Viheraho.info
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Kesäkuu 17, 2019, 17:13:00 pm

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
HALUATKO EDULLISESTI LAATUA?
HALPAREGAS PALVELEE http://www.halparengas.fi/
95131 viestiä 11158 aihetta kirjoittanut 2332 jäsentä
Uusin jäsen: jaska112
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy

Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

+  Viheraho.info
|-+  Yleinen keskustelu
| |-+  Keskustelua Vakuutusyhtiöistä ja Pankeista
| | |-+  Yleinen kysymys auton pakollisesta liikennevakuutuksesta.
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Yleinen kysymys auton pakollisesta liikennevakuutuksesta.  (Luettu 10579 kertaa)
Jame-78
Vieras
« : Heinäkuu 11, 2011, 23:30:10 pm »

Lakihan sanelee näin että jos ja kun ostaa auton niin on 7 päivää aikaa saattaa auto omiin nimiin... Eikö se mene näin?
Kun myy auton, ostajan pitää saattaa auto omiin nimiinsä, 7 päivän kuluessa? Eikö vain?

Jos ja kun ajatellaan että jokainen tuolla ajelee ja jokaisella on autossaan pakollinen liikennevakuutus. Joskus kuitenkin jotain hämästyttävää sattuu ja tapahtuu. Kuvitellaan nyt tilannetta että henkilö A myy henkilölle B auton ja henkilö B lähtee ajamaan kotiinsa ja matkalla kolaroi... Kenen vakuutus korvaa? (Olettamuksena että oli henkilön B vika kolarissa). Ajaako henkilö B, henkilön A vakuutuksilla? Meneekö henkilön A bonukset? Vai voiko henkilö B kolarin jälkeen sanoa että oli aikeissa ottaa superkaskon, joka korvaa kaiken...

Eikö ole pikkaisen väärin kumpikin homma. Jos vaikka henkilö B töppäilee ja henkilöltä A tipahtaa bonukset tai se että henkilö B sanelee että oli aikeissa ottaa autoonsa sitä ja tätä vakuutusta jostain yhtiöstä, joka pistetään maksamaan vaikka vakuutuksia ei ole vielä tehty. Vai meneekö tavallaan silleen että 7 päivää saat zombailla tuolla vailla minkään valtakunnan vakuutuksia? Minähän kävin tänää pistää Almeran omii nimii jonka ostin 7 päivä, bonukset siihen siirsin Rellusta, jonka myin 9 päivä. Käytännössä mulla on siis ollut pari päivää 2 autoa. Joudukohan maksaa tuosta kahdelta päivältä jommastakummasta 0% bonuksia vai ajoinko autoliikkeen vakuutuksella Almeran kanssa tähän päivään asti?

Jos joku kaveri nt ajaa mun vakuutuksilla sen 7 päivää niin ei mailma siihen kaadu... Kiinnostais vaan tietää miten tää nyt käytännössä menee. Mitäänhan ei oo sattunu, mutta olis hyvä tietää. Vakuutuslaskuthan alkaa siitä päivästä jona käy sen liikennevakuutuksen tekemässä. Päättyykö se sitten siihen että ostaja käy laittamassa omat vakuutukset päällensä?
tallennettu
Fullflavor
Hero Member
*****
Viestejä: 2781« Vastaus #1 : Heinäkuu 12, 2011, 01:22:27 am »

Ihan perstuntumalla ja omalla tyhmällä päälläni sanoisin, että tossa tapauksessa ensisijainen maksaja olis myyjän vakuutusyhtiö ja hänen boonuksensa menisivät, mutta varmasti oikeusteitse saisi asian käännettyä näin, meinaan ei varmasti valtion pussista mene se seitsemän päivän töppäilyt, eikä töppäiliän kun hänellähän ei siinä vielä vakuutusta ole..
tallennettu
eegas
Sr. Member
***
Viestejä: 657


Taitaa olla paljonkin asiaa......


