus edellä tämä yhden viikon keskeytys. Tilanteen huolellinen arviointi on tärkeää.

STM:n Pasi Pohjola sanoo, että täytyy muistaa, että meillä on kuitenkin kaksi muuta rokotetta käytössä. Niiden suhteen rokotukset jatkuvat ohjelman mukaisesti.

19.3. 16:41
Johannes Blom
Astra Zenecan rokote katkolle
THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen toteaa, että Suomessa ilmoitettujen häiriöiden ja rokotuksen välillä on ajallinen yhteys. Syy-yhteyttä selvitetään.

THL on päättänyt keskeyttää Astra Zenecan rokotteen käytön ensi viikon ajaksi.


19.3. 16:37
Johannes Blom
Suomessa kaksi ilmoitusta harvinaisista laskimotukoksista
Tiedotustilaisuus alkaa. Ensimmäisen puheenvuoron rokotteiden turvallisuusseurannasta käyttää Fimean Liisa Näveri.

Tilaisuudessa käsitellään Astra Zenecan rokotteen tilannetta. Näveri muistuttaa, että verisuonitukosten ja rokotteen yhteyttä ei pystytty EMAn tutkimuksissa näyttämään.

Selvityksissä jäi kuitenkin avoimeksi raportoidut tapaukset muutamista erittäin harvinaisista hyytymishäiriöistä, kuten aivojen laskimotukoksista.

Viime päiviin asti Suomessa ei oltu todettu yhtäkään tällaista tapausta. Nyt Fimealle on tullut kaksi ilmoitusta aivojen laskimotukoksiin liittyvistä häiriöistä.

Näveri muistuttaa, että EMAn selvityksessä rokotteen hyödyt ylittävät moninkertaisesti pienen riskin, joka saattaa liittyä hyvin harvinaisiin hyytymishäiriöihin.Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X