PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: "Made in China" rahoittamaan EU.ta ?  (Luettu 2864 kertaa)

fingers

  • Full Member
  • ****
  • Viestejä: 1361
  • Karma: +0/-0
  • capox
"Made in China" rahoittamaan EU.ta ?
« : Marraskuu 01, 2011, 03:03:56 ap »
Oispa siinä paukkua kerrakseen, kun Kiina löis EU.lle €uroja. Vaikka mikä ihme se sitten olisi, kiinalaiset on syönnyt riisiä vuosikymmeniä ja kopioinut saman aikaa kaikki mitä maailmassa tehdään, jopa riisiäkin jo (muovipussi kilossa riisiä seassa ja nyt sitä uutistakaan kaivelemaan, mutta näin on kirjoitettu). Niin, eiköhän Kiinassa ole tuota pääomaakin. Siellä kansa näkee nälkää ja valtio rikastuu, toisin kuin meillä ... meiltä vaan viedään kaikki pois ja ostetaan halvalla muualta. Hienoa politiikkaa, mutta markkinat sanoo sen.

Ja jos sitä sitten kiinalaisilta rahat turvamaan EU-alueen, niin voi vittu! Mandariiniako sitä sitten meidän ja jälkeläisten tulee opetella kouluissa (no, nyt ensimmäisenä vuosikymmenenä, mutta jos sitä sitten kiinalainen, kuin juutalainen pääsee kiinni europpaan, niin mitä siten, se sehän ostaa kaiken itselleen ... ja mitä me, me syödään riisiä ja puretaan pc-osia pihalla muuripohjapannulla sulattaen, vai?


http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2011/10/kiinan_valuuttavarat_kiinnostavat_eurooppaa_2991687.html

Kiinan valuuttavarat kiinnostavat Eurooppaa
julkaistu eilen klo 18:37, päivitetty eilen klo 19:10

Euroopan velkakriisi nopeuttaa Kiinan aseman vahvistumista maailmantaloudessa. Vastineeksi antamalleen rahoitukselle Kiina vaatii itselleen markkinatalousmaan asemaa. Käytännössä se tarkoittaa kiinalaisyritysten helpompaa pääsyä Euroopan markkinoille.

Kiinan yhä paisuvalle valuuttavarannolle olisi Euroopassa käyttöä nyt enemmän kuin koskaan. Samalla huoli kasvaa siitä, mitä Kiina haluaa vastineeksi, jos se sijoittaa miljardejaan Euroopan kriisirahastoon. Kiinan yhtenä vaatimuksena on ainakin markkinatalousaseman saaminen.

- Se tarkoittaa kiinalaisille helpompaa pääsyä markkinoille, toteaa Siirtymätalouksien tutkimuslaitoksen ekonomisti Jouko Rautava.

Kun Euroopassa ahdinko pahenee, omistakin vaatimuksista tingitään. Varsinkin Etelä-Eurooppa joutuu tulemaan pohjoisen linjoille ja luopumaan vaatimuksistaan tekstiiliteollisuuden suojaamisesta tuonnilta. Rautavan mukaan merkkejä tästä on jo nähtävissä.
Kiinan valta-asema ei pelota euromaita

Kiina on vahvistanut asemiaan jättimäisen valuuttavuorensa ansiosta. Kiinan hallitus turvaa omaa asemaansa huolehtimalla työpaikkojen määrän kasvusta. Tavoitetta tuetaan oman valuutan arvolla. Halpana pidetty Kiinan juan vauhdittaa vientiä ja jarruttaa tuontia. Kova vienti tuo maahan ulkomaista valuuttaa ,ja kasvava valuuttavuori vahvistaa Kiinan sananvaltaa maailmalla.

Mutta euromaat eivät halua nähdä uhkaa varakkaassa rahoittajassa.

- Se, jos Kiina ja muut tahot osallistuvat Euroopan velkakriisin ratkaisuun, ei pelota tai huolestuta minua, toteaa euroryhmän puheenjohtaja Jean Claude Juncker.