« Vastaus #2 : Heinäkuu 12, 2011, 05:12:42 am »

Liikennevakuutusyhdistys korvaa tuon välin, luovutuskirjan päiväyksestä 7 päivää. Jatkosta en tiedä mitään, mutta ei ainakaan myyjän yhtiö joudu korvaamaan, se loppuu myyntitapahtumaan.
tallennettu

Keräilen LA-ja muitakin radiopuhelimia, jopa muutakin vanhaa elektroniikkaa, tulevaisuuden suunnitelmissa oma pienimuotoinen museo Länsi-Suomeen. Saa tarjota, voin erikoisuuksista maksaan ruhtinaallisestikin.
lammassaari
Sr. Member
***
Viestejä: 777


« Vastaus #3 : Heinäkuu 12, 2011, 11:43:57 am »

Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta vastaus:

Määräaika liikennevakuutuksen ottamisessa
Uusi liikennevakuutus tulee ottaa heti ajoneuvon hankinnan tai haltijamuutoksen jälkeen, kuitenkin viimeistään 7 päivän kuluessa, jos ajoneuvo on ostettu rekisteriin merkityltä omistajalta.

Ajoneuvon rekisteriin merkityn omistajan tai haltijan liikennevakuutuksesta korvataan ajoneuvolla aiheutetut liikennevahingot 7 vuorokauden ajan omistusoikeuden siirtymisestä ellei uusi omistaja tai haltija ole ottanut liikennevakuutusta.


tallennettu

EU:n alueelta ostettavien tuotteiden hintaan ei lisätä veroja eikä tullimaksuja.
lammassaari
Sr. Member
***
Viestejä: 777


« Vastaus #4 : Heinäkuu 12, 2011, 11:50:22 am »

Liikennevakuutusyhdistys korvaa tuon välin, luovutuskirjan päiväyksestä 7 päivää. Jatkosta en tiedä mitään, mutta ei ainakaan myyjän yhtiö joudu korvaamaan, se loppuu myyntitapahtumaan.

Juuri noin se menee:  Vakuutus lakkaa ilman irtisanomista, kun

ajoneuvon omistusoikeus vaihtuu, ei kuitenkaan rekisteriin merkityn haltijan muuttuessa omistajaksi

tallennettu

EU:n alueelta ostettavien tuotteiden hintaan ei lisätä veroja eikä tullimaksuja.
jokikaupunki
Newbie
*
Viestejä: 21


« Vastaus #5 : Heinäkuu 12, 2011, 11:58:59 am »

 Sen seittämän päivää saa kaahailla ja törmäillä sit vissiinkin ihan ilman että kukaan menettää bonuksia!

Muistakaas sitten aina kun myytte autonne niin ottaa kopio luovutustodistuksesta eritoten sellaisen auton myynnistä mikä ei välttämättä mene enää liikennekäyttöön mutta tietysti muissakin tapauksissa!
Jos uusi omistaja ei koskaan sitä rekisteröi omiin nimiinsä niin sittenhän sulla on haamuauto koko elämän läpi ja eihän näistä lakisäätäjistä koskaan tiedä mitä ne keksii ja vaatii sitten tulevaisuudessa.
tallennettu
Jame-78
Vieras
« Vastaus #6 : Heinäkuu 12, 2011, 12:20:36 pm »

Jos ostaja ei laita ajoneuvoa omiin nimiinsä niin pieni käytännönpila on paikallaan... Mennään katsastuskonttorille, pyydetään uudet paperit "kadonneiden" tilalle, jotka saa henkkareita vastaan... Vaihdetaan auto jollekkin kaverin nimille joka ilmoittaa auton varastetuksi. Etsitään auto, otetaan omaan haltuun ja kaveri myy auton eteenpäin, tekstarilla akesta selvitetään kenen nimissä auto reilun viikon päästä on, jos ei ole ostaja ottanut nimiinsä niin tehdään temppu uusiksi. Myydään ja otetaan haltuun niin monta kertaa että jokin ostaja ymmärtää laittaa omiin nimiinsä. Otetunnus ratkasee aika paljon selvittäessä kenen auto oikeasti on, käytännössä sen jolla on suurin otetunnus ja senhän saa kasvatettua paperihommilla...  11,20eur oli paperihommat...

Viikon päästä laitan tekstaria ja katson onko minun auton ostaja laittanut auton omiin nimiinsä... Ainiin, vara-avain unohtui minulle... Paljon ratkasee paluuviestissä tuleva tieto viikon kuluttua myynkö autoni toiseen kertaan??? Selväähän on etten ole enää parin viikon päästä kyseisen auton omistaja, jos olen niin myyn sen kolmanteen kertaan.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!