PASIRADIO

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Viheraho / Vs: TÄÄLLÄ SALLITAAN ILKIVALTAISET TILAUKSET
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Syyskuu 24, 2023, 22:31:26 ip »
Täältä voi kans tilailla miten huvittaa.

https://kaffaroastery.fi/collections/kahvit
2
Viheraho / Vs: TÄÄLLÄ SALLITAAN ILKIVALTAISET TILAUKSET
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Syyskuu 22, 2023, 17:44:24 ip »
http://pirttiniemenlomakyla.fi/

Ei ole vapaana

pe 22. syysk. 2023 klo 17.30 <studio@pasiradio.com> kirjoitti:

    Etunimi:    pasi
    Sukunimi:    viheraho
    Sähköpostiosoite:    studio@pasiradio.com
    Puhelin:    045 - 78400950
    Toivon, että minuun otetaan yhteyttä:    Puhelimella
    Saapumispäivä:    26-9-2023
    Lähtöpäivä:    30-9-2023
    Mökki:    Uusi mökki (100€/vrk)
    Majoittujien lukumäärä
    Yli 18 vuotiaita:    1
    Alle 18 vuotiaita:    0
    Viesti:    juomaa saa olla reilusti


    --
    This message is automatically generated by http://pirttiniemenlomakyla.fi/.

3
pAKOTTEILLA SUOMI KYYKKYYN.eDELLEEN SE OMAVARAISUUS OLISI KYLLÄ HYVÄ JUTTU MISTÄ OLEN VUOSIA PUHELLUT.
4
Yleinen keskustelu / Lopuuko "syökää silakkaa?"
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Elokuu 29, 2023, 18:26:16 ip »
Lopuuko "syökää silakkaa?" Ymmärtäisin että kantojen takia rajoitettaisiin mutta kokonaan pois.Koska te ihmiset ymmärrätte että teidät haluaan valvontaan kurjuuteen köyhyyteen ihan kaikki.KOSKA TEIDÄN SILMÄT AUKENEE?

https://yle.fi/a/74-20047478

EU on kieltämässä silakan kalastuksen Suomessa – ministeriö: ”Ehdotus on suhteeton”

Euroopan komissio esittää, että silakan kohdennettu kalastus kielletään Suomen lähivesillä. Lohen kalastus kiellettäisiin Ahvenanmaan–Merenkurkun välillä. Esitys romahduttaisi Suomen merikalastuksen.
Lähikuvassa näkyy neljä silakkaa.
Silakan kalastus uhkaa loppua Suomessa kokonaan. Kuvituskuva. Kuva: Markku Sandell / Yle
Paula Collin
14:11

Päivitetty 15:44

Euroopan komissio on kieltämässä silakan kohdennetun kalastuksen Suomessa kokonaan. Komissio antoi maanantaina esityksensä ensi vuoden kalastuskiintiöiksi Itämerellä.

Kohdennetulla kalastuksella tarkoitetaan tietyn kalalajin nimenomaista pyyntiä, mutta sen yhteydessä saattaa nousta sivusaaliina myös jotain muuta kalaa.

Silakalle annettaisiin vain pieni kiintiö kilohailin kalastuksen ohessa saatavia sivusaaliita varten, kerrotaan Kalatalouden keskusliiton tiedotteessa.

– Shokki ja katastrofi, kuvailee ajatuksiaan Suomen ammattikalastajaliiton toimitusjohtaja Kim Jordas.

Esitystä perustellaan silakan kutukantojen pienenemisellä raja-arvojen alapuolelle sekä silakoiden pienellä yksilökoolla.

Komissio otti esityksessään huomattavasti tiukemman linjan kuin kansainvälisen merentutkimusneuvoston tutkijat. He esittivät silakan kalastukseen ensi vuodelle vain 20–40 prosentin kiintiöleikkauksia.