- Kiinan talous on selvästi ylijäämäinen, joten on järkevää, jos Kiina sijoittaa myös Eurooppaan.

Pelkästään euroja Kiinalla arvoidaan olevan yli 600 miljardia. Toiveita on, että siitä sata liikenee Euroopan kriisirahastoon. Asia nousee esille G20-kokousessa loppuviikolla.



Mieti ketä äänestät ...
Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.

fingers

  • Full Member
  • ****
  • Viestejä: 1361
  • Karma: +0/-0
  • capox
Vs: "Made in China" rahoittamaan EU.ta ?
« Vastaus #1 : Marraskuu 01, 2011, 03:32:06 ap »
No, niin sitä jo suomalaisetkin veikkailevat kiinalaisia avustamaan ... kivityöntekijät kolkuttaa jo hautakiviä.


Kiina auttaa Eurooppaa: "Ei rahoja mustaan aukkoon"
31.10.2011

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2011/10/31/kiina-auttaa-eurooppaa-ei-rahoja-mustaan-aukkoon/201115804/12

Kiinalaiset tulevat velkakurimuksessa kamppailevien eurooppalaisten tueksi. Näin uskoo Aktian pääekonomisti Timo Tyrväinen. Euroopan tukeminen olisi Kiinan etujen mukaista. Mihinkään mustaan aukkoon kiinalaiset eivät kuitenkaan anna rahojen hulahtaa.

Aktian pääekonomisti Timo Tyrväinen uskoo, että Kiina voi osallistua euroalueen velkakriisin hoitoon Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) kautta, koska tämä on myös sen omien etujen mukaista. Kiina ei myöskään välttämättä aseta avulleen tiukkoja ehtoja.

Financial Times -lehti arvioi perjantaina, että Kiina saattaa hyvin todennäköisesti osallistua euroalueen väliaikaiseen vakausrahastoon.

Kiinan tuen taustalla ovat maan valtavat pääomavarannot. Jo Kiinan 3 200 miljardin dollarin valuuttavaranto on maailman suurin. Kiina on ostanut varannoillaan amerikkalaisia joukkovelkakirjoja valuuttansa juanin aliarvostusta tukeakseen. Rahaa on käytetty myös eurooppalaisiin velkapapereihin.

– Kiinahan on harjoittanut tämäntapaista toimintaa jo ainakin viimeisen kymmenen vuoden ajan. Ulkomaankaupan ylijäämän kautta on tullut valtavia pääomia, mutta rahaa ei ole päästetty suoraan omaan talouteen, jossa se vain räjäyttäisi inflaation taivaisiin, vaan rahalle on haettu parkkipaikka. Pääasiassa tämä on löytynyt amerikkalaista velkapapereista, mutta myös eurooppalaisista ja japanilaisista, Tyrväinen sanoo.

– Siinä, että Kiina ostaa eurooppalaisia velkapapereita, ei ole mitään uutta eikä mitään kummallista. Kiina on myöskin varonut visusti politisoimasta rahoitus- tai sijoitustoimiaan. En näkisi mitenkään yllättävänä, että Kiina tulisi mukaan myös vakausrahastoon.

Onko Kiinalla
vaikutuspyrkimyksiä?

Tyrväinen muistuttaa, että varsinkin Yhdysvallat on ollut varpaisillaan Kiinan pelättyjen vaikutusyritysten takia. Kiina investoi Yhdysvaltoihin vuosittain miljardeja dollareja ja erilaisten hankkeiden tulevaisuus voisi olla vaarassa, jos Kiina alkaisi politisoida investointejaan.

– Kiina on tähän mennessä pyrkinyt toimimaan sillä tavoin, ettei mitään polttoainetta tällaisille väitteille pääsisi syntymään. Kiina viesti jo keväällä, että sen ulkomaankaupan menestykselle on etu, että kehittyneet maat kasvavat niin hyvin kuin pystyvät, oli kyseessä sitten Eurooppa tai Yhdysvallat.

