Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistetta elektroniikkaa. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Politiikka / VIHOLLINEN EI OLE IDÄSSÄ PUTIN EI OLE SYYLLINEN NÄIHIN HINTOIHIN
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Marraskuu 30, 2022, 17:34:23 ip »
Sosiaalisessa mediassa esille nostetut korruptioepäilykset koskivat Tuulivoltti-nimistä yhtiötä, jonka hallituksessa Maria Ohisalon puoliso Miika Johansson istuu. Tuulivoltti pyrkii tahkomaan rahaa ilmastonmuutosteemalla.
Tuulivoltin omistaa toinen yhtiö, bensa-alalla toimiva ylikansallinen St1, jonka johdossa Johansson työskentelee. Yhtiön pääomistaja on Mika Anttonen. St1 oli jo aiemmin korruptiokohun pyörteissä. Viime keväänä näet uutisoitiin, että Ohisalon erityisavustaja Ville Hulkkonen siirtyi politiikasta kovapalkkaiseksi lobbariksi Johanssonin St1:n palvelukseen. Korruption ohella Hulkkosen loikkaus polttoainealalle oli oiva osoitus ”vihreiden” kaksinaismoralismista ympäristökysymyksissä.
Sosiaalisessa mediassa on keskusteltu kiivaasti Tuulivoltin kummallisilta vaikuttavista talousluvuista. Viimeisimmällä tilikaudella se teki nimittäin hämmästyttävän 73,2 miljoonan euron tuloksen vain 19 tuhannen euron liikevaihdolla. Toisin sanoen Tuulivoltin myynnit olivat mitättömät verrattuna sen tuottamaan käteiseen.
Valtiontukia?
Sosiaalisessa mediassa arveltiin, että Tuulivoltin päätähuimaava tulos perustuu valtiontukiin. ”Vihreät” puolueet eri puolilla maailmaa tunnetaan siitä, että hallitukseen päästessään ne alkavat ”ilmastonmuutoksen torjumisen” nimissä syytää veronmaksajien rahaa tuttavien, vaalirahoittajien ja sukulaisten ”ympäristöystävällisille” yhtiöille, joiden todellinen panos luonnonsuojelussa on parhaimmillaankin neutraali ja usein negatiivinen. Kyse on siis ”luonnonsuojeluksi” naamioidusta vanhanaikaisesta korruptiosta.
Partisaani selvitti, mistä Tuulivoltin huikea 73,2 miljoonan euron tulos tosiasiassa syntyi. Kyse ei ollutkaan valtiontuista, vaan hiukan monisyisemmästä korruptiosta.
2020 oli Tuulivoltin ensimmäinen tilikausi. Yhtiö perustettiin sitä edeltäneen Tuuliwatti Oy:n jakautuessa. Tuulivoltti rekisteröitiin vasta 30.10.2020. Surkean liikevaihdon ja mehevän tuloksen välinen epäsuhta selittyy sillä, että Tuulivoltti myi heti rekisteröintinsä jälkeen liiketoimintansa kymmenien miljoonien eurojen hintaan.
Kuka osti Tuulivoltin liiketoiminnan?
Kummallista kyllä, Tuulivoltin tilinpäätöksestä ei selviä, kuka osti yhtiön liiketoiminnan. Tieto täytyy kaivaa emoyhtiö St1:n 2020 tilinpäätöksestä. Siellä todetaan:
”St1 Nordic Oy:n osakkuusyhtiö Tuuliwatti Oy jakautui kahdeksi omistajiensa St1 Nordic Oy ja S‑Voima Oy puoliksi omistamaksi yhtiöksi, Tuulivoltti Oy ja Gigawatti Oy 30.10.2020. Välittömästi jakautumisen jälkeen St1 Nordic Oy osti S‑Voiman osuuden Tuulivoltti Oy:stä ja myi S‑Voimalle osuutensa Gigawatti Oy:stä. Kaupan jälkeen Tuulivoltti Oy myi tuulivoimaliiketoimintansa Exilion Tuulelle.”
