Viheraho.info
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Kesäkuu 17, 2019, 17:13:40 pm

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
HALUATKO EDULLISESTI LAATUA?
HALPAREGAS PALVELEE http://www.halparengas.fi/
95131 viestiä 11158 aihetta kirjoittanut 2332 jäsentä
Uusin jäsen: jaska112
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy

Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

+  Viheraho.info
|-+  Kierrätys
| |-+  Kierrätys
| | |-+  Täältä saa ostaa viallista kamaa
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 4 Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Täältä saa ostaa viallista kamaa  (Luettu 31427 kertaa)
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14201

Minä itte :)


WWW
« : Maaliskuu 25, 2012, 23:12:52 pm »

http://www.kierratys.net/

Tuo kierrätys myy viallista tavaraa. Kävin hakemassa vanhan VHS nauhurin muutaman monitorin videosignaali vahvistimen yms ja kaikkea on saatavilla.
Sopii ja soittaa niin pitäisi onnistua.
tuolta kannattaa kysellä jos jokin on kateissa.
ottavat myös käsittääkseni kyselyitä ja jonkinlaisia varauksia jos tarvitsee jotain niin etsivät ja ilmoittavat kunhan tavaraa olisi saatavissa.
Eli kaikille harrastelijoille tiedoksi tälläinen kuvio.

tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14201

Minä itte :)


WWW
« Vastaus #1 : Maaliskuu 25, 2012, 23:35:45 pm »

UUUDELLEENKÄYTTÖÄ JA KIERRÄTYSTÄ

 

Näinä aikoina, kun kolme neljäsosaa Suomenkaan kunnista ei tee mitään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, osa kansasta kuluttaa vain kuluttamisen ilosta, koska niin on meille opetettu. Sillä kulutusyhteiskunnassahan on kulutettava, muuten on huono ihminen, eli lähtökohdat järjelliselle ajattelulle ovat melko vaatimattomat.

 

Mutta kuitenkin, vaikka maailma jätteisiinsä tukehtuisikin, saa itselleen ainakin väliaikaisen rauhan levittämällä elämää säilyttävää tietoa ja toimimalla sen mukaan.

 

Esimerkkinä tästä toiminnasta voidaan mainita Työ & Toiminta ry:n Myllypurossa toimiva kierrätystavaratalo. Talo toimii, kuten mikä tahansa muukin kierrätyskeskus, myyden kaikenlaista tavaraa, mistä jotkut henkilöt ovat syystä tai toisesta luopuneet, mutta joista saattaa olla vielä iloa ja hyötyä jollekin toiselle henkilölle.

 

Paitsi että Kierrätystavaratalon erikoisuutena ovat kunnostetut sähkö-, elektroniikka ja ATK-laitteet, sekä niiden oheislaitteet ja varaosat. Työ & Toiminta ry ottaa kuukaudessa eri vastaanottopisteissään vastaan jopa 500 tn sähkö- ja elektroniikkalaitteita, joista osa, tosin sangen pieni osa, pystytään kunnostamaan joko kokonaisiksi toimiviksi laitteiksi tai myymään eteenpäin toimivina varaosina.

 

Sanasta kierrätys herää varmasti vähänkin valveutuneille henkilöille positiivinen mielikuva. Se pitää sisällään kuvan tuotteesta, joka on tullut elinkaarensa päähän, jonka jälkeen se viedään jonnekin, missä se kierrätetään. Siihen se ajattelu sitten yleensä loppuukin.

 

Jos asiaa ajatellaan tarkemmin, niin esim. metallien jatkojalostuslaitoksissa, (jotka vastaanottavat sähkö- ja muitakin laitteita, joista osa on täysin toimivia ja myyntikelpoisia ja osa myyntikelpoisiksi kunnostettavissa), päätyvät laitteet kevyeen käsipurkuprosessiin, jonka aikana niistä erotetaan pääasiassa piirikortit ja muistit, jotka toimitetaan murskattaviksi. Sen jälkeen runko sijoitetaan murskaimeen, josta myös se tulee metallimurskeena ulos. Sen jälkeen kaikki on kierrätetty, eli tässä tapauksessa sanat kierrätys ja murskaus ovat lähinnä synonyymeja. Murskattu materiaali toki materiaalihyötykäytetään.

 

Sen sijaan pitkäaikaistyöttömiä työllistävällä kolmannella sektorilla, kuten Työ & Toiminta ry:llä on hallussaan huomattavasti ympäristöystävällisempi sana: Uudelleenkäyttö.

