Viheraho.info
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Kesäkuu 06, 2020, 20:40:31 pm

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
HALUATKO EDULLISESTI LAATUA?
HALPAREGAS PALVELEE http://www.halparengas.fi/
95883 viestiä 11229 aihetta kirjoittanut 2373 jäsentä
Uusin jäsen: Telejeesus
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy

Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

+  Viheraho.info
|-+  Paikkakuntakohtaiset keskustelut
| |-+  Suomi
| | |-+  Pohjois-Suomi
| | | |-+  Oulussa tankanneiden tileiltä nostettu rahaa Etelä-Suomessa
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Oulussa tankanneiden tileiltä nostettu rahaa Etelä-Suomessa  (Luettu 3839 kertaa)
Hankkija
Vieras
« : Heinäkuu 23, 2009, 18:40:06 pm »

Pankki- ja luottokorttitietojen kopiointi eli skimmaus on onnistunut Oulussa. Oulun poliisin tietoon tuli torstaina kolme tapausta, joissa Oulunlahden ja Ruskon Teboil-kylmäasemilta tankanneiden tileiltä oli nostettu rahaa Etelä-Suomessa.

Helsingissä otettiin torstaina iltapäivällä kiinni neljä romanialaista miestä, joita epäillään luottokorttien skimmauksesta. Oulussa tankanneiden tileiltä nostettiin muutamia satoja euroja rahaa torstain vastaisena yönä ja torstaina Helsingissä, Turussa ja Lohjalla.

Oulun tapauksia tutkivalla rikoskomisario Tapani Tasannolla ei ollut vielä torstaina varmaa tietoa, olivatko Helsingissä kiinni jääneet Oulussa luottokortteja kopioimassa. Rikollisporukoiden tyypillisessä työnjaossa osa keskittyy kopiointiin ja osa rahojen nostoihin pankkiautomaateilta.

Huoltomies löysi kopiointilaiteen Ruskosta maanantaina ja asiakkaat tekivät epäilyttäviä havaintoja Oulunlahden maksuautomaatista viime perjantaina. Vielä keskiviikkona poliisi piti todennäköisenä, että Ruskon kopiointiyritys olisi epäonnistunut.

”Niillä on ollut Ruskossa laite jo ennen maanantaita ja ne tiedot ovat menneet eteenpäin”, sanoo rikoskomisario Tapani Tasanto. Kopioituja tietoja on varmuudella lähtenyt eteenpäin myös Oulunlahden maksuautomaatissa olleesta laitteesta.

Tarkat päivät eivät ole vielä tiedossa, mutta Tasannon mukaan kyse on kutakuinkin viime viikon torstain ja maanantain välisestä ajasta. Poliisi ei vielä tiedä, onko porukalla käytössään useampia kuin yksi skimmauslaite.

”Krp:stä on tullut tietoja epäiltyjen liikkeistä ja niiden ynnääminen vie vähän aikaa. Epäillyt ovat romanialaisia. Heitä on alle kymmenen ja enemmän kuin kolme”,  Tasanto kertoo

Niitä, jotka epäilevät pankki- tai luottokorttinsa skimmausta, kehotetaan olemaan yhteydessä Luottokuntaan ja pankkiin. Asiasta voi tehdä rikosilmoituksen joko henkilökohtaisesti tai kirjallisesti Oulun poliisille.

Pankit saattavat olla kopiointitapauksen vuoksi yhteydessä pankkikortin omistajiin ja kehottaa uusimaan kortin ja hävittämään vanhan.

Poliisi kehottaa vaihtamaan myös pankkitiliä, sillä määräajaksi suljettu pankkikortti ja tili on jälleen käytettävissä määräajan jälkeen ja rikolliset käyttävät tätä tietoa hyväkseen.

Poliisin mukaan skimmauslaitetta on vaikea tunnistaa ja sen takia ainoa keino välttyä kopioinnin onnistumiselta on tunnusluvun peittäminen. Se onnistuu, kun laitetaan käsi tunnuslukua näppäilevän käden päälle. Näppäimistön päällä mahdollisesti oleva kamera ei silloin saa kuvattua tunnusluvun näppäilyä.

http://www.kaleva.fi/plus/juttu806360_page0.htm
tallennettu
spuido
Newbie
*
Viestejä: 19


« Vastaus #1 : Heinäkuu 24, 2009, 10:45:52 am »

 Vihainen

No voi jumalauta!

No onneks ei oo kortilla ku enää 50snt, että ei sieltä satasia nostella..
tallennettu
Hankkija
Vieras
« Vastaus #2 : Heinäkuu 24, 2009, 20:56:20 pm »

Korttikopioinnin uhreja Oulussa jo kymmeniä

Suuri määrä ihmisiä on joutunut Oulussa maksukortteja kopioineiden rikollisten uhreiksi. Kaikki, joiden tileiltä on nostettu rahaa, ovat tankanneet Oulussa Ruskon tai Oulunlahden Teboil-kylmäasemalta. Perjantaina poliisille ilmoittautui kymmeniä uusia uhreja.

”Kyllä niitä tulee jatkuvasti ja ihmiset soittaa päntiönään, että mitä tehdä. Tämä päivä on mennyt puhelimessa”, kertoi rikoskomisario Tapani Tasanto Oulun poliisista perjantai-iltana.

”Kylmäasemilla on käynyt paljon asiakkaita. Eri asia on, kenen kortteja on käytetty hyväksi. Bensakortilla ei voi kuin tankata bensaa, eivätkä nämä rosvot siihen lähde. Kyllä ne rahaa hakevat.”

Maksukorttien kopiointi eli skimmaus paljastui Oulussa maanantaiaamuna kymmeneltä, kun huoltomies löysi Ruskosta kylmäaseman maksuautomaatista skimmauslaitteen. Myöhemmin kävi ilmi, että Oulunlahden kylmäasemalla oli ollut laite ainakin viime viikon perjantaina.

Poliisi arvioi aluksi, että kopiointi olisi epäonnistunut, sillä maanantaina löydetty laite tehtiin samantien toimintakyvyttömäksi. Rikolliset olivat jo kuitenkin ehtineet siirtää korttitietoja eteenpäin jo aiemmin. Oulussa tankanneiden tileiltä ryhdyttiin nostelemaan rahaa Etelä-Suomessa torstain vastaisena yönä.

Uusia kopiointipaikkoja ei perjantaina tullut ilmi. Kopiointiajat eivät ole tarkentuneet, mutta varmuudella tiedetään, että viikko sitten perjantaina laite on ollut asennettuna Oulunlahdella ja maanantaiaamuna sellainen löytyi Ruskosta.

Poliisi otti kiinni torstaina Helsingissä neljä romanialaista miestä epäiltyinä maksukorttien kopioinneista. Romanialaisten skimmausporukka voi olla suurempikin.

”Miehiä yritetään saada vangituiksi, että heidän tekemisiään saadaan rauhassa penkoa. Helsingin poliisi hoitaa sitä puolta”, Tasanto kertoo.

Vielä ei tiedetä, ovatko pidätetyt miehet nostaneet rahaa tileiltä, mutta ainakin osa heistä on varmuudella ollut Oulussa skimmauspuuhissa

http://www.kaleva.fi/plus/juttu806515_page0.htm
tallennettu
Sivuja: [1] Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!