Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

Kirjoittaja Aihe: Sekava sääntösuomi / T3b  (Luettu 523 kertaa)

Päätrolli

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 2200
 • Ei vika suur tarvi ol jos se o pääs.
Sekava sääntösuomi / T3b
« : Marraskuu 08, 2020, 23:35:40 ip »
Keskustellaanpa vähän traktorimönkijöistä koskien T3b luokkaa = (Pyörillä varustetut traktorit, joiden omamassa on ajokuntoisena enintään 0,6 tonnia.) Kyseinen traktori on katsastusvapaa, keltakilpinen liikennevakuutettu jolla saa ajella tiellä. Traktoria pitäisi koskea traktorin säädökset kuten liikenneturvakin kertoo traktorien säädöksistä:

https://www.liikenneturva.fi/fi/kysymykset-ja-vastaukset/muu-liikenne/t3b-luokan-traktorimonkija-ja-rekisteroimaton-perakarry

Omaan silmään pistää tuolla tuo 2,6x omapaino jarrutonta laitetta. Tämä tarkoittaisi 445kg traktorilla 1157kg max jarruttoman rekisteröimättömän objektin vetämisen. Seuraavaksi katsahdetaan samaa kysymystä samalta sivulta...

https://www.liikenneturva.fi/fi/kysymykset-ja-vastaukset/maastoliikenteessa/traktorimonkijan-peravaunu#ccc6c654

Okei okei, rekisteriotteessa se max massa löytyy, siellä lukeekin massa jarruitta 229kg. Tässähän ei selviä onko se akseli paino vai akseli + aisapaino. Aisallehan traktorissa pitäisi tulla vähintään 15%.  250kg massasta tällöin kohdistuisi n.40kg aisalle (kuulalle) ja n.210kg akselille. Okei, nyt tiedetään mitä siihen saa perään liittää: Jarruttoman, valottoman (mikäli  veturin valot ei peity) ja kilvettömän objektin jossa ei niin kaameesti lokasuojiakaan tarvitse olla.

Entä sitten jos sama laite olisi valkokilpisenä, siis traktorimönkijä olisi maantiemönkijäksi rekisteröity, vertaillaanpa vähän:

https://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/monkijat-1#ccc6c654

Löytyy taulukko, mutta eri versioitahan on perkeleesti. Vitusti nettiä selanneena selvisi että sellaisellakin mönkijällä saa kärryä vetää, saa olla rekisteröimätön, mutta täytyy olla valot vaikka ei veturin valot peittyisi. Täytyy olla lokasuojat ja ilmeisesti maksimissaan 150cm leveä? Hetkinen, 150cm? Lasketaanpa vähän, jos kärryn lava on 120cm leveä ja sen reunaan laittaa lokasuojat ja lokasuojien alle 155mm leveät renkaat, ei ole mahdollista päästä alle 150cm, menee väkisin yli.

Tehdasvalmisteisia alle 150cm leveitä jousitettuja, lokasuojallisisa valollisisa peräkärryjä ei ole. Tosin en löytänyt lakitekstiä joka määrittelisi tuon 150cm leveyden. Nykyään kun henkilöautolla saa kärryä vetää satasta niin koskeeko se satasen sääntö valkokilpisen mönkijän vetämää kärryä? Keltakilpisellä ny niin lujaa saa ajaakkaan. Jousia ei tarvi olla keltakilpisessä, mutta oliko ny 40 vai 60 se raja jonka jälkeen jouset vaaditaan. On tää saatanaa kun joka laitteelle on eri säännöt, poliisitkaan ei kyllä oo yhtään sen enepää kartalla. Katsastusaasilta nyt tuskin kannattaa kysyä ja finlexi on melko sekava ja liikenneturvan ohjeetkin harhaanjohtavia.

Teenpä tuosta rekisteröimättömän kärryn, leveys alle 150cm, runko 30kg, siihen akseli, renkaat, päälilevy, lokasuojat ja valot. Kattoo nyt irvistyttääkö poliisia samalla tavalla kuin Pasin hinattava(studio)laite. Tämä ei kyllä mene läpi hinattavana laitteena koska erehdyttävästi muistuttaa tavarankuljetusvaunua, tosin kun ei ole rekisteröity niin vaikea se on muuta väittää.Rikon pyhältä tuntuvan hiljaisuuden, koska olen kapinallinen luonne. Kysyn sinulta, missä olet. Sinä siirrät katsettasi ja lasket kätesi omani päälle, lepäämään reidellesi. Kotona, vastaat, eikä sinun tarvitse kertoa enempää.

Viheraho

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 14525
 • Minä itte :)
  • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Vs: Sekava sääntösuomi / T3b
« Vastaus #1 : Marraskuu 09, 2020, 22:47:23 ip »
Maailmassa on monta ihmeellistä tarinaa ja tämä on yksi niistä.
Aivan helvetin sekavaa on nämä pykälät.Olisivat hieman selkeyttäneet näitäkin pykäliä.Miten näistä voikin saada noin sekavia.Aivan kuin näitä oikein suunnittelemalla suunniteltaisiin niin huonoiksi näitä lakipykäliä että kansaa päästäisiin rankaisemaan kun et nyt lukenut pykälää 1228 B
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X