Viheraho.info
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Elokuu 14, 2020, 04:02:13 am

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
HALUATKO EDULLISESTI LAATUA?
HALPAREGAS PALVELEE http://www.halparengas.fi/
95938 viestiä 11231 aihetta kirjoittanut 2376 jäsentä
Uusin jäsen: Josokki
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy

Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

+  Viheraho.info
|-+  Yleinen keskustelu
| |-+  Politiikka
| | |-+  SOTE uudistus onkin yksityistämistä ?
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: SOTE uudistus onkin yksityistämistä ?  (Luettu 11158 kertaa)
Jepulisjepsis
Newbie
*
Viestejä: 24


Vapaa tahto ei ole oma tahtomme


WWW
« : Maaliskuu 24, 2017, 17:07:30 pm »

 Järkyttynyt

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/sote-yhtiolle-siirtymassa-miljardien-eurojen-omaisuus-johtajia-palkattiin-ilman-avointa-hakua-24361911

Paha juttu tämä Maakuntien Tilakeskus Osakeyhtiö. Sinne siirretään koko tulevassa sote-uudistuksessa kunnilta ilmaiseksi saatu miljardiomaisuus. Osakeyhtiö on perustettu tammikuussa, vaikka omaisuus siirtyy vasta vuoden 2019 alussa. Nyt täytetään jo johtajien paikkoja ilman hakua, kertoo Aamulehti.

Asiakkuus-, rakennuttamis- ja ylläpitojohtajat valittiin Maakuntien Tilakeskuksen projektiryhmän sisältä. Parhaat asiantuntijat löytyvät tietenkin porukasta, joka valmistelee asiaa. Jos olisin hävytön, niin sanoisin heidän järjestelevän itselleen ja toisilleen johtajanpestejä.

Tietenkin johtajaehdokkaat on haastateltu ja tietenkään he eivät itse ole osallistuneet itsensä valintaan. Tässä maassa ollaan jääviyssäännöistä tarkkoja, joten kaikki on kunnossa.

Sote-uudistuksen koko kuva alkaa hahmottua. Sairaanhoitopiirien miljardien arvoinen kiinteistöomaisuus luovutetaan vastikkeetta Tilakeskukselle. Sen kiinteistöomaisuuden ovat kunnat rakentaneet omilla rahoillaan, usein vielä velaksi. Kiinteistöt annetaan ilmaiseksi, mutta velat jäävät kuntiin. Projektiryhmä jakaa jo johtajien paikkoja itselleen, vaikka sote-uudistus toteutuu vasta lähes kahden vuoden kuluttua. Tulevaisuudessa osakeyhtiö voi halutessaan myydä koko höskän eniten tarjoavalle, eikä kunnilla ole siihen mitään sanomista. Osakeyhtiö toimii osakeyhtiölain mukaan.[/glow]

Sipilän hallituksella on valtava kiire toteuttaa visiotaan. Se visio näyttää olevan rahan, johtajanpestien ja omaisuuden hallinnoinnin jakaminen hyville veljille. Lopullinen tavoite on koko julkisen sektorin yhtiöittäminen ja sen jälkeen yksityistäminen.
[/b]
tallennettu
Jepulisjepsis
Newbie
*
Viestejä: 24


Vapaa tahto ei ole oma tahtomme


WWW
« Vastaus #1 : Huhtikuu 01, 2017, 13:14:25 pm »

Näin näppärästi se sujuu Suomenkin ryöstö. Sote uudistuksen myötä Suomeen on perustettu osakepulju, Maakuntien tilakeskus Oy joka alkaa hallinnoimaan suurta 3 miljardin arvoista omaisuusmassaa. Tämä pulju on Senaattikiinteistöjen tytäryhtiö ja kelläs olikaan oikeus myydä näitä valtion omistamia osakeyhtiöitä kuin ”itsevaltiaalla” pääministerillä… Ylen radiouutisissa kerrottiin että puljun johtajat valitaan virkamiehistä ilman valintaa ja palkkakin noilla on heti kymppitonnin luokkaa. Kukahan noille alkuunsa maksaa tuon palkan ja entä miten perseaukiselle osakeyhtiölle saadaan puolessatoista vuodessa näin saamarin suuri varallisuus?

Homma näyttää menevän sillai, että kuntalaisten ja veronmaksajien vuosikymmenien aikana maksamat sairaanhoitopiirien ym. kiinteistöt eli sairaalat ja terveyskeskukset sekä laitteet ym. varallisuus miljoonien neliömetrien määrältä ”siirretään” tälle puljulle. Siis SIIRRETÄÄN!