 

Tuo erinomainen sana tarkoittaa käytöstä poistetun tavaran käyttämistä siihen tarkoitukseen kuin se on alun perin valmistettu. Ajatellaan esim. printteriä, joka printtaa vain 20 sivua minuutissa. Joku yritys poistaa sen käytöstään liian hitaana. Kotikäyttöön se sen sijaan soveltuu mainiosti, harva meistä tarvitsee kotona tuon suurempaa tulostusnopeutta.

 

Tarkoituksenani oli valottaa sanojen kierrätys ja uudelleenkäyttö eroja. Kyseisessä esimerkissä kierrätys tarkoittaa toimivan laitteen fyysistä tuhoamista ja sen sisältämien materiaalien osittaista talteenottamista ja osittaista loppusijoitusta kaatopaikalle, yleensä vielä yksityiselle.

 

Sana uudelleenkäyttö puolestaan tarkoittaa laitteen käyttämistä sellaisenaan jossain toisessa ympäristössä, missä se täyttää tehtävänsä sataprosenttisesti.

 

Lukija voi varmaankin itse päätellä kumpi tapa on kestävän kehityksen kannalta edullisempi.

 

Näitä korjattuja printtereitä, tietokoneita, pesukoneita, astianpesukoneita, kylmälaitteita ja kaikkea muuta elektroniikkaa, kuten kaikkea muutakin perinteisempää kirppistavaraa voi ostaa edullisesti Kierrätystavaratalostamme osoitteesta Myllypuron tie 1 B, Liikuntamyllyn talo, toisella puolella taloa kuin metropysäkki.

 

Myymälässämme vastaanotamme myös kaikenlaisen kirpputoritavaran lisäksi kodin elektroniikkaa aina hammasharjasta kotikylmiöihin ja pesutorneihin. Akut, kuiva-akut ja paristot kelpaavat myös. Kaikki autoa pienemmät polttomoottorilaitteet ovat lisäksi tervetulleita. Laitteiden kunnolla ei ole merkitystä, meille ne kelpaavat, vaikka parvekkeilta pudonneina. Vastaanotto on yksityisasiakkaalle maksuton. Meillä on myös edullinen noutopalvelu, mikäli kuljetus ei järjesty omasta takaa.

 

Suurempien erien kyseessä ollessa kyseessä tai noutopalvelua tarvittaessa pyydämme soittamaan numeroon 010 837 2339.

 

Kierrätystalomme aukioloajat ovat: Arkisin klo: 9:00 - 20:00

La ja Su klo: 11:00 – 16:00

 
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
fingers
Full Member
****
Viestejä: 1361


capox


« Vastaus #2 : Maaliskuu 25, 2012, 23:42:21 pm »

Kyllä, tuota PITÄÄ kannattaa.

Kamat kiertoon ja sitä kautta elinkaari joka laitteelle. Energiaa käytetty sen valmistamiseen, niin ja tulisi sitten myös vaatia hivenen enemmän ja parempaa laatua.

Tämä hyvä, että tuo sosiaalinen yhdistys (oliko se niin) panostaa voimalla materiaalikierrätystä vastaan.
(ettei ihan kaikkea laiteta rouheeksi). Se sekin on tärkeätä, mutta ei kaiken kaman kohdalla.

Kierrätän ja käytän hyväksi.
tallennettu

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14201

Minä itte :)


WWW
« Vastaus #3 : Maaliskuu 25, 2012, 23:59:34 pm »

Kyllä, tuota PITÄÄ kannattaa.

Kamat kiertoon ja sitä kautta elinkaari joka laitteelle. Energiaa käytetty sen valmistamiseen, niin ja tulisi sitten myös vaatia hivenen enemmän ja parempaa laatua.

Tämä hyvä, että tuo sosiaalinen yhdistys (oliko se niin) panostaa voimalla materiaalikierrätystä vastaan.
(ettei ihan kaikkea laiteta rouheeksi). Se sekin on tärkeätä, mutta ei kaiken kaman kohdalla.

Kierrätän ja käytän hyväksi.


