Viheraho.info

Kierrätys => Kierrätys => Aiheen aloitti: eegas - Toukokuu 24, 2009, 10:11:59 ap

Otsikko: Jäteöljyn uusiokäyttö
Kirjoitti: eegas - Toukokuu 24, 2009, 10:11:59 ap
http://www.lt-recoil.com/fin/regenerointi/
Onkohan tuo laitos jo toiminnassa? Tämän vuoden keväällä on luvattu alkavaksi.
Muistaako kukaan -70-luvulla toiminnassa olevaa Keravalla Ahjon kaupunginosassa Ratatiellä OLTIS firmaa, ainakin mainos oli "Oltis, parempi voitelu", mihin tuon firman toiminta loppui?
Itsekin käytin tuon firman öljyä muutamassa autossani, eikä mitään ongelmaa ollut, ainakin oli halpaa. Jollain tavalla suodattivat jäteöljyn ja laittoivat lisäaineet perusöljyyn ja myyntiin.
Otsikko: Vs: Jäteöljyn uusiokäyttö
Kirjoitti: SahuriX - Toukokuu 24, 2009, 11:55:19 ap
ainakin teräketjuöljynä myyvät "pestyä" jäteöljyä... jota en suosittele, kun se haisee kissankuselle ja et oo luontoystävällistä... eikä oo parasta sahallekaan... mielummin kasvipohjaista...

 Kai sitä jäteöljyä johonkin pn hyvä käyttää... jos lämmitykseessä, meinaan poltto/raskasöljylämmitys on aikas yleistä eikös niiden tilalla olis fiksumpaa polttaa jäteölppää... (hake olis vielä fiksumpaa)
Otsikko: Vs: Jäteöljyn uusiokäyttö
Kirjoitti: Ahti - Toukokuu 24, 2009, 12:11:04 ip
Joskus muinoin olin mukana puhdistamassa ison lämmitysjärjestelmän öljykiertoa . Öljyä ajettiin pikkuhiljaa kierrosta laiteesseen jossa oli mekaaniset suodattimet sekä sähköä käytettiin jotenkin hyväksi puhdistukseen. Puhdistus kesti ~3kk , jonka jälkeen lähetettiin näytteet Veijo Essolle.

Esson labran mukaan näytteen ominaisuudet olivat uuden öljyn veroisia , lukuunottamatta hajua/väriä. Sitä ei raportissa osattu sanoa mistä outo haju öljyyn tuli , mutta sanottiin ettei se vaikuttaisi öljyn ominaisuuksiin mitenkään.

Elinikää öljylle saatiin  muutamia vuosia lisää ja puhdistuksen kustannukset jäivät n. 1/2 öljynvaihtoon verrattuna.

(noissa öljykiertoisissa järjestelmissa on kait tärkeää saada metallihiukkaset pois öljystä , koska kiertäessään putkistossa vanha öljy alkaa syömään putkistojen  ohuempia (väännettyä putkea) kurveja ..

Otsikko: Vs: Jäteöljyn uusiokäyttö
Kirjoitti: pave - Toukokuu 25, 2009, 22:55:28 ip
Oisko tuossa kyse samasta toiminnasta  UUSIOÖLJYT ja -TUOTTEET (http://www.ekokem.fi/portal/fi/palvelut/teollisuuden__kaupan_ja_liikenteen_palvelut/jatepalvelut/oljyjatteet/) ?


 .. ja sieltä lisää linkkiä (http://www.ekokem.fi/portal/fi/palvelut/teollisuuden__kaupan_ja_liikenteen_palvelut/uusiooljytuotteet/)  ja infoa ?
Otsikko: Vs: Jäteöljyn uusiokäyttö
Kirjoitti: sisur142 - Joulukuu 07, 2010, 15:40:23 ip
Lempäälässä taisi olla Suomen suurin toimija, Kajomeri Oy.
Muistoksi toiminnasta jäi järkyttävän kokoiset happoterva-altaat.
Rikkihappo oli kaiketi yksi aineista, jota puhdistusprosessissa käytettiin.
Saksassahan ovat tutkineet; Loppujen lopuksi ekologisin tapa jäteöljyn uusiokäyttöön on kaataa se diesel-auton tankkiin ja häviää ajamalla.
Testannut myös.mersun OM616 kone käy sähkömoottorimaisen pehmeästi, ei savuta,alakierrosvääntö paranee hiukan.
PSA xud-koneissa sama ilmiö.
M.A.N 6,9L koneessa ehkä paras edellämainituista, koska on suora-ruisku ja monipolttoaine käyttöön muutenkin suunniteltu.
Ainoa mikä huonontunut n.70% jäteöljy-diesel sekoituksesta on kylmäkäynnistys..
Nämä nyt sitten olivat mekaanisella pumpulla olevia, ei mitään digi-himmeli-dieseleitä.
Otsikko: Vs: Jäteöljyn uusiokäyttö
Kirjoitti: sähkäri - Joulukuu 01, 2016, 21:52:43 ip
Ai hitto että tää viimmonen olikin hyvä vinkki, Mullakin on M.A.N tosin traktori, kaadankin jäteöljyt vastaisuudessa kesäajossa polttistankkiin, tattista vaan  :o
Otsikko: Vs: Jäteöljyn uusiokäyttö
Kirjoitti: sähkäri - Joulukuu 01, 2016, 22:45:03 ip
Ompa se muuten keksitty jo kuinka JäteMuovista tehdään Öljyä, jotkut kotiaskartelijat näkyy sitä tekevänkin, kun tislailee sitä vielä. siis jatkojalostaa, niin saa Pensaa, Petroolia, polttoöljyä diiseleihin, ja loput polttaa lämmityspolttoöljynä.

Jätemuoviihan saa jokapaikasta ilmaseksi, Pasi voisit rakentaa ittelles alla mainitun linkin ohjeilla sinne kivitalon entiseen pannuhuoneeseen oman ponu, ei ei kun jätemuovi diiselöinti pannun, vain viisi prosenttia sen pannun tuotoksesta kuluu sen muovinkeittimön energiaksi, siis pyörii käytännössä ilmaseksi, saisit mersuun halvat löpöt, eikä kukaan sun naapureista tajuais että sulla on oma öljynjalostamo siinä talossa.

Jätemuoviihan sää keräät kun haet niitä romukuormia yrityksiltä.

https://www.youtube.com/watch?v=Ye0sPZCKtdA

kattele lisää videoita laittamalla hakukenttään sanat, Plastic to diesel
Otsikko: Vs: Jäteöljyn uusiokäyttö
Kirjoitti: Viheraho - Joulukuu 01, 2016, 23:11:38 ip
ei toimi lanssissa.tuhoaa turbon.
vanhassa kyllä menis ja vanhassa meni 20 litraa moottoriöljyä hienosti kun vahingossa kippasin tankkiin ja kun aloin vaihtamaan  öljyjä niin sitä ei ollut misään ja tajusin että kippasin ne tankkiin kun oli samanlaiset kannut öljyä ja dieseliä.ei pitäisi koskaan samanlaisissa pöntöissä pitää eri kamaa.