Viheraho.info
Lokakuu 14, 2019, 07:03:40 am *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: HALUATKO EDULLISESTI LAATUA?
HALPAREGAS PALVELEE http://www.halparengas.fi/
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 2 3 [4] 5
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Friskies koiran ruoka on vaarallista  (Luettu 26918 kertaa)
Nasse
Sr. Member
***
Viestejä: 703« Vastaus #21 : Joulukuu 14, 2010, 16:52:52 pm »

Olen kyllä samaa mieltä en ostaisi koiralleni koskaan kaupasta mitään koiran ruokia... Meidän koira syö vain roayl canin ja turkki kiiltää ja koira voi hyvin kyllä koirien pitää saada parasta ruokaa eikä mitään huonoa  Iskee silmää

Meillä myös lemmikkilläni turkki kiiltää kun ostaa eläinkaupan tuotteita.....

Onko tuo sitten jokin mittari, kun turkki kiiltää?

Eihän se mikään mittari ole......
tallennettu

periksi ei anneta!!!!!
Jame-78
Vieras
« Vastaus #22 : Joulukuu 14, 2010, 17:04:16 pm »

Oman näkemyksen mukaan koira on eläin joka on susista jalostettu ja kesytetty ihmisen toimesta. Suden, niin kuin koirienkin luontainen sapuska on ihan samaa. Riistaa. Eläinkaupasta ja marketista ostettu sapuska on taas enemmän tai vähemmän loppuun asti kehiteltyä kliinistä paskaa. Lienee ihan tosiasia että eläinten ruoat on enmmän tarkastettuja ja testattuja kuin ihmisten ruoat. Mitä sitte koiralle syöttää on taas ihmisen käsissä.

Kuten ihmisistäkin sen huomaa, jos lasta pidetään hyvin steriilissä ympäristössä niin lapsen luontainen vastustuskyky ei juurikaan kehity kunnolla ja sitten tulee allergioita, astmoja ja muita diipadaapoja. Jos taas sukurutsausta ilmenee niin keharin riski kasvaa. Lähes kaikki sakemannit kärsii lonkkavaivoista. Oliskohan syy liiallisen jalostuksen?

Nythän oli kyse ruoasta niin listataan tähän vielä mitä ei sovi koiralle antaa: Suklaata, Xylitolia, alkoholia, nikotiinia tai pullataikinaa. Kaikenlaisista muista ruoka-aineista kiistellään. Uskoisin että tällä hetkellä koirani nauttii oikeaa ravintoa. Lähimetsän peuran luuta, sitä se ainaki kaluaa innoissaan. Tuokin peura on pomppinut näissä metsissä iloisesti vapaana ja tuskin on ymmärtänyt luodin osuessa kuolevansa ihmisen ja koiran ruoaksi.

Tehkääpä joku ihmeessä testi mille eri koiranruoat maistuu. Eipä ne kovin hyviä ole. Ei siihen kuole. Sitte paistatte oikeen murean pihvin ja mietitte kumpaa haluatte syödä?
tallennettu
Niiskutti
Jr. Member
**
Viestejä: 498


« Vastaus #23 : Joulukuu 14, 2010, 17:39:20 pm »

Löysin joskus tälläsen tekstin eläinruuista:

"Lemmikkieläinten kierrätys valmisruokiin

Valmisruokien kyseenalaiset raaka-aineet ovat olleet puheenaiheena Amerikassa ja Kanadassa jo vähintään kymmenen vuotta. Vasta nyt Suomessa on herätty tähän tosiasiaan, että koirien ja kissojen valmisruoat eivät ehkä olekaan se paras tapa ravita lemmikkiään. Koirat ja kissat sairastavat yhä enemmän erilaisia elintasotauteja, ja suurimpana syynä tähän ovat nämä teolliset valmisruoat.

Yleisesti luultu asia on, että valmisruoassa kaikki ravintoaineet olisivat tasapainoisessa suhteessa, jolloin lemmikin omistajan ei tarvitse miettiä ruokintaa sen kummemmin. Eläinlääkäritkin suosittelevat yleensä valmisruokia, jolloin on syntynyt käsitys valmisruokien paremmuudesta. Tämä käsitys on kuitenkin väärä. Paras ja luonnollisin ruokintatapa on raakaravinnolla ruokkiminen.