– Näin raju esitys on yllätys. Tiesimme, että kiintiöt ovat alenemassa, mutta että komissio meni näin pitkälle, se on täysin katastrofaalinen asia, Jordas sanoo.
Silakan ammattimainen kalastus päättyisi esityksen toteutuessa
Toteutuessaan esitys lopettaisi silakan kaupallisen pyynnin Suomessa, kertoo elinkeinokalatalousyksikön päällikkö Risto Lampinen maa- ja metsätalousministeriöstä.
Ei enää silakkaa ruokapöytiin?

Suomen silakkasaalis vuonna 2022 oli 68 miljoonaa kiloa ja arvo kalastajahinnoin laskettuna 15,5 miljoonaa euroa.

Kalatalouden keskusliitto pitää Euroopan komission esityksiä kalastuksen rajoittamisesta rajusti ylimitoitettuina pyydettävien kalakantojen tilaan verrattuna. Liiton mukaan esitykset perustuvat silakan koon osalta osin vanhentuneeseen tietoon.

Ammattikalastajaliiton mukaan esitys tarkoittaisi toteutuessaan yksinkertaisesti sitä, ettei silakkaa olisi enää ruokapöytiin tarjolla.

– Se merkitsee sitä, että silakkaa ei ole markkinoilla, kalastajat ovat laiturissa ja jalostusteollisuus on toimettomana, Kim Jordas sanoo.
Myös lohen kalastukseen rajoituksia

Lohen osalta kalastusta säädellään Itämerellä kahdella eri kiintiöllä.

Pohjanlahden osalta komissio esittää tämänvuotisten kalastusrajoitusten ulottamista pohjoiseen niin, että lohta saisi ensi vuonna kalastaa vain Perämeren alueella. Tätä lohikiintiötä leikattaisiin samalla 15 prosenttia.

Suomenlahdella lohenkalastus saisi jatkua. Kiintiöön esitetään jopa pientä lisäystä, vaikka kiintiötä ei ole saatu tähänkään asti pyydettyä täyteen.

Kalatalouden keskusliitto sanoo, että esitykset tarkoittaisivat toteutuessaan sekä rannikko- että avomerikalastuksen sekä näihin liittyvän kalakaupan ja jalostuksen alasajoa pitkin rannikkoa. Erityisesti vaikutusta olisi Suomen tärkeimmillä kalastusalueilla Ahvenanmaan ja Merenkurkun välillä.

Ammattikalastajien Kim Jordas puolestaan kuvailee esitystä hyvin rajuksi paketiksi, jolla on vaikutusta silakan ja lohen lisäksi muidenkin lajien kalastukseen.

– Lohen kalastajat kalastavat lohta ainoastaan osan vuotta ja muina aikoina muita lajeja. Kun lohi on ollut tukipilari, voi käydä niin, että myös muu kalastus jää pois eikä toimintaa ole mahdollista jatkaa, Jordas sanoo.

Kalastuskiintiöistä päätetään EU:n ministerineuvostossa lokakuun loppupuolella. Esitys koskee vuotta 2024, eikä sen jälkeisestä ajasta ole tietoa.

– Tulevaisuutta ei pysty arvioimaan. Se on yrittäjien kannalta pahin tilanne. Ei ole mitään tietoa, milloin saadaan toiminta käyntiin. Tilanne on kestämätön.
MMM: ”Komission ehdotus on suhteeton”

Suomi valmistelee parhaillaan kantaansa komission ehdotukseen. Elinkeinokalatalousyksikön päällikkö Risto Lampinen maa- ja metsätalousministeriöstä kertoo, että kalastuksen kieltäminen olisi valtava isku kaupalliselle kalastukselle merialueilla.

– Silakka on selvästi tärkein kalalajeistamme kaupallisesti. Myös lohen osalta esitys olisi katastrofaalinen, sillä lohen merkitys monelle kalastajalle on rannikkokalastuksessa todella suuri. Sosioekonomiset vaikutukset olisivat todella suuret ja merkittävä osa työpaikoista vaarassa.

Parhaillaan Suomi selvittää komission perusteita ehdotukselle.