Ohisalon puolison sisäpiirin saama hulppea europotti on siis peräisin Exilion Tuulelta, joka osti Tuulivoltin liiketoiminnan. Exilionin sivuilta selviää, että kyseessä on suurin kotimainen tuulivoiman tuottaja, jonka omistajiin lukeutuu Valtion Eläkerahasto – toisin sanoen me veronmaksajat. Eläkerahasto toimii valtiovarainministeriön ohjauksessa ja se on aiemmin sotkeutunut muun muassa veroparatiisiskandaaleihin.
Tulos maksettiin osinkoina omistajille
Ennen Tuuliwatin lakkauttamista yhtiön tulos oli aikavälillä 2015–2019 vuorovuosin plussalla ja miinuksella. Lakkauttamista edeltäneellä tilikaudella 2019 sen liikevaihto oli pudonnut vuoden 2015 70,198 miljoonasta eurosta 65,441 miljoonaan. Yhtiö väisti konkurssit siksi, että se on ollut vuodesta toiseen Suomen yritystukikuningas – mikään muu tuulivoimayhtiö ei ole saanut yhtä paljon veronmaksajien rahaa. Suomen Kuvalehden mukaan Tuuliwatti on saanut valtiolta yhteensä yli 218 miljoonaa euroa.
Suomalaiset veronmaksajat ostivat siis Exilion-yhtiön kautta Ohisalon miehen yhtiöltä energialiiketoiminnan, joka ei selviäisi markkinoilla päivääkään omin avuin. Veronmaksajat lahjoittivat poliitikkoja voidelleille bisnesmiehille kymmeniä miljoonia liiketoiminnasta, jonka todellinen arvo on 0 euroa.
Mitä Tuulivoltti sitten teki vuoden 2020 huipputuloksellaan? Tilinpäätöksestä selviää, että koko 73,2 miljoonaa euroa päätettiin jakaa osinkona Ohisalon puolison sisäpiirille.
Lähteet: St1:n tilinpäätös 2020, Tuulivoltin tilinpäätös 2020 (1, 2, 3), Exilion Tuuli Ky, Iltalehti, Yle, Suomen Kuvalehti2
Poliisin ja virkamiesten toiminnasta / JOS EI KUITTAA TIETOJA ET KÄYTÄ KANTAA
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Marraskuu 27, 2022, 12:32:42 ip »
Tärkeää tietoa Kanta-palveluista ja oikeudestasi vaikuttaa omien tietojesi käyttöön
Tästä saat tietoa Kanta-palveluista, niihin tallennettavista tiedoista ja siitä, miten tietojasi voidaan käyttää sosiaali- ja terveydenhuollossa, apteekissa ja Omakannassa. Kun olet merkinnyt tämän informoinnin vastaanotetuksi, voit vaikuttaa omien tietojesi käyttöön. Tekstiä on päivitetty hyvinvointialueiden toiminnan aloittamisen vuoksi.
Kanta-palvelujen avulla tietojasi käsitellään turvallisesti
Kanta-palvelut ovat koko Suomen yhteinen digitaalisten palvelujen kokonaisuus tietojesi turvalliseen tallentamiseen ja käyttöön. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat tarjota sinulle parhaan mahdollisen hoidon ja palvelun, kun heillä on käytössään riittävät ja ajantasaiset tiedot myös siitä, mitä hoitoa ja palveluja olet saanut aiemmin. Tästä syystä resepti-, potilas- ja asiakastietosi tallennetaan Kanta-palveluihin. Kanta-palvelut mahdollistavat tietojen liikkumisen sinua hoitavien ammattilaisten välillä.
Kanta-palvelujen ja niitä käyttävien sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien tietoturva on korkealla tasolla. Tietoturvallisuuden arviointilaitos arvioi näiden kaikkien tietoturvaa säännöllisesti.
Tietojesi käyttö perustuu aina asiakas- tai hoitosuhteeseen
Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset hyödyntävät Kanta-palveluihin tallennettuja tietojasi tarpeen mukaan. Tietojen käyttö edellyttää aina asiakas- tai hoitosuhdetta sekä työtehtäviin perustuvaa käyttöoikeutta tietoihisi.
