Viheraho.info
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Heinäkuu 22, 2018, 10:52:55 am

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
Löytyykö flipperi?
Tiedätkö tarpeettoman tai viallisen flipperin?
Kerro siitä meille,etsimme flipperille uuden omistajan.
Sähköpostia osoitteeseen flipperit@viheraho.com
94899 viestiä 11088 aihetta kirjoittanut 2321 jäsentä
Uusin jäsen: jomppe_1
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy

Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

+  Viheraho.info
|-+  Yleinen keskustelu
| |-+  Yleinen keskustelu
| | |-+  Expressen: Suomalaisten suosimaan ravintolisään saattaa liittyä terveysriskejä
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Expressen: Suomalaisten suosimaan ravintolisään saattaa liittyä terveysriskejä  (Luettu 1917 kertaa)
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14047

Minä itte :)


WWW
« : Heinäkuu 29, 2017, 20:08:59 pm »

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2015122620877141_ul.shtml

Expressen: Suomalaisten suosimaan ravintolisään saattaa liittyä terveysriskejä
Lauantai 26.12.2015 klo 22:20

Ruotsalainen Expressen-lehti kertoo ravintolisä VitaeProhon liittyvistä sivuvaikutusepäilyistä. Yhtiö kiistää epäilyt.
Ruotsin elintarvikevirasto on saanut kahdeksan ilmoitusta VitaePron epäillyistä vakavista sivuvaikutuksista.
Ruotsin elintarvikevirasto on saanut kahdeksan ilmoitusta VitaePron epäillyistä vakavista sivuvaikutuksista. KUVAKAAPPAUS / VITAEPRON SIVUT

VitaePro on suosittu ravintolisä myös Suomessa. Tuotteesta vastaavan yrityksen VitaeLabin sivuilla kerrotaan, että VitaePro on yksi Pohjoismaiden käytetyimmistä ravintolisistä.

Valmisteen luvataan tuovan lisää energiaa lihaksille ja olevan hyväksi nivelille. Sen kehutaan olevan myös hyvä sydämen hyvinvoinnille, soluille ja vastustuskyvylle.

Expressen kertoo, että Ruotsin elintarvikevirasto on saanut kahdeksan ilmoitusta VitaePron epäillyistä vakavista sivuvaikutuksista, joita olivat esimerkiksi maksavaurio ja voimakkaat allergiset reaktiot. Valtaosassa tapauksista asiakas oli saanut oireita, kun hän oli ottanut VitaeProta ja hakeutunut siksi hoitoon.

Expressenin mukaan lääkärit pitävät ravintolisää tarpeettomana ja riskialttiina. Lundin yliopiston arvostettu ortopedian professori Leif Dahlberg on hyvin kriittinen VitaeProta kohtaan.

– Vitamiinit eivät ole missään nimessä vaarattomia ravintolisiä. Pikemminkin ne voivat olla hyvin vaarallisia, etenkin, jos ottaa yliannostuksen, Dahlberg sanoi Expressenille.

VitaeLab sanoo verkkosivuillaan, että VitaePro koostuu pääosin ainesosista, joita löytyy terveellisestä ja monipuolisesta ruoasta. Siksi mahdolliset sivuvaikutukset ovat yrityksen mukaan myös käytännössä sellaisia, joita voi saada terveellisestä ruoasta.

Sivuilla kerrotaan: ”Jos VitaePro-kapselin ottaminen jäi yhtenä päivänä väliin, voit hyvin syödä seuraavana päivänä kaksi. Elimistö varastoi VitaePron rasvaliukoiset antioksidantit, ja ottaa ne tarvittaessa käyttöönsä myöhemmin.”

Epäillään harhaanjohtavasta mainonnasta

Yritys kertoo sivuillaan, että VitaePro sisältää aineita, joiden tehoa on tutkittu. Professori Dahlbergin mukaan tieteellistä tutkimusta kaikista VitaePron väitetyistä tehoista ei ole.

Ruotsin kuluttajavirasto epäilee yritystä harhaanjohtavasta mainonnasta.

– Asiakaskertomukset antavat käsityksen, että VitaePro antaisi parempia terveysvaikutuksia kuin mitä yritys voi todistaa, kuluttajaviraston juristi Ida Nyström sanoi Expressenille.

Myös Ruotsin elintarvikeviraston ravintolisistä vastaavan tarkastajan Zofia Kurowskan mukaan yritys esittää useita todistamattomia väitteitä tuotteesta.

– He markkinoivat tuotteita julkkiksilla, joilla ei ole mitään tieteellistä pätevyyttä ja johtavat näin harhaan asiakkaita ja kuluttajia, Kurowska totesi Expressenille.

Suomessa VitaeProta on mainostettu muun muassa uimari Hanna-Mari Seppälän avulla.

Omistaja kiistää

VitaeLabin toinen omistaja Kenneth Bern kiistää VitaeProhon liitetyt sivuvaikutusepäilyt.

– VitaePro ei ole mikään lääke ja siksi lääkeainevirasto on välittänyt kantelun elintarvikevirastolle. Kahdeksan sivuvaikutusraporttia ovat tiedossamme ja se, että tapauksille yhteistä oli, että henkilöt olivat syöneet VitaeProa. Lääkeainevirasto ei kuitenkaan pystynyt vahvistamaan, että osa oireista olisi aiheutunut VitaeProsta, Bern sanoi Expressenille.

Vitaelabin mukaan se VitaePron käyttäjä, joka sai maksavauroita, on syönyt myös jotain toista lääkettä, joka on tunnettu siitä, että se saattaa aiheuttaa maksavaurioita.

Iltalehden tavoittama VitaePron viestintäpäällikkö Vibeke Hoff Norbye sanoo, että yhtiön valmistamat ravintolisät ovat GMP-laatustandardien (Good Manufacturing Practice) mukaiset.

– Nämä [sivuvaikutus]raportit ovat vuosilta 2011-2014. Lääkelaitos ei ole kyennyt todistamaan oireiden aiheuttajaksi VitaeProta. Nämä eivät myöskään ole tunnettuja VitaePron ainesosien haittavaikutuksia. Euroopan lääkeviraston haittavaikutusrekisterissä EudraVigilance VitaeProlla ei ole rekisteröintejä.

Hän muistuttaa, että suositeltu vuorokausiannos VitaeProta vastaa määrää, jonka saa syömällä monipuolista ja terveellistä ruokaa päivittäin.

– Siten on hyvin epätodennäköistä, että VitaePro voisi olla haittavaikutuksien aiheuttaja, mutta ruoka-aineallergioita voi kuitenkin esiintyä. Allergeenit ovat selvästi merkittyjä VitaePro-tuotepakkaukseen, hän sanoo.

Lähde: Expressen
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Sivuja: [1] Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!