Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

Kirjoittaja Aihe: Liikenneturvaa liikennevakuutusmaksuissa!  (Luettu 2804 kertaa)

Jame-78

  • Vieras
Liikenneturvaa liikennevakuutusmaksuissa!
« : Heinäkuu 14, 2010, 22:28:57 ip »
Lienee lähes kaikilla vakuutusyhtiöillä tapana laskuun laittaa liikenneturvamaksua? Tässä aikani selailin Pohjolasta saamaani laskua ja kyllä, siellä on mainittu liikenneturvamaksu. Mietin että olenko turvallisempi kuljettaja kun tuollaista paskaa maksan, mietin mitä sillä saan? Tuskin mitään ja netti kertoi karua tarinaa:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030278
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9001112

Asia valkeni. Liikenneturva on yhdistys joka rahoittaa toimintansa pääosin liikennevakuutusten kyljessä. Vakuutusyhtiöt laskuttavat asiakkaalta liikenneturvamaksun ja ilmeisesti tilittävät sitten liikenneturvalle. Yhdistyshän ei saa tehdä voittoa, joten pari mainosta telkkariin ja loput yhdistyksen kuluihin, edustus, matka, palkka ja muita kuluja. Suomalainen maksaa mukisematta. Se mikä on hälyttävää mielestäni niin PRH:n Yhdistysnetissä kun on listattu kaikki rekisteröidyt yhdistykset, niin liikenneturva ei anna yhtään osumaa?

http://yhdistysrekisteri.prh.fi/ryhaku.htx

Eikö ole rikollista toimintaa? Jos asia on näin kun olen käsittänyt, niin käryää ja pahasti. Ei yhdistys voi noin hoitaa kulujen rahoitusta. Minä en ainakaan ole halukas maksamaan liikenneturvalle mitään. Minkäs teet kun liikennevakuutusmaksu on ulosottokelpoinen. Maksuun menee jokatapauksessa, vastusti tai ei. Lisää typeriä maksuja.

Mikäli minulta kysytään niin vakuutusjärjestelmä jo yksin kaipaa suurta muutosta. Yhtiö rankaisee jos ihmisellä ei ennen ole ollut liikennevakuutusta, bonukset alkaa nollasta. Yleensä tuolloin ihminen on juuri aloittamassa itsenäistymistä ja jopa vakuutusyhtiö rankaisee julmilla vakuutusmaksuillaan. Enkä yhtään ihmettele että ihmisen päähän saattaa tulla ajatus vakuutuspetoksesta kun autoon tulee jotain vikaa. Työnantaja yleensä rankaisee pienellä palkalla, koska ei ole työkokemusta ja olet sossun asiakas vaikka kuinka painaisit miljoonia jollekkin öykkärille. Noin se vaan menee niin kun nyt.

Jos vakuutusyhtiöt haluaisivat vakuutuspetokset nolliin niin koko järjestelmä pitää uudistaa. Pitäisi tulla pakollinen noin 100e/v maksu. Samassa maksussa on "piilokasko" siis kun vakuutus on kunnossa ja jotain sattuu niin tapauskohtaisesti osapuolet sopivat miten menetellään. Eli tässä tilanteessa törttöilijä maksaa 100% aiheutetusta haitasta. Käytännössä siis jos tunaroin ja jonkun 150 000 euron loistoauto menee lunastukseen, niin minulle tulee 150 000 euron lasku, jonka ensisijaisesti vakuutusyhtiö maksaa kassastaan heti ja ei muuta kuin maksusuunnitelmaa laatimaan vakuutusyhtiölle, miten maksaisin takaisin. Tällöin muut vakuutuksen maksajat eivät varsinaisesti maksaisi minun edesottamuksista. Tuo "piilokasko" ei korvaa siis mitään varkauksia ja ilkivaltaa. Niille olis vakuutukset erikseen. Pääsääntöisesti törttöilijä sais vahingon korvattavakseen 100% eikä nostais muiden "kunnollisten" vakuutusmaksuja.  Monimutkainen asia, mutta pelko perseessä on parempi asennekasvattaja kuin rahan ryöstäminen laskujen yhteydessä.

Loppukaneettina voisin vain todeta: Maksoin vakuutusmaksua tai en, sama mies ruorin ja pedaalien välissä.

p.s. perustetaan pasiradio ry ja aletaan perimään tv-lupamaksujen ohessa jokaiselta luvanmaksajalta asennekasvatusradiomaksuja. Eikö sopiva olisi tuollainen 10€/lasku (jos maksaa tv-lupaa 4:ssä erässä, niin 40€/v/lupa). Hirveesti tulis hilloo ovista ja ikkunoista. Noilla sitten kunnon laitteisto + yhteydet + muuta. Kaikki raha pitää tuhlata. Mittää ei saa jäädä plussan puolelle. Mielellää jo maksais teostomaksut yms soitetusta musiikista. Toki feikataan vain että olisi pasiradio ry, eihän liikenneturvaakaan löydy listoilta. Pitää saada vain esitys eduskunnassa läpi, niin saadaan säädettyä tuollainen laki. Nyt naamat vaihtuu arkadianmäellä prkl.