Jos asiakas- ja potilastietojasi käsitellään Kanta-palvelujen kautta, siitä tallentuu lokitieto. Lokitiedon avulla on mahdollista selvittää, kuka tietojasi on käsitellyt ja millä perusteella. Omakannasta näet tietosi ja sen, missä niitä on käytetty.
Mitä tietoja ammattilaiset voivat käyttää ilman erillistä lupaasi?
Sinua hoitavat ammattilaiset voivat katsoa reseptitietojasi hoitotilanteessa. Lisäksi apteekki saa katsoa reseptisi, kun lääkettä haetaan.
Terveydenhuollon palvelunantajat voivat katsoa potilastietojasi omasta rekisteristään. Esimerkiksi hyvinvointialueella on yksi yhteinen terveydenhuollon potilasrekisteri, jossa yhdistyvät hyvinvointialueen aiemmat julkisten palvelunantajien potilasrekisterit ja uudet potilastiedot.
Uudenmaan maakunnan alueella julkisen terveydenhuollon palvelunantajat saavat katsoa toistensa rekisterissä olevia potilastietojasi, kun olet merkinnyt tämän informoinnin Kanta-palveluista vastaanotetuksi.
Sosiaalihuollon palvelunantajat voivat katsoa asiakastietojasi omasta rekisteristään.
Kun annat luovutusluvan, eri palvelunantajat voivat käyttää tietojasi
Kun annat luovutusluvan Kanta-palveluihin tallennettujen tietojesi käyttämiseen, eri palvelunantajat voivat tarvittaessa hyödyntää tietojasi. Ilman lupaa tietojasi ei voi luovuttaa esimerkiksi yksityisen terveydenhuollon palvelunantajalta julkisen terveydenhuollon palvelunantajalle.
Luovutuslupa annetaan erikseen terveydenhuollon potilastietoihin ja sosiaalihuollon asiakastietoihin. Esimerkiksi jos olet saanut sosiaalipalveluita ja annat luvan asiakastietojesi luovuttamiseen, tietosi ovat myös muiden sosiaalihuollon palvelunantajien käytettävissä siellä, missä kulloinkin asioit. Tämä luovutuslupa koskee kuitenkin vain asiakastietojesi käyttöä, eikä se vaikuta potilastietojesi luovuttamiseen.
Voit vaikuttaa tietojesi käyttöön rajaamalla niiden luovuttamista
Luovutuskiellolla voit määrittää, mitä tietojasi ei saa luovuttaa muille sosiaali- ja terveydenhuollon palvelunantajille katsottavaksi. Luovutuskielto rajaa tietojesi käyttöä myös niiden terveydenhuollon palvelunantajien välillä, jotka toimivat Uudellamaalla.
Voit rajata tietojesi käyttöä esimerkiksi kieltämällä tietyn reseptin tai käynnin tietojen katselun.
Jos olet kieltänyt potilastietojesi luovuttamisen, niitä saa kuitenkin luovuttaa mahdollisessa hätätilanteessa silloin, kun olet erikseen sallinut sen. Kiellosta huolimatta potilas- ja asiakastietojasi voidaan käyttää myös silloin, kun siihen on lakiin perustuva oikeus. Tällainen oikeus on esimerkiksi silloin, kun sosiaalihuollon palvelutarve täytyy arvioida tai kun pyritään ehkäisemään lääkkeiden väärinkäyttöä.
Voit antaa luovutusluvan tai tehdä luovutuskiellon Omakannassa tai asioidessasi sosiaali- tai terveydenhuollossa. Luovutuslupa ja -kielto ovat voimassa toistaiseksi, ja voit halutessasi peruuttaa ne.
Lisätietoja
Voit lukea lisää tietojen käytöstä kanta.fi-sivulta
3
Politiikka / Vs: EDUSKUNTAVAALIT 2023 EHDOKAS PASI VIHERAHO
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Marraskuu 26, 2022, 14:49:09 ip »
Äänestetään nämä nyt oikeasti helvettiin. olen ehdolla ensi vaaleissa ja minä en tälläistä perseilyä näiltä päättäjiltä hyväksy
ei mitään tilannetajua jumalauta ole.