Teollisten ruokien kyseenalaiset raaka-aineet

Teurastamoissa teurastetaan vain terveitä, yhä kävelemään pystyviä eläimiä. Muille eläimille on mm. Amerikassa ja Kanadassa olemassa omat ”kierrätystehtaat”, jonne otetaan kaikenlaisia eläimiä ja eläinperäistä jätettä. Näissä tehtaissa valmistetaan eläinproteiinia, joka myydään edelleen lemmikkieläinruokavalmistajille."

Lue koko teksti:
http://calcifers.bubblelol.com/barf-f9/lemmikkielainten-kierratys-valmisruokiin-t14.htm#16
Alkuperäinen teksti: http://www.luontaisnetti.fi/elaimet_lemmikkienkierratys.htm

Evira vastaa kysymykseen: Tehdäänkö Suomessa lemmikeistä(kin) lihajauhoa?
http://calcifers.bubblelol.com/barf-f9/lemmikkielainten-kierratys-valmisruokiin-t14.htm#107

Tässä eräs suomalainen yritys joka hävittää eläinten raatoja:
http://www.puuliitto.fi/index.php?m=6&s=1&d=4&id=1996

Tuonne en kyllä jalallani astuisi vaikka millä uhattaisiin. (Esim. työhönosoitus TE-Keskukselta, onneksi erittäin epätodennäköistä että näin kävisi)

Ja pistää muuten miettimään meniköhän yksi kissani jonka tuhkattavaksi lähetin sinne minne se piti lähettää (joku pieneläintuhkaamo) vai tulikohan siitäkin rehua? Sitähän en koskaan saa tietää... en ottanut edes uurnaa takaisin vaan halusin sen jätettäväksi sinne johonkin..

Tehkääpä joku ihmeessä testi mille eri koiranruoat maistuu. Eipä ne kovin hyviä ole. Ei siihen kuole. Sitte paistatte oikeen murean pihvin ja mietitte kumpaa haluatte syödä?

Ei kyllä tarvitse koiran-/kissanruokaa edes maistaa tietääkseen, että vastaus on kunnon pihvi!
tallennettu
Panda
Jr. Member
**
Viestejä: 233


« Vastaus #24 : Joulukuu 14, 2010, 18:03:28 pm »

Onko tuo sitten jokin mittari, kun turkki kiiltää?

Huonosti voivan eläimen turkki on paskassa kunnossa ja hyvinvoivan kiiltää. On se jonkinlainen mittari.
tallennettu
fingers
Full Member
****
Viestejä: 1361


capox


« Vastaus #25 : Joulukuu 14, 2010, 19:43:08 pm »

Hienoa, että täällä keskustellaan ja nähään vaivaa.

"Niiskutti" vastasi ja on kaivanut kivasti asiaa esille.

Joka jo itseäni ravistutti 1970 luvulla, kun arvostettu ja hyvin palkittu narttuni menehtyi kohtusyöpään, jollaista voinut edes kuvitella, että koirillekin näitä samoja ihmistauteja. Asiaa selvitelin tuohon aikaan, ei ollut yleistä ei, mutta syykin tuli esille.
Siihen aikaan jo ruvettiin tekemään koiranruoka businestä. Kaikenmaailman sotkut sekaan ja myyntiin. Ei siinä mitään, koirahan syö sitä mitä sille tarjotaan, kun on nälkä.
Luonnossakin "koiransukulaisilla" menee raadot ja härskiintyneet läskit. Jopa nykyäänkin koirat jemmaa luunsa maahan, tekeytymään. Että ei sekään ollut uutta, mutta siihen aikaan, kun alkueväitä näitä verimakkaroita (koirille - best in siitä riittää, koirakin kiittää) ja vitut. En nyt jaksa edes muistaa mitä ne sen ajan kuivamuonat, nappulat olivat nimeltään ja vielä vähemmän muistan ravintosisältöä.
Niin vanhempi kunnaneläinlääkäri kauhistui, kun kerroin mitä olen koiralleni syöttänyt. Se oli viimenen kerta kun noita valmisruokia olen lemmikeilleni ostanut/syöttänyt.
Olen ostanut kaupungin/kunnan tai osuuskunnankin teurastamoilta lihat ja luut. Viimiset koirat mitä on ollut olemassa itselläni, niin Lahdessa on erittäin hyvä ja hieno kauppahalli ja siellä Vuorisen lihaliike, joka myy tai ainakin myi hyvää teurasjätettä, mahaa, keuhkoa, maksaa, kieltä, munuaisia jne jne ja luita, vasikan ja naudan. Toki syötin sianlihaa, mutta en sianluita, kuten en lintujenkaan luita, vaikka kanaa kyllä syötin.

