PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: Suomalaisuudenliitolta tuet pois somaliliitolla tuet pyörii  (Luettu 2631 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15070
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Suomalaisuudenliitolta tuet pois somaliliitolla tuet pyörii
« : Maaliskuu 18, 2021, 14:18:32 ip »
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8e9c4b14-d33e-4c62-9553-310881d19971

Näin täällä Marinin hallitus hommia hoitaa.
Suomalaisuus on väärin Somalialisuus on oikein.
Liittykäämme siis Somaleihin.
Onko jonkun mielest tämä SDP VIHREÄT VASEMMISTO KESKUSTA menneet liian pitkälle.
Muistakaamme äänestää sitten jotain muita vaihtoehtoja.
Suomalaisuuden Liitto menetti kaikki julkiset avustuksensa
11.03.2020 klo 7:17
Puheenjohtaja Ilmari Rostila: ”Poliittinen päätöshän se on”.
Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja Ilmari Rostila (ps) on myös Tampereen valtuuston jäsen.Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja Ilmari Rostila (ps) on myös Tampereen valtuuston jäsen.
Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja Ilmari Rostila (ps) on myös Tampereen valtuuston jäsen. ERIIKA AHOPELTO
Suomalaisuuden Liitto ei saa tänä vuonna euroakaan tukea valtion budjetista.

Suomalaisuuden Liiton puheenjohtajan Ilmari Rostilan (ps) mukaan rahahanojen sulkeutuminen johtuu politiikasta.

– Poliittinen päätöshän se on, mutta onko se loppuun asti harkittu, niin sitä sopii kysyä, Rostila kommentoi Iltalehdelle tiistaina.

Liitto haki opetus- ja kulttuuriministeriöltä taiteen ja kulttuurin valtakunnallisten yhteisöjen toimintaan suunnattua yleisavustusta sekä muita avustuksia, yhteensä 145 000 euron edestä. Niistä tuli hylsy viime viikolla.

Viimeiset neljä vuotta Suomalaisuuden Liitto on saanut vuosittain 100 000 euron toiminta-avustuksen eduskunnan myöntämistä niin kutsutuista joululahjarahoista.

Sekin rahalähde kuivui, kun eduskunta päätti viime joulukuussa, että Suomalaisuuden Liitolle ei enää rahaa anneta. Eduskunta päätti asiasta valtiovarainvaliokunnan mietinnön pohjalta. Kyse oli eduskunnan joululahjarahoista.

”Osasimme varautua”
– Osasimme varautua asiaan hyvissä ajoin, kun hallitus vaihtui. Poliittista harkintaa pelättiin. Arvioimme realistisesti, että mahdollisuudet saada avustusta ovat huonot, Rostila sanoo.

– Toimistonhoitaja irtisanottiin jo viime vuonna, ja jäljellä on enää toiminnanjohtaja, joka on vuoden alusta tehnyt enää vain puolta päivää. Toiminta on nyt kovasti säästöliekillä, Rostila kertoo.

Rostila harmittelee ja ihmettelee tapahtunutta.

– Olemme ainoa suomen kieleen ja suomenkieliseen kulttuuriin erikoistunut vapaa kansalaisjärjestö. Kun toimintamme on mielestäni tärkeää, niin kyllä asettaisin vastuun koko hallitukselle, Rostila sanoo.

– Meillä on lisäksi pitkät perinteet. Toiminta alkoi jo ennen Suomen itsenäistymistä 1906, Rostila lisää.

”Hakuehtojen mukaan”
Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee avustuksilla mm. koulutukseen, tieteeseen, kulttuuriin, liikuntaan ja nuorisotyöhön liittyviä hankkeita. Päätökset avustuksista ovat tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen (kesk) vastuulla.

Kulttuuriasianneuvos Leena Laaksonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä kiistää, että viime viikolla tullut hylkäävä päätös johtuisi politiikasta.

– Meillä ei ole politiikkaa valtionavustuksissa kuin silloin, jos eduskunta on päättänyt jotakin.

– Me myönnämme rahat aina yleisten hakuehtojen mukaan, Laaksonen linjaa.

Laaksosen mukaan Suomalaisuuden Liitto haki toiminta-avustusta tälle vuodelle sellaisesta määrärahasta kuin ”yleisavustukset taiteen ja kulttuurin valtakunnallisten yhteisöjen toimintaan”.

– Siinä on tietyt hakukriteerit ja käytettävissä oleva rahamäärä on hyvin rajallinen. Kun kävi ilmi, että Suomalaisuuden Liiton hakemusta ei voida käsitellä siinä, niin sen hakemus siirrettiin käsiteltäväksi ministeriön pienen jakamattoman määrärahan puolelle, mikä on noin 600 000 euroa vuodessa.

– Siitä tehdään päätöksiä 4 kertaa vuodessa. Kun se määräraha on vain noin 600 000 euroa vuodessa, niin tällainen 100 000 euron toiminta-avustus olisi vienyt siitä liian suuren osan, Laaksonen kertoo.

Laaksosen mukaan tästä 600 000 euron määrärahasta ei mielellään myönnetä toiminta-avustuksia.

– Ja jos verrataan Suomalaisuuden Liiton toimintaa varsinaisiin kulttuuri- ja taidealan järjestöihin, niin Suomalaisuuden Liiton toiminta ei sisällöllisesti ole oikein verrattavissa niihin, Laaksonen sanoo.

Kiistelty järjestö
Suomalaisuuden Liiton toiminnanjohtaja Juuso-Ville Gustafsson sanoo, että liiton rahoitus lepää nyt jäsenmaksujen ja yksityishenkilöiden lahjoitusten varassa.

Liitolla on Gustafssonin mukaan tällä hetkellä 1 200-1300 jäsentä. Jäsenmaksu on 15-35 euroa vuodessa.

Suomalaisuuden Liiton toiminta ja kannanotot erityisesti kielipolitiikasta ovat herättäneet julkista keskustelua niin tiedotusvälineissä kuin politiikassakin.

Liiton keskeisiin kielipoliittisiin tavoitteisiin kuuluu muun muassa, että ruotsin kielen pakolliset opinnot poistetaan korkeakoulu- ja yliopistotutkinnoista sekä perus- ja toisen asteen koulutuksesta ja että julkisten tehtävien ja virkojen yleisistä kelpoisuusehdoista poistetaan vaatimus osata ruotsia.

Puheenjohtaja Rostilan mukaan toiminnassa on mukana paljon perussuomalaisia.

Hänen mukaansa toiminnanjohtaja Gustafsson on taustaltaan keskustalainen. Liiton varapuheenjohtajana toimii entinen kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X