PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: Aurinkoenergia talteen.  (Luettu 3804 kertaa)

TV:stä tuttu Arto

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1633
  • Karma: +0/-0
  • SäteilyIONI eroosiotaivaita by TVO/Forttum.
Aurinkoenergia talteen.
« : Marraskuu 22, 2010, 12:48:31 ip »
T&T. AurinkoenergiaPäivikki Pietarila, 11:07 Aurinkovoimaa säilöön nesteakulla

MIT:n tutkimusryhmä tarjoaa aurinkoenergia säilömisen ja käyttöönoton avuksi nestettä, josta voisi valmistaa akun, jonka avulla aurinkoenergiaa voisi säilöä ja kuljettaa rajattomasti. Nykyiset aurinkokennot nappaavat auringon säteilyn fotonit ja aurinkokeräimet hyödyntävän säteilyn lämpöenergian. Mutta kumpikaan ei onnistu säilömään energiaa, ja ylimääräinen säteily menee harakoille.

Discovery Newsin mukaan Jeffrey Grossman tutkimusryhmineen MIT:stä tarjoaa uutta ratkaisua, jonka avulla aurinkoenergiaa voisi säilöä ja kuljettaa rajattomasti. Ryhmä on tutkinut naftaleenin (aromaattisen hiilivety) ja ruteenista saatavan diruteenin muodostamaa molekyyliä. Se imee itseensä auringon energiaa ja muuttaa sen vaikutuksesta rakennettaan puolivakaaseen muotoon. Katalyytin vaikutuksesta molekyyli palautuu alkuperäisekseen.

Olennaista on, että molekyyli voi säilyä puolistabiilina niin kauan kunnes muotoa muutetaan katalyytilla, jolloin energia vapautuu lämmittämiseen tai voimantuotantoon.  Grossmannin mukaan molekyyliä voitaisiin käyttää nestemäisessä muodossa akun tapaan. Syvät nestealtaat asetettaisiin päivänpaisteeseen, ja aurinko lataisi nesteakkua päivän mittaan. Neste voi lämmetä jopa 200 celsiusasteeseen. Lataamisen jälkeen neste voitaisiin pumpata käyttöpaikalle. Ruteenista saatava diruteeni on harvinaista ja kallista, joten hinta muodostuu nesteakun kompastuskiveksi. Grossmann kumppaneineen toivoo kuitenkin löytävänsä aineelle halvemman vastineen.

*Mielenkiintoista miten tätä uudisenergianhuoltoon liittyvää tutkimusta puskee lehdet vääränään. Tässäkin ihan toimivaa tekniikkaa. Koska pääsi lehtiin asti jo. Huomaa kyllä miten uudisenergian keksintöjä tehdään tauotta maailmalla monikymmenkertaisesti ydinalaa enemmän.

sfnet.keskustelu.energia

16,17, 18.11.2010 mumeroisarjat 300-310 > 610-620.
+Korjattu SUPO:n jäljiltä, Päivitys 24.11.2010.
http://sfnet.fi/group.php?id=27984&newsgroup=sfnet.keskustelu.energia&sid=
Tuosta vaan eteenpäin. . .

TV:stä tuttu Arto

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1633
  • Karma: +0/-0
  • SäteilyIONI eroosiotaivaita by TVO/Forttum.
Vs: Aurinkoenergia talteen.
« Vastaus #1 : Joulukuu 08, 2010, 13:59:09 ip »

4.12.2010 13:07, Euroerkki. Kauppalehti
Aletaan liikkua lukemissa joilla mm. ydinvoimalat jäävät taakse. Tosin ruotsalaiset ydinvoimayhtiöt myöntävät jo Suoraan uusien YDINvoimaloiden olevan mahdollisia vain täysin ylimääräisin Valtion Korko-yms. tuillaan.

Boeing omistaa nyt Record.in Tehokkaimmat maanpäälliset  Solar Cellit!

Viime viikolla Boeing Company ilmoitti, että Spectrolab, kokonaan omistama tytäryhtiö, on aloittanut massatuotannon sen uusien maanpäällisien aurinkokennojen, C3MJ rakenteluun. Kun keskimääräinen muuntamisen hyötysuhde on 39,2 prosenttia, Boing sanoi, että C3MJ:lla on alan korkein-hyötysuhde.

Rikastamon aurinkosähkö (CPV) solut vaihdettiin parempiin C3MJ soluihin parhaillaan tuotantokäyttöön, joka muuntaa 38,5 prosenttia auringon säteistä jo energiaksi.

Spectrolab on toimittaja useammallekin aurinkokennolle, aurinkopaneeleille, hakuvaloille ja auringonvalosimulaattoreille hiljattain täyttäen 50 vuotta. Spectrolab tuotteet ovat powered satelliiteille vuodesta 1958 ja ne ovat osalisina siitä kiertoradalla onnistumiselleen lukuisille kaupallisille, kansallisen turvallisuuden ja siviili-avaruuslennoissa, sanoi yhtiö.

"Näitä tehokkaampia solujensa piirustuksia tehtiin korvaamaan eräitä nykyisiä ja potentiaalisia asiakkaita, sanoo Russ Jones, Spectrolab johtaja CPV Business Development. "Viime vuonna aloitimme uuden maailmanennätyksen tehokkuuksien testisolutuotantojen ollessa huipussaan 41,6 prosenttia. Meillä on nyt tullut tuotantoon olennaisesti tätä samaa tekniikkaa ja suunnitelmamme antaa ensimmäisiin näistä 39,2 prosentin hyötysuhteen kennostoihimme tammikuussa."
sfnet.keskustelu.energia

16,17, 18.11.2010 mumeroisarjat 300-310 > 610-620.
+Korjattu SUPO:n jäljiltä, Päivitys 24.11.2010.
http://sfnet.fi/group.php?id=27984&newsgroup=sfnet.keskustelu.energia&sid=
Tuosta vaan eteenpäin. . .