Viheraho.info
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Helmikuu 21, 2019, 03:56:39 am

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
HALUATKO EDULLISESTI LAATUA?
HALPAREGAS PALVELEE http://www.halparengas.fi/
95076 viestiä 11135 aihetta kirjoittanut 2330 jäsentä
Uusin jäsen: RiepuPaula
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy

Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

+  Viheraho.info
|-+  Yleinen keskustelu
| |-+  LASTENSUOJELU
| | |-+  35
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: 35  (Luettu 2172 kertaa)
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14159

Minä itte :)


WWW
« : Huhtikuu 06, 2018, 13:50:17 pm »


https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005630386.html



Varsinais-Suomessa sijaitsevan Paraisten kaupungin lastensuojelun viimeinenkin sosiaalityöntekijä on irtisanoutunut. Asian vahvisti Helsingin Sanomille kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Tapani Niemi (vas).

”Täällä on lastensuojelu ajautunut sellaiseen tilaan, että kaaos on ainut kuvaava sana tilanteeseen”, Niemi kommentoi.

”Paraisten lastensuojelussa ei ole tällä hetkellä ainuttakaan pätevää sosiaalityöntekijää, joka voisi tehdä päätöksiä.”

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Åboland.

Hälyttävää tilannetta ratkottiin keskiviikkoiltana järjestetyssä sosiaali- ja terveyslautakunnan epävirallisessa hätäkokouksessa, ilman virkamiehiä. Kokouksen tarkoituksena oli Niemen mukaan luoda listaus siitä, miten perhepalveluiden tilaa ja kehitystä voidaan valvoa.

”Tilanne ei voi jatkua näin”, lautakunnan puheenjohtajan Merja Fredrikssonin välittämä tiedote vaati keskiviikkoiltana.

”Yksimielinen lautakunta edellyttää konkreettisia toimenpiteitä ja jatkuvaa seurantaa. Ensi viikon sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa päätetään, mitä nämä toimenpiteet ovat.”

Vaikeudet ovat jatkuneet pitkään. Ensimmäiset työntekijät irtisanoutuivat sosiaalitoimesta kaksi vuotta sitten ja kantelivat aluehallintovirastoon (avi) huonosta työkulttuurista, epäpätevästä työnjohdosta sekä asiakkaiden lainvastaisesta ja epäeettisestä kohtelusta.

Virasto pyysi kaupungilta selvitystä. Perhepalveluyksikön päällikkö osallistui vastauksen laadintaan vasta sosiaali- ja terveyslautakunnan vaatimuksen jälkeen.

Päätös tuli kesäkuussa. Avi antoi huomautuksen siitä, että lakia ei ollut noudatettu tehtäessä lastensuojelupäätöksiä eikä lakia ollut noudatettu kaikissa työn vaiheissa. Asiakassuunnitelmia oli jäänyt kirjaamatta lain vaatimalla tavalla, ja lastensuojeluasioita olisi pitänyt kirjata huolellisemmin.

Ongelmat jatkuivat. Loppuvuonna aluehallintovirasto teki perhepalveluyksikköön kaksi valvontatarkastusta.

Toisen tarkastuksen teki työsuojelu. Siinä todettiin, että tilanne työpaikalla ei ole kohentunut vaan pikemminkin heikentynyt. Työpaikalla oli kiusaamista, johon työnantajan olisi pitänyt puuttua, ja ylityöt olivat jatkuvia.

Työntekijöiden psykososiaalinen kuormitus oli edelleen suurta. Avi odottaa siitä työnantajalta toimenpiteitä huhtikuun loppuun mennessä.

Toisessa tarkastuksessa virasto aloitti lastensuojelun valvonnan uudelleen. ”Tarkastus tehtiin, koska edellisen valvonnan jälkeen saimme edelleen tietoja epäkohdista”, Lounais-Suomen avin lakimies Pia Leikasto kertoo.

Avi totesi, että perheyksikön toimintaa pitää korjata. Se myös korosti johtamisen merkitystä. Mikäli toimintatapoja ei muuteta määräysten mukaisiksi, avi ilmoitti harkitsevansa kaupungin velvoittamista siihen uhkasakon uhalla.

Maaliskuun alussa avi lähetti Paraisille uuden selvityspyynnön, koska oli saanut edelleen huolestuttavia yhteydenottoja. Vastausta odotetaan lähiviikkoina.

Työntekijät eivät ole jaksaneet odottaa toimenpiteiden tulosta. Vasemmistovaltuutettu Lotta Laaksonen kertoi Turun Sanomien haastattelussa, että kaupungin sosiaalitoimesta on irtisanoutunut 18 sosiaalipuolen työntekijää kolmen vuoden aikana.

”Työn organisointi ei toiminut, johdon tietämys lastensuojelutyöstä oli puutteellista, ja myös työpaikkakiusaamista esiintyi”, yksi lähtenyt sosiaalityöntekijä kertoo HS:lle.

”Harmitti lähteä, koska osaamista oli paljon ja asiakkaat olivat mukavia.”

Avin tarkastuksessa työntekijät puhuivat johtamisesta, kaupungin edustajat taas kiinnittivät huomiota työntekijöiden työyhteisötaitoihin.

”Työtä ei pystynyt tekemään lakisääteisesti ja eettisesti oikein”, toinen lähtenyt sosiaalityöntekijä kertoo HS:lle.

”Käytännössä johtaminen puuttuu. Ohjeita ei ole, ja jos on, ne muuttuvat koko ajan. Työntekijöitä ei kuunnella, vaan heitä syytetään.”

Paraisille on tulossa uusi perheyksikön johtaja ensi maanantaina. Uusia sosiaalityöntekijöitä ei näytä olevan haussa, sillä Parainen kertoo nettisivullaan etsivänsä sosiaalityöntekijää vain aikuissosiaalityöntekijän kesäsijaiseksi.

Lain mukaan kunnalla pitää olla sellainen, joko virassa tai ostettuna. Miten kaupunki nyt hoitaa lastensuojelua, kun lastensuojelussa ei ole sosiaalityöntekijää?

HS yritti kysyä sitä Paraisten sosiaali- ja terveysjohtaja Paula Sundqvistilta, mutta yhteydenottoyritykset jäivät tuloksettomiksi.

Palkka ja työolot nousivat kärkeen korkeakoulutettujen sosiaalityöntekijöiden etujärjestön Talentian kyselyssä viime vuonna.

”Yli 4 000 euron palkka riittäisi houkuttelemaan työntekijöitä”, Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki sanoo.

”Lisäksi työn määrä kohtuulliseksi, hyvä johto ja työn organisointi ja työn edellytyksistä huolen pitäminen.”

Paraisten kaupunki nosti sosiaalityöntekijän palkan 3 500 euroon kuussa. Tämä summa oli Talentian kyselyssä palkkahaitarin paremmasta päästä.
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14159

Minä itte :)


WWW
35
« Vastaus #1 : Huhtikuu 18, 2018, 13:55:08 pm »

35
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Sivuja: [1] Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!