Tavoitteena on saada Suomen kanta ainakin pääosin valmiiksi ensi viikolla, jotta Eduskunta voi päättää Suomen kannasta viipymättä. Ensi viikolla kokoontuu myös Itämeren alueen kalastustusasioita käsittelevä toimielin Baltfish. Siellä saadaan tieto siitä, miten muut Itämeren jäsenvaltiot suhtautuvat esitykseen.

– Alustava näkemyksemme on, että komission ehdotus on suhteeton eikä se ota asianmukaisesti huomioon tieteellistä neuvoa, jonka mukaan silakan kalastusta voitaisiin jatkaa sekä Pohjanlahdella että Itämeren pääaltaalla, tosin pienemmillä kiintiöillä, Lampinen sanoo.

Hänen mukaansa on mahdotonta tässä vaiheessa ennakoida, miten paljon Suomi voi tulevaan päätökseen vaikuttaa. Asia riippuu pitkälti siitä, mitä mieltä muut jäsenvaltiot asiasta ovat.

– Kaikki kivet käännetään, jotta ratkaisu olisi Suomen tavoitteiden mukainen. Uskon, ettei ehdotusta pidetä kohtuullisena muissakaan jäsenmaissa, Lampinen arvioi.
5
Yleinen keskustelu / Vain isot pyörittää ja kerää voitot
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Elokuu 27, 2023, 15:21:59 ip »
Kunnes tullaan tilanteeseen, ettei kenelläkään ole varaa ostaa yhtään mitään.
Se on se lopputulema

https://www.jarviseutu-lehti.fi/uutiset/luoma-ahon-leipomo-lopettaa-vallitseva-maailmantilanne-tehnyt-yritt%C3%A4misest%C3%A4-l%C3%A4hes-mahdotonta

Luoma-ahon leipomo lopettaa - vallitseva maailmantilanne tehnyt yrittämisestä lähes mahdotonta


Alajärveläisen Luoma-ahon leipomon toiminta päättyy 1.9.2023.

Yritys tiedotti asiasta Facebook-sivuillaan 25.8.2023 iltapäivällä.

Päivityksessä kerrotaan, että lopettamisen taustalla on vallitseva maailmantilanne ja sen tuomat haasteet sekä muutokset
6
KESKUSTELUA USKOSTA JA RAAMATUSTA / PRIDE JA KIRKKO
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Elokuu 27, 2023, 15:10:29 ip »
Raamattu on jumalan sana. Tässä pieni katkelma sieltä. Lavean tien kulkijat. Pride ja tämä ideologia on hyvä esimerkki tästä.7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
7:14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. >> Jakeen lisätiedot
7:15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
7:16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
7:17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
7:18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
7:19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
7:20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
7:24 Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
7:25 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
7:26 Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
7:27 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."
7:28 Ja kun Jeesus lopetti nämä puheet, olivat kansanjoukot hämmästyksissään hänen opetuksestansa,
7:29 sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin heidän kirjanoppineensa.
7
Viheraho / Vs: TÄÄLLÄ SALLITAAN ILKIVALTAISET TILAUKSET
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Elokuu 24, 2023, 14:27:54 ip »
Täällä kauppakeskuksessa voi kirjoitella kenen nimissä huvittaa mitä huvittaa.
https://www.kauppakeskusmylly.fi/info-ja-yhteystiedot-1/

Hei Pasi,

Varovainen arvio annetusta palautteesta saattoi syntyäkin, jottei palautteen antaja kenties olisi annetun sähköpostin takana.
Pahoittelemme tilannetta kauppakeskus Myllyn puolesta.
Palaute on annettu verkkosivujemme palauteosion kautta.
Pahoittelemme puolestamme ikävää tilannetta ja toivotamme sinulle kaikesta huolimatta aurinkoa alkavaan syksyyn. ☀

