PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: Vangit tekivät viime vuonna ennätysmäärän kanteluita – Mikkelissä vangilta otett  (Luettu 9301 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15069
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2527160

Miten on mahdollista että kantelut ja vastaukset eivät johda muutokseen?
Samoista asiosta tulee toistuvasti uusia kanteluita ja mitään ei tapahdu.
Eikö mikkelin vankilanjohtaja noudata lakia vai mistä on kyse?
Vankilan johtaja Eva Vesanen on kaiken takana RISE:n sivujen mukaan ja ilmettelen että viranomaistoiminta suomessa on tälläistä.

Juttu kertoo että kaikki ei ole kohdallaan.
Yhdenvertaista ei kohtelu todellakaan ole.
Vankiloista tehtiin viime vuonna Rikosseuraamuslaitokselle (Rise) yli kolmannes enemmän kanteluita kuin edellisvuonna. Kanteluita kirjattiin yhteensä 350 kappaletta.

Risen johdon mukaan kasvu selittyy osin sillä, että yksittäinen vanki on tehnyt "huomattavan suuren määrän" kanteluita.

Myös ylimmälle laillisuusvalvojalle eli eduskunnan oikeusasiamiehelle tehtyjen kanteluitten määrä kasvoi viime vuonna. Rikosseuraamusalaa koskevista 390 kantelusta suurin osa koski vankiloita. Yksin Mikkelin vankilasta tehtiin 54 kantelua.

Risen johto pitää "erityisen huolestuttavana" sitä, että laillisuusvalvojat joutuvat toistuvasti kiinnittämään vankilan huomion asioihin, joista niitä on jo aiemmin huomautettu.
Oikeusasiamies on ottanut myönteisen kannan myös vangin radion hallussapitoon.

– Varmaan joka hallinnonalalla joudutaan silloin tällöin kiinnittämään huomiota toistuvasti. Olisi tietysti toivottavaa, että asiat hoidetaan kerrasta, sanoo esittelijäneuvos Anu Rita oikeusasiamiehen toimistosta.

– Tämä (rikosseuraamusala) on sellainen ala, että sitä ilman muuta pitää valvoa. Ulkoisen valvonnan lisäksi on sisäistä tarkastusta.

Risessä tehtävää hoitaa laillisuusvalvontatiimi.

Mikkelin vankila on yksi niistä, joihin ulkoisessa valvonnassa on toistuvasti kiinnitetty huomiota. Vuosi sitten esittelijäneuvos Rita katsoi vankilan johtajan ja apulaisjohtajan syyllistyneen muun muassa väärän todistuksen antamiseen viranomaiselle.

Vankilan johto oli antanut oikeusasiamiehelle tehtyyn kanteluun selvityksen, joka sisälsi totuudenvastaisia tietoja.

Rita ei kuitenkaan nostanut syytettä vaan antoi johtajille huomautuksen.
Vankiloiden kesken eroja

Risen laillisuusvalvontatiimi on työssään havainnut, että vankien kannalta käytännöt eivät ole samanlaisia kaikissa vankiloissa. Se on vastannut muun muassa vankilakanttiinissa myytävien nikotiinituotteitten valikoimaa koskevaan kanteluun.

– Valikoiman tulisi olla vankiloittain yhtenäinen.

Oikeusasiamies otti pari viikkoa sitten kanttaa Mikkelin vankilassa olleen vangin kanteluun, joka koski akustisen kitaran hallussapitoa. Kantelija on ollut muissakin vankiloissa ja saanut niissä pitää kitaraa, mutta Mikkelin vankilassa se otettiin häneltä pois perustelematta.

Vanki haki vankilan johtajan päätökseen oikaisua rikosseuraamusalueen johtajalta. Tämä hyväksyi oikaisuvaatimuksen, mutta siihen meni aikaa seitsemän kuukautta. Oikeusasiamies muistuttaa, että vankeuslain mukaan oikaisuvaatimus on käsiteltävä kiireellisenä.

Oikeusasiamies on ottanut myönteisen kannan myös vangin radion hallussapitoon.Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X