PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: EU -Ranska  (Luettu 5469 kertaa)

fingers

  • Full Member
  • ****
  • Viestejä: 1361
  • Karma: +0/-0
  • capox
Vs: EU -Ranska
« Vastaus #7 : Syyskuu 16, 2010, 21:35:28 ip »
Lisää tällaisia maita EU.hun kuin Ranska!
Jossa sanotaan asiat OIKEILLA nimillä ja osoitetaan oikeisiin henkilöihin ja paikkoihin.



"Kaikki valtionpäämiehet shokissa pöyristyttävistä sanoista"
BRYSSEL   16.09.2010 21:20

Verkkoutisissa


Päähuomio Brysselissä järjestetyssä ylimääräisessä EU-huippukokouksessa kiinnittyi romaniongelmaan, vaikka se ei ollut virallisella asialistalla.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy kävi komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroson kanssa kärjekkään sananvaihdon kokoussalissa. Italialaismedia kuvaili sanailua jopa "raivokkaaksi".

- Kaikki valtionpäämiehet olivat shokeerattuja komission varapuheenjohtajan (Viviane Redingin) pöyristyttävistä lausunnoista. Ne olivat hyvin loukkaavia, Sarkozy kertoi lehdistötilaisuudessaan huippukokouksen jälkeen. Sarkozyn mukaan tämä oli EU:n valtionpäämiesten yksimielinen kanta.

- Eurooppalaiset kumppanit eivät voi puhua toisilleen näin; viitaten toiseen maailmansotaan ja juutalaisten karkotuksiin, hän kertoi.

Luxemburgilainen komissaari Reding arvosteli tiistaina kovasanaisesti Ranskan romanikarkoituksia sanomalla, ettei uskonut näkevänsä vastaavaa toisen maailmansodan jälkeen.

Sarkozyn mukaan Saksan liittokansleri Angela Merkel soitti hänelle keskiviikkona ja "osoitti täyttä solidaarisuuttaan". Myös Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker oli ollut häneen puhelimitse yhteydessä.

- Luxemburg ja ystävällinen maa, ja en sekoita maata ja kansalaisia, Sarkozy ivaili.

Sakozyn mukaan komissaari Reding on pyytänyt puheitaan anteeksi ja Sarkozy on huomioinut asian.

Ranskan presidentti perusteli romanileirien purkamista sillä, että ne olivat uhka yleiselle järjestykselle.

Kaikki joutuivat vastaamaan romanikysymyksiin

EU-johtajat olivat silminnähden kiusaantuneita, että romanikiista nousi päivän uutisaiheeksi.

Ensimmäisessä Eurooppa-neuvostossaan ollut pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) kommentoi romanikiistaa vain lyhyesti. Hän sanoi olevan hyvä, että meillä on Eurooppa-neuvosto, jossa voidaan puhua asioista suoraan. Sanavalinnoissa pitäisi kuitenkin olla tarkempi.

Barroso vastasi romaniasiaa koskeviin kysymyksiin kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa niin ikään lyhytsanaisesti. Hänen mukaansa on komission tehtävä valvoa perussopimuksia. Barroso toivoi, että viime viikkoina sanotuista asiattomuuksista pitää nyt päästä yli ja keskittyä itse ongelman ratkaisemiseen.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy puolestaan totesi, että jäsenmailla on oikeus ja velvollisuus seurata omia lakejaan ja komissiolle on oikeus ja velvollisuus valvoa direktiivien toteutumista.

- EU-instituutioiden ja jäsenmaiden pitää suhtautua toisiinsa keskinäisellä kunnioituksella, hän lisäsi.

Van Rompuyn mukaan romaniongelmasta keskustelemaan myös tulevissa neuvoston kokouksissa.

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.

fingers

  • Full Member
  • ****
  • Viestejä: 1361
  • Karma: +0/-0
  • capox
Vs: EU -Ranska
« Vastaus #8 : Syyskuu 23, 2010, 19:34:58 ip »
Juu ja meillä vaan vikistään, kun päättäjät lyö asiat laudalle ja lukkoon. Kyllä ei ole vastaavaa toimintaa minkään asian suhteen tai jos onkin, niin yks kaks osallistujaa. Tosin, kansakin on hiukan vähälukuisempi. Mutta sitä voisi siitäkin huolimatta marssia tuonne eduskuntatalolle huutamaan ja meuhkaamaan.



Lähes miljoona osallistui Ranskan eläkeprotesteihin
23.09.2010

suomalaiset perkele - kansa joka jupisee kun on kyse omista asioista ... ottasivat mallia tällaisesta.


Poliisi arvioi jopa 997 000 ihmisen osallistuneen tänään eläkeuudistusten vastaisiin protesteihin Ranskassa.

Ranskan sisäministerin mukaan protestoijia oli vähemmän kuin mitä ammattiliitto oli arvioinut. Poliisin mukaan väkeä oli tänään liikkeellä vähemmän kuin syyskuun 7. päivä, jolloin myös protestoitiin eläkeuudistuksia vastaan.

Ranskassa marssittiin protestina presidentti Nicolas Sarkozyn suunnitelmille nostaa eläkeikä Ranskassa 62:een nykyisestä 60:sta ikävuodesta.

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.