--

Ystävällisin terveisin / Best regards

Emmi Lunden
Kauppakeskusassistentti
Kauppakeskus Mylly Oy
+358 40 169 4772
markkinointi@kauppakeskusmylly.fi
-----Alkuperäinen viesti-----
Lähettäjä: Pasi Viheraho <pasi.viheraho@gmail.com>
Lähetetty: torstai 24. elokuuta 2023 11:41
Vastaanottaja: Markkinointi <markkinointi@kauppakeskusmylly.fi>
Aihe: Re: Asiakaspalaute Mylly [moite]

[You don't often get email from pasi.viheraho@gmail.com. Learn why this is important at https://aka.ms/LearnAboutSenderIdentification ]

Varovasti tiedustelen miksi minä muka olisin tälläisen palautteen teille antanut.olet toki youtube videoita tuottava nykyisin syöpääkin sairastava henkilö jolla hoidot alkamassa.

voisin kyllä maksua vastaan tuottaa teille videon ja tehdä testaus videon tälläisestä  josta näköjään nimelläni on jo jonkinlainen arvio tehty.

olisin kovin kiinnostunut mistä on tälläinen palaute tullut


Markkinointi kirjoitti 24.8.2023 klo 7:49:
> Hei,
>
> kiitos paljon että istahdit uudelle kehitteillä olevalle penkillemme.
> ☺ Kaikki rakentava palaute tässä vaiheessa on äärimmäisen tärkeää ja sen viemme eteenpäin suunnittelijoille.
>
> Mukavaa syksyn jatkoa! ☀
>
> --
>
> Ystävällisin terveisin / Best regards
>
> Emmi Lunden
> Kauppakeskusassistentti
> Kauppakeskus Mylly Oy
> +358 40 169 4772
> markkinointi@kauppakeskusmylly.fi
>
>
>
> -----Alkuperäinen viesti-----
> Lähettäjä: Mylly <no-reply@hyperin.com>
> Lähetetty: keskiviikko 23. elokuuta 2023 17:50
> Vastaanottaja: Markkinointi <markkinointi@kauppakeskusmylly.fi>
> Aihe: Asiakaspalaute Mylly [moite]
>
> Lähettäjä: Petri Nygård <pasi.viheraho@gmail.com>
> RSVP: Lähettäjä toivoo, että hänelle vastataan.
>
> Saatu palaute:
> Uusi penkki on aivan hevonpaskaa heittäkää helvettiin. Istuinosa norsunvituilla, paska kun kaikki liian pyöreetä + perse hikoo. Heittäkää noi paskat törröttävät jalat kans hevon helvettiin täältä. En galuu nähä enää tällästä. Saatanan vammaiset. Menkää töihin. Saatana pässit.
>
> Asiakaspalaute on lähetetty kauppakeskuksen www-sivuilta.
>
> Avaa palaute /admin/customer-feedback
8
Viheraho / Vs: TÄÄLLÄ SALLITAAN ILKIVALTAISET TILAUKSET
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Elokuu 24, 2023, 14:13:05 ip »
https://www.kotipuhtaaksi.fi/

Voitte tilata arvinoinnin vaikka Sauli Niinistölle.
Ettei tartte Salen ite tehdä sellaisia vaikeita lomakkeita.Kiitos mielenkiinnostasi palveluitamme kohtaan! Hintalaskurimme antoi antamiesi tietojen perusteella seuraavanlaisen hinta-arvion:


Ennen kotitalousvähennystä:
364,80€
Kotitalousvähennyksen jälkeen:
153,92€

Huomaa, että hinta-arvio on laskettu neliöperusteisesti. Laskuri ei osaa huomioida kaikkia siivouksen hintaan vaikuttavia tekijöitä, kuten asukkaiden ja kalusteiden määrää. Malta siis vielä hetki, niin soitamme sinulle antaaksemme tarkan arvion!

