PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: albanialaista totuutta -vai muunnettua totuutta  (Luettu 2648 kertaa)

fingers

  • Full Member
  • ****
  • Viestejä: 1361
  • Karma: +0/-0
  • capox
albanialaista totuutta -vai muunnettua totuutta
« : Syyskuu 15, 2010, 19:31:36 ip »
Lehden tekstistä voi lukea tuota "toisinkin".

Miksi sitten uhkailla, jos kerran pyrkinyt "TOTUUTEEN" eikä korruptioon.
Mitä suuresti epäilen, sillä tuollaisessa virassa, niin ennemmin sitä ottaa lahjuksia, kuin jää puolustamaan tavista -kerran siihen syyllistyi sotilaat, taviksetkin jos vain mahdollisuus on tullut.
Parilla miljoonalla eurollahan tuonkin selvittää -sotarikollinenhan se oli se "keisari Afrikastakin", minne mentiin käymään ihan koko lautamiesporukallakin.




Seurakunta otti hoiviinsa karkotettavan albanialaisperheen
15.9.2010

kirjoittaa hesari

Turun Mikaelinseurakunta yrittää estää albanialaisen poliisipäälikön Pellumb Lishan  ja tämän perheen karkotusta kotimaahansa. Seurakunta toivoo uuden turvapaikkahakemuksen menevän läpi ennen tulevaa perjantaina, jolloin maahanmuuttoviraston on määrä palauttaa perhe Albaniaan.

Mikaelinseurakunta on auttanut viisihenkistä perhettä jo pitkään, koska katsoo heidän olevan hengenvaarassa kotimaassaan.

Mikaelinseurakunnan kirkkoherran Jouni Lehikoisen mukaan koko perhe on joutunut uhkailun ja väkivallan uhriksi Albaniassa, koska isä ei ole suostunut virkamiesten lahjottavaksi.

"Lapsia on pahoinpidelty, ja isän henkeä on uhattu", Lehikoinen kertoo.

Seurakunta auttoi keskiviikkona Lishan 14-, 13- ja 9-vuotiaita lapsia jättämään viranomaisille omat turvapaikkahakemuksensa. Jo aiemmin koko perhe on anonut turvapaikkaa Suomesta, mutta päätös on ollut kielteinen.

Lisha on ollut Albaniassa merkittävässä asemassa poliisijohtajana, taistellut järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan ja tutkinut muun muassa ihmiskauppaa ja huumeiden salakuljetusta.

Kiinniotetuilla rikollisilla on yhteyksiä korkean tason poliisi- ja muihin virkamiehiin sekä poliitikkoihin ministeritasolle asti. Lehikoisen mukaan Lisha on erotettu työstään, koska hän ei ole suostunut korruptioon. Hän on valittanut erottamisesta Albanian oikeusasiamiehelle, joka on pitänyt erottamista laittomana ja perusteettomana.

Perhe on ollut Suomessa pari vuotta. Lishan vaimo on työskennellyt Suomessa, mutta hänen palkkansa ja työtuntimääränsä eivät riitä vakituiseen oleskelulupaan. Pariskunnan lapset käyvät koulua Suomessa.

Suomen maahanmuuttovirasto on pitänyt Lishan kertomaa uskottavana, mutta on silti katsonut päätöksessään, että vaikka Lisha on poliisina joutunut vaarallisiin työtehtäviin ja irtisanottu työstään, eivät nämä ole perusteita myöntää oleskelulupaa.

"Tämä tuntuu kurjalta. Perheen isä on toiminut Albaniassa korruptiota vastaan ja yrittänyt olla kunnon virkamies. Nyt hän on joutunut Suomessa rikollisen asemaan", Lehikoinen sanoo.

Perhe on määrä palauttaa Albaniaan tulevana perjantaiaamuna kello neljä.

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.