[url=https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4cbb49e5-7251-4e92-bfbb-9140609b2d74?

Lintilä esitteli keskustalle ikävän lain, joka nostaa polttoöljyn hintoja – jakeluvelvoite nousee 30 prosenttiin
Elinkeinoministeri Mika Lintilä esitteli biopolttoöljyn jakeluvelvoitetta koskevan lain eduskunnalle. Lain myötä biopolttoöljyn osuus tulee nostaa 30 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) esitteli biopolttoöljyn jakeluvelvoitetta nostavan lain.Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) esitteli biopolttoöljyn jakeluvelvoitetta nostavan lain.


Polttoöljyissä käytettävän niin sanotun biokomponentin eli biopolttoöljyn osuus tulee nousemaan 30 prosenttiin. Sen on arvioitu nostavan polttoöljyn litrahintaa arviolta 27 prosenttia, eli 0,31 euroa. Eräissä hintaskenaarioissa korotus on 0,40 euroon litralta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) esitteli biopolttoöljyn jakeluvelvoitetta koskevan lain eduskunnalle keskiviikkoiltana. Lain tarkoituksena on vähentää päästöjä.

– Biopolttoöljyn käytön lisääminen vähentää päästöjä ja luo markkinoille kannustimia kotimaisen uusiutuvan raaka-aineen tuotantoon, Lintilä sanoi.

Tänä vuonna biopolttoöljyn jakeluvelvoite on neljä prosenttia. Nykylain mukaan jakeluvelvoite nousisi enintään 10 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Ministeri Lintilä totesi puheenvuorossaan, että Suomessa kulutetusta 1,53 miljoonasta polttoöljytonnista noin 43 prosenttia menee työkoneisiin ja 26 prosenttia rakennusten lämmittämiseen.

Työkoneiden osuus kasvihuonepäästöistä oli vuonna 2020 noin viisi prosenttia Suomen kokonaispäästöistä.


Biokomponentista pulaa
Koska biokomponenteista on maailmanlaajuisesti niukkuutta, tulee jakeluvelvoitteen korottaminen nostamaan polttoöljyn hintaa. Hallitus on nostanut myös liikennepolttoaineiden jakeluvelvoitetta, mutta sitä alennettiin energiakriisin vuoksi väliaikaisesti.

Lausuntokierroksella North European Oil Trade huomautti lausunnossaan, että uusiutuva diesel on ainoa käytössä oleva biokomponentti, jota lämmityksessä ja työkoneissa voidaan käyttää. Se kiristää kilpailua biokomponentin käytöstä.

Iltalehden tietojen mukaan keskusta on vastustanut biopolttoöljyn jakeluvelvoitteen nostamista, mutta asiasta sovittiin hallituksessa viime viikolla osana laajempaa sopua.

Kulut kasvavat yrityksissä
Lähetekeskustelussa oppositio moitti hallituksen esitystä muun muassa siitä, että se nostaa maatilojen keskimääräisiä polttoainekuluja vuoteen 2030 mennessä 1 100 eurolla vuodessa.

– Kiristys kohdistuu myös työkoneisiin ja nimenomaan sinne maanrakennussektorin toimintaan, niin miten voi olla mahdollista, että esityksessä ei ole arvioitu näitä kustannuksia, jotka tulevat yritysten niskaan maksettavaksi, kokoomuksen Matias Marttinen kritisoi.

