PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: Meillä kohtalaista -vielä, maailmalla ei voida hyvin  (Luettu 2664 kertaa)

fingers

  • Full Member
  • ****
  • Viestejä: 1361
  • Karma: +0/-0
  • capox
Meillä kohtalaista -vielä, maailmalla ei voida hyvin
« : Syyskuu 16, 2010, 21:49:39 ip »
ja milloin sitten ollaan tuossa paikassa itse?
(kun ruoka loppuu afrikassa, aasiassa ja kun keski-europpa aavikoituu -eroosion myötä).


Väestönkasvu ajaa miljoonia kaupunkeihin ja slummeihin.
15.9.2010

Hesarista


Slummeissa asuvien ihmisten määrä kaksinkertaistuu nykyisestä noin miljardista ihmisestä kahteen miljardiin ihmiseen vuoteen 2030 mennessä, Yhdistyneet kansakunnat arvioi.

Ihmisiä ajaa slummeihin väestönkasvu. Kun väkiluku maaseudulla kasvaa ja työmahdollisuuksia on niukasti, ihmiset lähtevät etsimään onneaan kaupungeista. Rajapyykki koettiin vuonna 2007, jolloin maailmassa asui enemmän ihmisiä kaupungeissa kuin maaseudulla.

Yksi maaltamuuton takia kasvavista kaupungeista on Filippiinien pääkaupunki Manila, jossa on noin 500 slummia.

"Maaseudulla on aina ruokaa: siellä voi kalastaa ja kasvattaa pientä puutarhaa. Kaupungissa voi ansaita rahaa, mutta kaikki pitää myös ostaa. Sillä hetkellä kun raha koskettaa kämmentä, se haihtuu ilmaan", kuvailee Filippiinien maaseudulta Manilan slummiin muuttanut Elizabeth Gaditano.

Väestönkasvu ja ihmisten siirtyminen kaupunkien synnyttää maailmaan uusia Manilan kaltaisia megapoleja eli yli 10 miljoonan asukkaan kaupunkeja. Asiantuntijat arvioivat, että tulevaisuudessa noin 80 prosenttia maailman ihmisistä asuu kaupungeissa niin kuin Yhdysvalloissa on jo laita.


Lue lisää Manilan slummielämästä sekä väestönkasvusta ja sen vaikutuksista torstaina ilmestyvästä uudesta HS Teema -lehdestä. HS Teema on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä aikakauslehti, jonka jokainen numero keskittyy yhteen aiheeseen kerrallaan.

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.