PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: RIKOS KANNATTAA SUOMESSA poliisia ei kiinnosta  (Luettu 4294 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15048
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
RIKOS KANNATTAA SUOMESSA poliisia ei kiinnosta
« : Joulukuu 29, 2018, 09:55:50 ap »
Poliisi tekee lain vastaisesti.
Poliisilaki
1 luku
Yleiset säännökset
1 §
Poliisin tehtävät

Poliisin tehtävänä on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen, paljastaminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen. Poliisi toimii turvallisuuden ylläpitämiseksi yhteistyössä muiden viranomaisten sekä yhteisöjen ja asukkaiden kanssa ja huolehtii tehtäviinsä kuuluvasta kansainvälisestä yhteistyöstä.

Poliisi suorittaa lisäksi lupahallintoon liittyvät ja muut sille laissa erikseen säädetyt tehtävät sekä antaa jokaiselle tehtäväpiiriinsä kuuluvaa apua. Jos on perusteltua syytä olettaa henkilön kadonneen tai joutuneen onnettomuuden uhriksi, poliisin on ryhdyttävä tarpeellisiin toimenpiteisiin henkilön löytämiseksi.

Rikosten esitutkinnasta säädetään esitutkintalaissa (805/2011) ja rikosten esitutkinnassa käytettävistä pakkokeinoista pakkokeinolaissa (806/2011).
HS: Itä-Uudenmaan poliisilaitos ohjeisti poliisejaan jättämään osan rikoksista tutkimatta


Helsingin Sanomat sai haltuunsa vuoden 2014 lokakuussa annetun poliisin sisäiseen käyttöön tarkoitetun ohjeistuksen, jossa kehotetaan muun muassa keskeyttämään vähäiset omaisuusrikokset.


Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen sisäisessä ohjeessa kehotetaan lakaisemaan osa rikoksista maton alle vähintään väliaikaisesti. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

HS sai haltuunsa vuoden 2014 lokakuussa annetun poliisin sisäiseen käyttöön tarkoitetun ohjeistuksen. Ohjeistuksessa todetaan, että tutkinnanjohtajien vastuulla on, että jutut jäävät pääsääntöisesti esikäsittelyyn. Lisäksi materiaalissa sanotaan, että vähäisten omaisuusrikosten tutkinta tulee keskeyttää.

Lisäksi yksityisyyden, rauhan, ja kunnianloukkaustapausten tutkintaa tulee rajoittaa. Tämä tarkoittaa, että syyttäjä lopettaa poliisin esityksestä tutkinnan kokonaan.

Vuoden 2014 linjauksen antoi rikosylikomisario Timo Nyyssönen. Hänen mukaansa linjaus ei tarkoittanut sitä, että valtaosa rikosilmoituksista pitäisi heittää tutkimatta roskikseen.

– Linjaus ajoittui kriisiajankohtaan. Avoimien juttujen määrä nousi yhtäkkiä sellaiseksi, että niitä oli lähemmäs 10 000. Tilanne olisi ollut muuten ihan hallitsematon, Nyyssönen kommentoi tapausta HS:lle.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X