Taisi olla sosiaalinen yhdistys mutta näköjään nyt toimii terveellä pohjalla.
Eräs henkilö kun tuolta lähti niin hommat näköjään toimii ihan toisella tavalla.
Pyrkivät kuulema myymään suurimman osan mikä toimii ja vaikka osittain viallisena.
tämä on se juttu mitä pitää tukea.
En ole ehjiin testattuihin tutustunut koska itsellä ei oikein niitä ole rahaa ostaa mutta viallisena saa lunastaa ja se on se juttu millä itse pääsee eteenpäin.
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
fingers
Full Member
****
Viestejä: 1361


capox


« Vastaus #4 : Maaliskuu 26, 2012, 00:14:51 am »

On vaan pikkasen kaukana kun on Myllypurossa (tuttu paikkahan tuo). Käyty on.

Mutta onhan täällä Lahdessakin voimaa, kavereita joilla jopa eduskunnassa asiamiestä ja toimintaa paremmin kuin Talvivaarassa, siis tuoton suhteen. Täälläkin kirjoitettu jonkin verran.

Tuolla Lahden torinkulmilla kerta viikkoon keskusteluja, palaveria missä mennään ja mitä tehdään, viiden ukon kanssa. Alueena myös pohjoinen, tavaraa kyllä riittää vaikka on näitä sosiaalisia yhdistyksiäkin, tappelemassa niistä.

Maahantuojat ja tuottajat pitää saada ymmärtämään tuo, että hyötykäyttö ja laitteen elinkaari ei ole pelkästää se, että laite hajoaa, niin se on  kokonaisuudessaan materiaalikierrossa.
Aina jää jokin osa hyötykäyttöön, niin tästä kyse ja siihen pitää saada sitten vaikka laki, että noita eteenpäin, eikä vain myllyyn rouheeksi, jalostettavaksi uusiokäyttöön.
Kuinka hitosti menee sitten ehjää laitettakin. Se on syvältä.

Tää on pitkä stoori ja tuolla siitä on pirusti vääntöä foorumin isännän esiintuomana, joitain apupoikiakin siellä kirjoitellut. Kannattaa muuten lukea niitä osioitakin.

Energian tuhlaamista, luonnonvarojen tuhlaamista ja vain siksi, että väri tai koko ei olekaan sopiva. Krääsäkulttuuri, hitto voi muuta sanoa kuin, että joka hongkongi, robinhoodi, lidlin ja halpahallit miten hitossa ne sitä paska saakin myydä. Sitä on tullut joka hiton markettiin ja jopa gigantti myy sitä paskaa. Kait jo kaikilla kodinkone- ja hifimyymäöissäkin, sillä eihän LAATU mitään merkitse vaan MYYNTI, mitä myydään eniten ja vaikka sitten edulisemmin "turha maksaa liikaa".

Suomessa myydään jotain ihan paskaa, joka on duunattu kiinassa, jossakin missä teipataan osia kiinni, kun ei ole ammattitaitoa. Suomessa se sitten myydään 19.90e ja joku sen sitten vielä ostaa ja polttaa sormensa, kun se toimii 3-15 pvää, jos sitäkään.

Ajatusta kierrättämisestä ja busineksestä. Ekologisuus on tuosta kaukana.  Surullinen
tallennettu

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.
MacGroowe
Sr. Member
***
Viestejä: 717

Säätöä potenssiin 10


« Vastaus #5 : Maaliskuu 27, 2012, 02:50:21 am »

Oikea meininki =)
tallennettu

Mitä sitä toimivaa käyttöjärjestelmää uuteen<br />päivittää pelkästään uutuuden viehätyksessä.<br /><br />-Osmo A. Wiio
pelleeerik
Jr. Member
**
Viestejä: 195


Ajattelemme harvoin sitä mitä meillä on


« Vastaus #6 : Huhtikuu 03, 2012, 17:02:03 pm »

Miks ei siten Lahteen tuontyylistä, luulis et toimii kun kuitenkin on ihmisiä jotka korjailee ja ois vailla kaikenlaista.

Lahtelaisia kavereita riittävästi, niin eikö lähtis ja vaikka alkuun vaan nettitoimintaa. Vai onko kaikki niin vitun nirsoja sit omasta tavarastaan, jos jostain jotain saa, niin ei kelpaa antaa eteenpäin. No, tämä vain ajatus edullisesta kierrättämisestä.
tallennettu

Ei helvetti et on vähän rahaa, mutta pitää sitä vähän ollakki ja ehkä ongelmasi ovatkin vain päässäsi, vai mitä mieltä olet? : D )
Sivuja: [1] 2 3 4 Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!