Perussuomalaisten Arja Juvonen puolestaan nosti esiin omakotitaloasujien kulujen nousun.

– Näissä uudistuksissa, mitä odotetaan ihmisten tehtävän eli siirrytään joko maalämpöön tai muihin lämmitysmuotoihin, tuetaan ja ymmärretään myös heitä, jotka asuvat vanhoissa taloissa, koska siellä yleensä on ikääntyneitä ihmisiä. He tarvitsevat ohjausta ja neuvontaa, Juvonen sanoi.

Ministeri Lintilä toi esiin, että maatilojen kasvavia kustannuksia on tarkoitus helpottaa arviolta 50 miljoonan euron tukipaketilla vuosien 2026–2027 aikana.
4
Viheraho / tutkimus
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Marraskuu 26, 2022, 11:22:55 ap »
Tutkimustulos:
1. Ulkoisen tylpän trauman aiheuttamat äkilliset vakavat kudosvauriot:
Pehmytkudosten verenvuodot, voimakas keuhkoverenvuoto, maksan
repeämät, virtsarakon repeämä sekä lievä aivopöhö.
2. Välitön kuolinsyy: Shokki.
Kommentti: Tutkimuksen päälöydöksenä todetaan ulkoisen trauman
aihettaumat äkilliset laajat kudosvauriot, jotka painottuvat kehon oikealle
puolelle. Kissan rintakehän takaosassa sekä lantion alueella todetaan
laajoja ihonalaiskudosten ja lihasten verenvuotoja. Keuhkoissa todetaan
voimakasta verenvuotoa sekä maksassa useita repeämiä. Lisäksi
vatsaontelossa munuaisten ympärillä on voimakasta verenvuotoa, ja kissan
virtsarakko on revennyt äkillisesti. Aivoissa havaitaan lievää pöhöä
(aivoödeema), mikä viittaa pään trauman aiheuttamaan aivotärähdykseen.
Kissan todennäköinen kuolinsyy on vakavista vaurioista ja voimakkaasta
kivusta seurannut elimistön shokkitila.
Löydökset sopivat voimakkaan äkillisen tylpän trauman aiheuttamiksi,
taustalla voi olla esimerkiksi törmäys, puristuminen tai putoaminen.
Vaurioiden laajuus huomioiden voi syynä olla mahdollinen
moottoriajoneuvon törmäys.
Tutkimuksessa ei todeta rakenteellisia kehityshäiriöitä, kasvaimia tai
vierasesineitä eikä merkkejä tulehduksista, infektioista/tarttuvista taudeista
tai myrkytyksistä.

