Kertovat kesän tulevan ja alkavasta grillikaudesta, niin nyt on sitten tehty tutkimusta makkaroista, niiden lihapitoisuuksista ja terveellisyydestä.
Onpa ylläriäkin, sillä onhan totuttu että makkara on lihaista, siis valmistettu lihasta. Vitut ole tuon tutkimuksen mukaan.
Paljastus makkarasta: Näissä lihaa 0%
Kuluttajaliiton tekemä makkaravertailu paljastaa, että kaikissa makkaroissa ei välttämättä ole edes lihaa.
Alhaisimmat lihapitoisuudet vertailun makkaratuotteista olivat HK:n Metrilenkissä ja HK:n Kevyessä Broilerilenkissä. Niissä kaikissa lihapitoisuus oli 0 prosenttia. Lisäksi HK:n kevyessä sinisessä lenkissä ja Atrian kevyessä punaisessa lenkissä lihapitoisuus oli vain 4–5 prosenttia.
Silti tuotteissa on reippaasti yli 50 prosenttia ”lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita”.
Terveydellisesti parhaimmiksi kokonaisuudeltaan pääsivät Atrian Kevyt Broilerilenkki, Atria Wilhelm Kevyt ja HK Kevyt Broilerilenkki. Viimeksi mainitussa siis lihapitoisuus on 0 prosenttia.
kuluttajalitto - Makkarathttp://www.kuluttajaliitto.fi/files/1318/Makkarat.pdf