Koira on sitä mitä se syö ja miten sitä liikutetaan. TERVE ja elinvoimainen. Ja kun ajattelee suvunjatkamista ja kilpailemista, niin ilman muuta siihen on paneuduttava mitä sille koiralle syöttää.
On näitä ns. kotikoiranpentuja joilla sitten kaikenmaailman lonkkaviat ja luonnehäiriöt ym ym paskaa.
Kun sitä vaan yksipuolisesti syötetään papanoita ja papanoita-vedellä.


"Jame-78" tekstejä, jossa mainittu tuo jalostaminen, koirarotuja, niin tuossa alkukoirista jotain -lisäksi.

Susi, kojootit, dingot, naalit ja sakaalit jne jne ... ties ja vaikka ois hyenoista jotain geeniperimää, sillä ainakin hyenakoiria on olemassa ja ties mitä kaikkea alalajeja ja jo varmasti sukupuuttoon kuolleita esi-esivanhempiakin ja se on varma, että hävinnyt on monta lajia, koirankin kaltaisia otuksia.

googlettamallahan tuota tietoa saa lisääkin, mutta sitä sitten jokainen painollaan.

tallennettu

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.
fingers
Full Member
****
Viestejä: 1361


capox


« Vastaus #26 : Joulukuu 14, 2010, 19:55:18 pm »

Onko tuo sitten jokin mittari, kun turkki kiiltää?

Huonosti voivan eläimen turkki on paskassa kunnossa ja hyvinvoivan kiiltää. On se jonkinlainen mittari.

Normaalisti noin voikin olla, että katsotaan turkkia ja sen kuntoa. On vain niin, että kun tehdään bisnestä koirilla, niin tuollaiset asiat hoituu kylmäpuristetulla oliviöljyllä päivässä tai viikossa. Mutta tuohon on myös muita hyviä aineita, kuten valaanrasva.
Vaikka se turkki kiiltääkin jollain valmisruoka-aineilla, niin en siltkään lähde mittaamaan vain turkin kiiltävydestä koiran kuntoa.
Mutta, jos sitä sitten tämä on hyvä mittari ja riittävä niin ei siinä mitään. Koiria ja koirankasvattajia on monen lähtöön, tarpeitakin.

Mietin tuossa sitä vuotta, millon tämä esimerkkini kävi, mutta joka tapauksessa oli kyse koirasta ja kalliista koirasta. Niin, sitä itkettii ja käytiin neuvotteluja useammankin kerran, kun koiran piti olla terveistä vanhemmista ja itse pennnunkin piti olla terve. Rahaa koiranpennusta piti pulittaa 90.000 (oli varmaankin markka-aika) sillä tuskin tuota määrää euroja kuitenkaan. Koira eleli sitten ensimmäisen vuoden ja sairastui ja kuoli. Oli vakuutukset ja muutkin asiat kunnossa, mutta lääkäritkään ei voi ihan mitä vaan. Pelastavaa enkeliä ei sille kallillekaan koiralle ollut. Kasvattaja kuitenkin tuli vastaan ja tarjosi toisen pennut, enkä nyt ole sitten varmakaan olisiko tuossa ollut mitään tarvetta "antaa toista ilman"?

Itse mietin, en milloinkaan maksa/maksaisi tuollaista summaa, jos ylipäätään olen ikinä mitään koirasta joutunut maksamaan, päinvastoin olen saanut maksun.


No, tämä nyt turkista ja sen kiiltävyydestä mittapuuna koiran terveyteen ja elinvoimaan.
tallennettu

Jos ei mitään opittu Aatulta, niin opit uusiksi, aate on se mikä elää.
Ola
Jr. Member
**
Viestejä: 298« Vastaus #27 : Joulukuu 15, 2010, 20:56:38 pm »

Itse aikoinaan edes menneelle kissallemme ostimme marketista jotain kissan kuivaruokaa ja hyvin näytti kelpaavan. Lisäksi turkki kiilsi ja katti näytti muutenkin voivan varsin hyvin. Ennen aikainen kuolema aiheutui auton ajaessa sen yli Itkee
tallennettu

Sivuja: 1 2 3 [4] 5
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!