Kuolemanjälkeiset muutokset ovat lievät. Kissa on hoikka, lihaksistoltaan
kohtalaisesti kehittynyt ja rasvavarastot ovat melko vähäiset. Silmät ja
korvat siistit. Hampaissa ei merkittävää hammaskiveä, suun limakalvot
kalpeat, suussa vähän hiekkaa. Karvapeite ja iho siistit. Etu- ja takajaloissa
muutamien kynsien kärjet hieman rispaantuneet. Ihonalaiskudoksissa ja
lihaksissa suuri verenpurkauma rintakehän takaosassa keskilinjan
molemmin puolin, kooltaan n. 8x5 cm. Laajaa verenpurkaumaa oikeassa
nivusessa sekä syvällä lonkkanivelen ympärillä ja reidessä. Vatsassa myös
lievää vertymää rasvakudoksissa. Suuret nivelet normaalit, luusto
tunnustellen ehjä. Pinnalliset ja sisäelinten imusolmukkeet normaalit. Nielu,
ruokatorvi ja henkitorvi siistit. Keuhkot punertavat, kirjavat ja pöhöiset.
Oikea takalohko kauttaaltaan voimakkaan verenvuotoinen, lievää muutosta
myös kärkilohkossa. Sydän rakenteiltaan, muodoltaan ja kooltaan normaali.
Kilpirauhasissa ja kateenkorvassa ei silmämääräisiä muutoksia.
Vatsaontelossa on vähän vapaata verta, retroperitoneaalirasvoissa
voimakasta diffuusia verenvuotoa erityisesti oikealla puolella. Maksassa
erityisesti oikealla puolella useassa lohkossa useita uurteisia repeämiä.
Sappirakko ehjä. Pernassa ja munuaisissa ei silmämääräisiä muutoksia,
lisämunuaiset verekkäät ja kirjavat. Virtsarakon ulkopinta verekäs, rakon
yläpinnalla todetaan suuri repeämä, pituus n. 1 cm, rakko haljennut
poikittaissuunnassa. Repeämän reunoilla voimakasta verenvuotoa, myös
virtsanjohtimet revenneet irti rakosta. Lisääntymiselimet silmämääräisesti
normaalit, steriloitu naaras. Mahalaukussa vähän ruokasisältöä,
limakalvolla ei merkittävää. Haima vaalea, kooltaan ja muodoltaan
normaali. Ohutsuolessa kohtalaisesti sisältöä, paksusuolessa niukasti,
limakalvoilla ei erityistä. Luusto konsistenssiltaan iänmukainen. Aivoissa ei
silmämääräisiä muutoksia. (OS)
Histologinen tutkimus:
Keuhkot: Oikeassa takalohkossa voimakas, lähes diffuusi akuutti
verenvuoto, alveolit ja bronkit veren täyttämiä. Muissa lohkoissa paikoin
lievää verenvuotoa ja ödeemaa.
Maksa: Parenkyymissä useita, syvälle kudokseen ulottuvia kiilamaisia
repeämiä, joissa kudos ruhjoutunutta, repeilevää ja verenvuotoista,
maksasoluissa akuuttia nekroosia.
Virtsarakko: Virtsarakon limakalvolla ja seinämässä voimakasta akuuttia
verenvuotoa. Repeämän kohdalla voimakasta verenvuotoa ja akuutti
transmuraalinen nekroosi.
Aivot: Ydinjatkoksen valkoisessa aineessa ja hippokampuksessa
multifokaalisesti kohtalaista vakuolisaatiota ja ödeemaa.
Lisämunuaiset: Lisämunuaisten ytimessä ja ympäröivässä rasvassa
voimakasta akuuttia verenvuotoa.
Luustolihas: Lihaksen pinnalla ja lihassäikeiden välissä akuuttia
verenvuotoa.
Perna, sydän, munuaiset, kilpirauhaset, haima, mahalaukku, ohutsuoli,
paksusuoli: Ei spesifisiä muutoksia.
5
Yleinen keskustelu / NÄIN VALMISTAUDUT SOTAAN NATO HYÖKKÄYSSOTA TULOSSA
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Marraskuu 24, 2022, 17:15:41 ip »
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/a73756df-e612-4f64-99be-25f0a16b6b87

Jos sota syttyy, omakotitalossa asuvien pitää tehdä itse väestönsuoja kellariin – tällaiset ovat ohjeet
Kellaria voi joutua tiivistämään, jos Suomeen tulee pommituksia.Jos sota uhkaa syttyä Suomessa, pientaloasujien postilaatikko kolahtaa. Siellä odottaa lomake nimeltään Tilapäisen väestönsuojan rakentamisvelvoite.

Lomakkeessa pelastusviranomaiset määräävät asukkaat rakentamaan kellariinsa väestönsuojan.

”Rakennuksen omistaja vastaa tilapäisen väestönsuojan kunnostamiseen tai rakentamiseen tarvittavien materiaalien hankkimisesta ja toimintakuntoon saattamisesta”, lomakkeessa sanotaan.

Käytännössä rakennusvelvoite tarkoittaa kellarin tiivistämistä, sillä rakennustyöt tehdään ohjeiden mukaan olemassaoleviin tiloihin.


