Viheraho.info
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Heinäkuu 22, 2019, 04:31:55 am

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
HALUATKO EDULLISESTI LAATUA?
HALPAREGAS PALVELEE http://www.halparengas.fi/
95200 viestiä 11167 aihetta kirjoittanut 2340 jäsentä
Uusin jäsen: Koiramarkus87
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy

Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

+  Viheraho.info
|-+  Energiantuotanto
| |-+  Muut energiantuotantomuodot
| | |-+  Vaihtoehto
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 4 Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Vaihtoehto  (Luettu 8241 kertaa)
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14224

Minä itte :)


WWW
« : Joulukuu 26, 2010, 18:40:22 pm »

`Mutta eihän öljyyhtiö tälläistä salli.
Mennään siis ydinvoimalla

http://viheraho.com/forum/26122010/maa.jpg
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Jame-78
Vieras
« Vastaus #1 : Joulukuu 26, 2010, 19:20:27 pm »

Tästä tuli mieleeni että paljonko maksaa about 50v sähköt? Tuleekohan halvemmaksi porata 5 km syvä reikä tontille ja alkaa tuottaa maalämpöä / maasähköä? Tuon mukaan 5km syvyydessä olis about 300 astetta...

Mikäli siellä on oikeasti niin lämmin niin perkel. Mul on tontti ja fiskarssin lapio. Tuleeko joku kaivamaan? Aletaan myydä fortumin verkkoon saasteetonta sähköä... Käytännössä siis tuollaisen voimalaitoksen vois rakentaa... Sitte olis törkeesti sähköä omiksi tarpeiksi ja lämmintä vettäkin.... Pitääkö sittenkin alkaa rakentamaan alaspäin... Kuinka syvällä mahtaa olla vuoden ympäri tasaisesti noin 25 asetta? Sitte jos haluaa saunaan niin alemmas vaan... 5km syvyydessä on 300 astetta ja siellä ei pysty oleskelemaan....
tallennettu
cryo
Jr. Member
**
Viestejä: 110


« Vastaus #2 : Joulukuu 26, 2010, 20:46:32 pm »

Mikäli lauhdelämpö otetaan talteen ja talojen lämmitykseen aina kun se on mahdollista ja maanjäristysten suhteen tehdään samanlainen kova korvausvastuu niinkuin louhintaliikkeillä on aiheuttamiensa vahinkojen suhteen niin kannatetaan. Miksi sitten hukkalämpö talojen lämmitykseen? Siksi että vaikka sähköntuotannon hyötysuhde tippuu aika radikaalisti ainakin kovilla pakkasilla niin miksi haihduttaa hyvää energiaa harakoille? Kysyy ihminen joka asuu tehtaiden kaupungissa jossa tälläkin hetkellä menee megawattikaupalla energiaa huitsin kuuseen vaikka sen voisi käyttää kaupungin lämmittämiseen.
tallennettu
Jame-78
Vieras
« Vastaus #3 : Joulukuu 26, 2010, 23:44:54 pm »

http://www.positiivarit.fi/Content.aspx?5c9aba19-ccfc-46d4-a4ca-e3df6c57b1b6   linkki kertoo tarinaa ja copypastea sieltä pieni pätkä:

Kun ostat kiinteistön, ostat siis ainakin maata. Tiede on pohtinut sitäkin, miten syvälle maata omistetaan. Olen konstapylkkäsmäisesti ajatellut, että maan omistaja omistaa maata ainakin maapallon keskipisteeseen asti. Ja jos sieltä ei tule vastaan naapuri toiselta puolelta, kaivamista voinee riskittömästi jatkaa vielä eteenkin päin.

------------------

Aiheen kirjoittaja on ehdottomasti sitä mieltä että naapurin tontille on ok rakentaa... Minun käsityksen mukaan maan keskipisteessä on pirullinen kuumuus, mariaanien haudassakin 11km syvyydessä veden lämpötila on sellasta 300 astetta... On suhteellisen tarkkaan laskettavissa että: Maan pinnasta on 6370 km matka maapallon keskipisteeseen... Mikäli maapallo olisi täysin symmetrisen pyöree pallo. Oman oikeustajun mukaan ihminen omistaa oikeuden maahan oman tonttinsa osalta maan keskipisteeseen asti. Siis sellaisen slaissin... Eli kun tontin reunoilta tipauttaa 6000 km pitkät narut alas ja sitoo niiden päät yhteen niin siin se on... Toisaalta tontista ylöspäin taas neliöt kasvaa... Äärettömyyksiin asti, mutta nyt asiaan...

Muutama kilometri alaspäin ja 200-400 astetta... Kuulostaa aika uskomattomalta...
tallennettu
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14224

Minä itte :)


WWW
« Vastaus #4 : Joulukuu 27, 2010, 05:43:51 am »

Kyllä tuohonkin laki tulee jossain kohtaa mitä omistat ja mitä et.
Jos ja kun kerran siellä tuollainen luonnon vara on.
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Jame-78
Vieras
« Vastaus #5 : Joulukuu 27, 2010, 13:10:02 pm »

Aatellaa tilannetta: Minulla (pankin) tontti ja fiskarssin lapio. Kaivanpa tässä monttua... Kuka estää? Tuskin tulee ketää itkemää. Kuitenkin tuntuu mahdottomalle kaivella 5km. Vastaan tulee yllättävän kova materiaali: peruskallio, siihen ei fiskarssin lapio pysty kykenemään. Se vaatii jo poraa , lankaa, nallia ja pötköjä. Toisaalta niiden hankkiminenkaan tuskin tulee ongelmaksi... Suurin ongelma on ehkä saada kaikenlainen kiviaines sijoitettua johonkin. 5km syvästä rotkosta, joka olisi esim 1m x 1m tulee 5000 m3 kiviainesta. Minne sitä sitten sijoittaa? Rst putkea menee 10km, joka myös maksaa ja sen pitäis kestää 200 asteinen vesihöyry tai jopa 200 asteinen vesi ja nesteenä pysyäkseen se tarvitsee aikamoisen paineen joka taas asettaa vaatimuksia putken seinämän paksuudelle. Putken hitsaaminen itseltä ei oo ongelma. Putken lämpölaajeneminenkin pitää ottaa huomioon, siihen pitää tehdä mutkia matkalle.... Oikeasti putkea saattaa mennä 12- 15km tai jotain siihen suuntaan...

Oli miten oli, ongelmia tulee aina tollase kaivamisessa, monttuun ko tuppaa kertyy vettä.... Ihan millää akvaariopumpulla ei vettä pumpata 5km ylöspäin. Normaalin uppopumpun tehokin riittää suunnilleen 5-8m nostoon. Vettä saattaa oikeesti tulla silleen hulppeesti ja naapurilta saattaa kaivosta hävitä vedet... Maan ronkkiminen noin syvältä on aika pro hommaa, kaikesta huolimatta pieni monttu ihan kokeeksi saattaa ilmestyä tontille... Kuka estää jos pikkasen lapiota heilutan? Vaikka nyt peruskallioon asti.... Kuinkakohan lähellä se on? Ainut tapa saada varma selvyys on KAIVAA.
tallennettu
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14224

Minä itte :)


WWW
« Vastaus #6 : Joulukuu 27, 2010, 15:11:52 pm »

No joko keväällä aletaan kaivamaan?
vaatisi kyllä varmasti runsaaasti viinaa koska nestehukka on varmasti melkoinen.
Ja sitten vain runsaasti dyykkailemaan putkistoa ja sitten pistetään voimala pystyyn ja aletaan myymään artolle vielä puhtaampaa sähköä.
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Sivuja: [1] 2 3 4 Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!