Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

Kirjoittaja Aihe: Hiilivoima vain kasvaa – maailmalla pystytetään yli tuhat uutta voimalaa  (Luettu 16854 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 14572
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/hiilivoima+vain+kasvaa+ndash+maailmalla+pystytetaan+yli+tuhat+uutta+voimalaa/a857498?s=r&wtm=-20112012&


Hiilivoima vain kasvaa – maailmalla pystytetään yli tuhat uutta voimalaa

59 maassa suunnitellaan yhteensä 1 200 hiilivoimalan rakentamista. Kolme neljäsosaa niistä rakennetaan Kiinaan ja Intiaan, kertoo The Guardian.


Hiilivoiman määrä maailmalla vain kasvaa, selviää maailman luonnonvaroihin keskittyneen ajatuspajan World Resources Instituten tutkimuksesta.

Suunniteltujen voimaloiden teho on yhteensä 1 400 gigawattia. Ne aiheuttaisivat saman verran hiilidioksidipäästöjä kuin maailman suurin päästöjen aiheuttaja Kiina aiheuttaa nykyään.

Eniten uusia voimaloita, 455 kappaletta, on suunnitteilla Intiaan. Kiina kaavailee 363 laitosta. Vaikka Kiinankin hankkeiden määrä on suuri, tahti on hidastunut edellisestä vuosikymmenestä.

Hiilikaupan määrä on kasvanut 13 prosenttia vuodesta 2008 vuoteen 2010 mennessä. Kaupan painopiste on siirtynyt Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta Kaukoidän maihin. Nopein lisäys hiilen tuonnissa on tapahtunut Japanissa, Etelä-Koreassa ja Taiwanilla.

Myös monet maat, joilla ei tähän asti ole ollut hiilivoimaa, aikovat rakentaa sitä. Voimalaa suunnittelevat muun muassa Guatemala, Kambodza, Marokko, Namibia, Senegal, Sri Lanka ja Uzbekistan.

Saksa, Britannia ja Ranska pysyvät yhä kymmenen suurimman hiilen nettotuojan joukossa. Vuonna 2011 maiden hiilen tuonti kasvoi neljä prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X