Pienikin kellaritila kelpaa. Asiakirjassa on määritelty, että jokainen ihminen tarvitsee vain 0,75 neliötä tilaa.

Jos omassa talossa ei ole kellaria, pitää pelastautua esimerkiksi naapurin kellariin.

Asiakirjaluonnos on luotu kaksi vuotta sitten Suomen haja-asutusalueiden turvaksi. Jokaisessa kunnassa ei ole ollenkaan virallisia pommisuojia, vaan väestönsuojat keskittyvät isoihin kaupunkeihin.

Kainuun pelastuslaitoksen valmiuspäällikkö Juha Kärkkäinen vahvistaa, että lomakkeen ohjeet ovat ajan tasalla. Ne koskevat koko Suomea.

Lain mukaan virallinen väestönsuoja pitää rakentaa vasta, jos rakennuksen kerrospinta-ala on vähintään 1 200 neliötä. Näin esimerkiksi omakotitalot jäävät lain ulkopuolelle.

Tilapäisten väestönsuojien rakentamisvelvoite kellareihin koskee kriisitilanteita, jolloin valmiuslaki on voimassa eli käytännössä sotaa.

Talon paksut rakenteet suojaavat jo itsessään säteilyltä. Lomakkeessa lukee, että yleensä vaaratilanteissa riittää suojautuminen sisätiloihin, ovien ja ikkunoiden tiivistäminen ja ilmastoinnin pysäyttäminen.

Jos sota syttyisi eikä lähettyvillä olisi varsinaista väestösuojaa, pitäisi hakeutua kellarikerroksen keskiosiin.

Kellareista rakennettaisiin tilapäisiä väestönsuojia suojelujohtajan valvonnassa niin, että ulkoseinien aukot peitettäisiin. Tilaan johtavat ovet ja ikkunat tiivistettäisiin esimerkiksi liimanauhalla ja katossa olevat ilmastointikanavat tukittaisiin.

Hiekkasäkkejä kasattaisiin kellarin ikkunoiden ja ovien eteen niin, että tilaan jäisi ulko-oven lisäksi yksi hätäpoistumistie.

Lisäksi kellareissa tarvittaisiin vesisäiliöitä ja kuivakäymälää, sillä suojissa voisi joutua oleskelemaan sota-aikana pitkään.

Mukaan tarvitsisi lomakkeen mukaan ruokaa, makuupussin, taskulampun, paristoradion, matkapuhelimen, hygieniavarusteet, välttämättömät lääkkeet, vaatteita ja ajanvietettä. Kalliit laitteet, kuten tietokoneet, neuvotaan suojaamaan hiekkasäkeillä tai viemään suojaan.

Suomessa ei ole tällä hetkellä sodan uhkaa. Hiekkasäkit ja muut tarvikkeet tulee hankkia vasta, jos viranomaiset antavat tilapäisen väestösuojan rakentamisesta määräyksen.

