Kattelin tuossa vanhaa Kilju videota. Siitä tuli mieleen että minkälainen resepti sulla on ollut siinä tarkalleen ottaen?
Ajattelin jos väsäisi itsekkin sitä hedelmäviiniä jos ehtisi vaikka Vapuksi se.
En enää oikein tarkkaan muista.Tein äskettäin tuota enkä saanut niin hyvää kun joskus tuli.Pitää ensi kesänä testailla.
yritin etsiskellä reseptiä kun ja jos löydän voin sen tänne viskata.Se oli se alku siitä lapin miehen kuviosta tehty mutta tein pieniä parannuksia että sain sen helvetin kiljun maun helvettiin.
Se onnistuikin ja mähän laitoin nokareen hiivaa että se lähti käymään ja silti siinä ei juuri hiiva maistunut.
Itse mietin kun ostin siihen lapin kiljuun tarvikkeet että se voisi olla hyvää. Ymmärtääkseni sillä reseptillä se maistuu lähinnä kuivalle valkoviinille.
Muistatko pörisikö se sulla sen pariviikkoa tai laitoitko siihen vielä käymisenesto ainetta? Mietin että kun se on käynyt niin meneeköhän se kuinka nopeasti jääkaapissa pilalle.
Kun en tarkkaan muista.Sokeria pistin hieman enemmän siis1 tai 2 kg ja annoin porista mahdollisimman pitkään että se sokeri sieltä kävi pois.
Käntilämpötila oli siinä 40 astetta.Silläkin kun on merkitystä makuun.Kun pulputus loppui sitten vielä parin päivän ajan sitä väkisin käytettiin heiluttelemalla pönttöjä niin pitkään että se vaan kävi ihan loppuun.
Sit koko pönttö sellaisenaan jääkaappi lämpötiloihin muutamaksi päiväksi ja sitten vasta lapottiin pulloihin heiluttamatta pönttöä ettei se sakka lähtenyt yhtään liikkeelle.