Kiinan keskuspankin rahapolitiikkakomitean jäsen Li Daokuin ja entinen jäsen Yu Yongding arvioivat FT:lle, että Kiinan tuki riippuisi muiden maiden antamasta tuesta ja takuista sijoituksen turvallisuudesta.

Tyrväinen uskoo, että Kiina haluaa nähdä, että velkakriisin ratkaisemisessa aloite on eurooppalaisilla poliitikoilla, jotta annetut rahat eivät hulahda ”mustaan aukkoon”.

– Kukaan ei myönnä olympiaurheilijallekaan stipendiä, jos tämä on tosi laiska harjoittelija. Oman kuntoutumisen ”track record” on tärkeä. Viime viikon poliittiset päätökset olivat ilman muuta suuri myönteinen yllätys, mutta siitä huolimatta on paljon asioita, jotka on täsmennettävä ja pantava toimeen kansallisella tasolla.

Kiinan kasvavaa osallistumista euroalueen velkakriisin hoitoon on uumoiltu jo pidempään. Kiinan valtion kokonaan omistama sijoitusrahaston CIC:n uskottiin vielä keväällä osallistuvan miljardeilla Espanjan pankkien tukemiseen, mutta CIC kielsi huhut.

Periaatteessa Kiina voisi osallistua kriisin hoitoon myös Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kautta, kuten Venäjä ilmoitti tänään. Tällöin toimittaisiin saman mallin mukaan kuin vuonna 2009, jolloin rahaston resurssit kolminkertaistettiin maailman kampeamiseksi taantumasta. Tukijoita voisivat olla Kiinan lisäksi esimerkiksi Brasilia ja Japani.





ja sit VeliVenäläinekin on tungeamassa niitä ruplia €uroon, mitähän tällä mielessään. Ladaa ei kukaan osta ja mitä sitten venäläisiä autoja muita, vai mikäkö näillä pelinappuloinaan, vaiko vaan pestä ruplia, dollareita ja euroja. Isolilla ukoilla hihassakin tuon verran.



Venäjä valmis auttamaan EU:ta seitsemällä miljardilla eurolla
31.10.2011

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/31/venaja-valmis-auttamaan-euta-seitsemalla-miljardilla-eurolla/201115802/12

Venäjä on valmis auttamaan euroaluetta antamalla Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n käyttöön 10 miljardia dollaria eli noin 7,1 miljardia euroa.
Lisäksi Venäjä ei ole sulkenut pois kahdenkeskistä apua yksittäisille jäsenmaille.

– Meille on todella tärkeää, että Eurooppa säilyy vakaana. Jos Euroopasta tulee epävakaa, Venäjän talous vajoaa epävakauden aikakaudelle, sanoi Venäjän valtionjohdon talousneuvonantaja Arkadi Dvorkovitsh tiedotustilaisuudessa tänään.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev osallistuu tällä viikolla G20-maiden kokoukseen Ranskan Cannesissa. Maalla on maailman kolmanneksi suurin valuuttareservi.

Dvorkovitsh sanoi, että Venäjä aikoo vaatia kaikkia maita alentamaan budjettivajeitaan. Hänen mukaansa Venäjä tekee vaatimuksessaan yhteistyötä Brasilian, Intian ja Kiinan kanssa. Maat ilmoittivat huippukokouksessa viime kuussa, että ne voivat tukea maailmantalouden vakautta IMF:n tai muiden kansainvälisten organisaatioiden kautta.

Kypros kertoi lokakuun alussa, että se on sopimassa Venäjän kanssa 2,5 miljardin euron lainasta. Venäjän mukaan neuvotteluita jatketaan.




jotain sillä ryssäpojalla mielessä ... kun tuota rahaa on heitellä muillekin maille.
Tässähän rupeaa tuntumaan ihan taloustietieilijältä, lisää näitä pillereitä ... perkele!  ;D

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.