Rakennusvelvollisuudesta kertoi ensin Iltalehti.
6
Muut energiantuotantomuodot / Vs: Asiallista keskustelua
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Marraskuu 22, 2022, 08:50:17 ap »
Mikä on persutyylistä keskustelua?
Mutta sähkömarkkina kuviot ei ole nyt kenenkään kannalta oikein hyvässä jamassa.En tiedä kuka tän himmelin on kehitellyt mutta minusta pientä purkua pitäisi harjoittaa tässäkin suhteessa.
Tästä on nyt tehty ulkomaisten sijoittajien rahasampo tästä sähköstä ja lopputulokset tässä on nyt näkyvillä.Markkinatalous on hyvä ja huono.Jos kaiken antaa markkinataloudelle lopputulos on tässä.
Se kultainen keskitie ja muutenkin kaikkea ei pidä antaa markkinatalouden hoidettavaksi.
Kansallisessa hallinnassa oltava sellaiset osat että tälläistä ei pääsisi syntymään
7
Muut energiantuotantomuodot / Asiallista keskustelua
« Uusin viesti kirjoittanut zamppa63 Marraskuu 21, 2022, 21:30:30 ip »
Harvinaisen selkeää ja juuriin menevää keskustelua, ei persu-tms tyylistä yksinkertaistamista: https://www.youtube.com/watch?v=95TTaEMkkhE&t=3013s  ...Muutkin näiden videot poikkeuksellisen hyviä.
8
Yleinen keskustelu / ENERGIAKRIISI
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Marraskuu 20, 2022, 09:56:07 ap »
Paljon olis kotitalouksissa parraneltavaa.esim pyykkikone.Sinne se vain tuhlaa vedenmukana lämmintä viemäriin.
Senkin kun puhaltelis huoneilmaan niin oli aika hyvä.No ehkä tähänkin joku juttu kehitellään joskus.itse jos asuisin omassa talossa niin ehdottomasti kaikki lämpö talteen.Myös tuollainen poistoveden lämpö tuli minusta käyttää hyväksi.
Puhutaan kuitenkin useamman kilowatin tehoista.
samaa moni muu laitos.esim astianpesukone.
No.Maailma ei ole vielä valmis.....
9
Politiikka / Vs: EDUSKUNTAVAALIT 2023 EHDOKAS PASI VIHERAHO
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Marraskuu 15, 2022, 10:17:26 ap »
https://www.verkkouutiset.fi/a/naista-julkisista-menoista-suomalaiset-leikkaisivat/

2 TV kanavaa ja 2 radio kanavaa pitää riittää.

Kyllä sieltä riittää ohjelmaa lähettämään. Ruotsinkielisestä ohjelmistosta voisi karsia lisäksi näitä kalliita ohjelmia joissa on maksuja siis osto ohjelmia voisi tarkastella uudestaan.

Ulkoistaminen on lopetettava YLE:n tulee itse hoitaa monta asiaa.Huoltovarmuuden nimissä on osaaminen oltava talossa.
Sitähän on nyt romutettu vuosikymmeniä ja loppua ei näy.
Jakelutekniikka nyytiin olisiko aika alkaa rakentamaan omaa lähetystkniikkaa uusiksi pikkuhiljaa.Aloitus pääkaupunkiseudulta ja koska tämähän on myös tiedotuksellinen putiikki tämä yle niin se pitää olla omissa käsissä.

Tässä alkuun mietteitä.Kerrotaan joskus pidemmän kaavion mukaan.
10
Viheraho / On taas autistilla ollut hauskaa tehdä huoliilmoituksia
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Marraskuu 15, 2022, 09:34:45 ap »Moikka.

 

Nimettömältä taholta tullut seuraavanlainen huoli-ilmoitus sinusta:

 

 

”Pasi Viheraholla on elämän jokapäiväisessä selviytymisessä haasteita ja vaikeuksia. Hänen kotinsa on hirvittävän likainen ja sotkuinen joka ilmenee hänen tekemistä ja julkaistuista YouTube videoista nimellä "Pasi Viheraho EDUSKUNTAAN!". Kodissa asuu myös pieni lapsi jonka kasvuolosuhteet ovat vaarantuneet. Sosiaalihuollon tarve on ilmeinen ja huoli tilanteesta kova.”

 

Jos näitä jatkossa tulee lisää, niin laitan tiedoksi sinulle.

Kuittaan tämän täältä meiltä työikäisten palveluista käsitellyksi, koska olet valmiiksi sosiaalipalveluiden piirissä (sosiaaliohjaus), ja välitän tämän tiedoksi lapsiperhepalveluihin.

Ilmoitus ei työikäisten puolelta johda mihinkään.

 

 

Terveisin:

 

Silva Virta

sosiaaliohjaaja
silva.virta@phhyky.fi

+358 44 780 1370

Nastolan sosiaalitoimisto

Työikäisten palvelut
Sivuja: [1] 2 3 ... 10