9
RADIOAMATÖÖRI KESKUSTELU / Vs: Radioamatööriharrastus on hieno harrastus
« Uusin viesti kirjoittanut Viheraho Elokuu 16, 2023, 10:19:15 ap »
On siellä omat ongelmansa.Aina on ollut.tai sitten ei.Maailmassa on valloillaan vähän siellä täällä eri kuppikunnat. Minusta harrastus on se tärkein asia ei siihen pidä vetää yhteiskuntaluokkia tms.
Minä sanon omat mielipiteeni ääneen ja tee sinäkin niin.
Pitää muistaa, että SRAL:ssa on paljon hyvää ja monia juttuja on hoidettu hyvinkin.Ne tuntuu ynohtuvan kaikenlaisessa tiimellyksessä.
Maailma muuttuu ja myös SRAL toivottavasti parempaan.
Oli leirillä paljon hyvää se tietomäärä joka sieltä oli mahdollisuus ammentaa on kaikille eduksi.
Jatkakaa  ;D
10
RADIOAMATÖÖRI KESKUSTELU / Radioamatööriharrastus on hieno harrastus
« Uusin viesti kirjoittanut Päätrolli Elokuu 15, 2023, 22:15:30 ip »
Monenmoista harrastetta oon tuossa harrastellut, mutta voin heittämällä todeta tämän radioamatööriharrasteen olevan kyllä sellainen jota en lämpimästi lähtisi suosittelemaan kenellekkään.  Tässä harrasteessa ei voi olla törmäämättä eripuraan joka johtuu eri henkilöiden erimielisyyksistä ja näkemyseroista. Alueittain löytyy jopa ryhmittymistä että siellä on X porukka ja Y porukka jotka ei egojensa puitteissa samaan tilaan mahdu. Aikuisilla ihmisillä kyllä on vapaus valita miten, missä ja jopa mahdollisesti kenen kanssa vapaa-aikansa käyttää ja uskoisin tuon sisältyvän kyseiseen valinnanvapauteen.

Oli miten oli niin lähestyin erästä vanhan linjan RA persoonaa joka on katsellut sivusta kyseistä harrastetta ja ollut monessa mukana. Kyselin häneltä sensuroimatonta SRAL historiikkiselvitystä ja hän osasi vakuuttavasti kirjoittaa kuinka siellä pukki loikkii kaalimaalla ja pyrkii kaalimaan vartijaksi ja vahvasti näyttää siltä että näin on tapahtunut. Mainitun pukin olen tavannut ja oma tuntuma kyseisestä persoonasta sai reilun vahvistuksen. Kysyin myös että mikä hitto RA jengiä vaivaa noin yleensä? Mikä siinä herättää kateutta jos toinen haluaa harrastaa omalla tavallaan? - Tähänhän ei ole mitään vastausta, vain sanonta: Säälin saa ilmaiseksi, kateus täytyy ansaita.

Sral kesäleirillä piipahtaneena sitä jengiä siinä katselin, luokittelin sen seniilien setien kokoontumisajoksi ja jos siellä joitain nuorempaa väkeä oli niin ihan selkärangattomia joilla on vain puheita, ei tekoja. Syy käydä leirillä oli täysin RA toiminnan ulkopuolella, sillä kuulin että paikalle olisi tulossa henkilöitä joiden väliin tulee välitöntä väkivaltaa kohdatessa mitään kysymättä / selvittämättä. Taas voin todeta että puheet oli miehekkäitä, mutta paikallaolo ei mitä ilmeisimmin toteutunut kummankaan kohdalla. Arvio: on puheita, ei tekoja vain vahvistuu. Eivät perkele tule edes paikalle.

Leirillä hetken ympärille katseltuani ei aivoni voinut olla miettimättä: Kuinkakohan moni näistä on 20 vuoden päästä elossa ja matemaattisena ihmisenä saatoin arvella että 20 vuoden päästä noista ihmisistä on yli 90% kuollut yli 90% varmuudella. Samalla mietin että miten on mahdollista että yli 50% uusista radioamatööreistä lopettaa harrasteen ensimmäisen vuoden sisällä? Uskoisin että se juurisyy on siinä ympärillä, ne vanhat jäärät ja selkärangattomat persoonat.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10