Ilmajoella ”siirrettiin” parikymmentä vuotta sitten markalla 80 hehtaaria metsää perustetulle jätelaitokselle. Toinen kaappaus kuntalaisten omistamasta omaisuudesta tehtiin, kun entisen Ilmajoen käsi- ja taideoppilaitoksen omaisuus ”siirrettiin” eurolla Seinäjoella olevalle koulutuskeskukselle. Takana oli kepulainen yhden henkilön missio ja pöytäpaikka ”päättäviin elimiin”, siis lisävirkojen itselleen rohmuaminen.

Kun kuntalaisten ja veronmaksajien omaisuutta näin siirrellään, kuka korvaa menetetyn omaisuusmassan meille sen oikeille omistajille, joita sairaanhoitopiirit ym. vain hallinnoi? Tapahtuuko tässä taas ”euron” kaappaus valtakunnan mitassa jossa omaisuuden reaalihinnasta sen oikiat omistajat jäävät nuolemaan näppejään kun 3 miljardin kaappaus tehdään? Tuskinpa persaukisella Maakuntien tilakeskus Oy:llä on varaa maksaa siirrettävästä omaisuudesta sen oikeille omistajille…

”Valtioneuvosto on päättänyt valtuuttaa Senaatti-kiinteistöt perustamaan tulevien 18 maakunnan omistukseen siirtyvän toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskuksen. Maakuntien Tilakeskus Oy toimii perustamisvaiheessa Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiönä. Maakuntien Tilakeskus Oy siirtyy maakuntien omistukseen vuoden 2019 alusta. Valtioneuvosto päätti asiasta 19. tammikuuta.

Yhtiön toimitilakanta tulee muodostumaan pääosin sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien kiinteistöistä, jossa keskussairaalat ovat keskeisin toimitilaryhmä. Lisäksi yhtiön hallinnoitavaksi tulee runsaasti nykyisin kuntien sote-käytössä olevien tilojen vuokrasopimuksia. Omaisuusjärjestelyistä säädetään eduskunnalle lähiaikoina annettavassa maakuntalaissa.”

alueuudistus.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10623/maakuntien-toimitilojen-palvelukeskus-etenee

”Aamulehti uutisoi 24.3.2017 yhtiön tuoreiden johtajanimitysten herättävän hämmennystä, koska paikkoja ei pantu ollenkaan avoimeen hakuun, vaan henkilöt on rekrytoitu suoraan.

Kohua herättäneissä johtajanpesteissä on kyse asiakkuus-, rakennuttamis- ja ylläpitojohtajien tehtävistä, joista maksetaan jopa 10 000 euron kuukausipalkkaa.

”Pitää olla kassavirtaa jo puolentoista vuoden kuluttua”

Maakuntien tilakeskuksen toimitusjohtaja, Senaatti-kiinteistöjen entinen toimitusjohtaja Olavi Hiekka puolustaa hämmennystä herättäneitä johtajanimityksiä. Hänen mukaansa palkkaamisessa ei ollut varaa jahkailla ja tämän vuoksi paikat täytettiin suorahaulla. Hiekan halusi toimeen valtiovarainministeriö, ja nykyinen yhtiö on valtion kiinteistöjä omistavan Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiö.

– Olemme saaneet tehtäväksi muodostaa yhtiön, joka hallitsee tulevien maakuntien kaikkia tiloja. Se on noin karkealla tasolla 10 miljoonaa neliötä. Näistä pitää olla myös vuokrasopimukset ja vuokrakassavirta olemassa runsaan puolentoista vuoden kuluttua, Hiekka sanoo.

Yhtiöön palkataan noin 1 500 ihmistä

Uuteen yhtiöön palkataan noin 1 500 ihmistä sairaanhoitopiireistä. Kuinka monta uutta johtajaa palkataan ja mistä ei ole toimitusjohtaja Olavi Hiekan mukaan vielä selvillä.

Omaisuutta uudella kiinteistöjätillä on noin 3 miljardia, velkaa 2 miljardia ja se saa muun muassa vuoratuloja vuokraamalla kunnille kiinteistöjä. Se myös vuokraa kunnilta kiinteistöjä. Vuokrasopimuksia tehdään tuhansittain. Kunnille jäävät perussairaanhoidon kiinteistöt uudistuksessa.

Tammikuun lopussa perustettu suuryhtiö on yksi tulevista yhtiöistä, joita perustetaan soten ja maakuntauudistuksen myötä. Maakuntien tilakeskus perustettiin yhtiönä ennen kuin sotelakilen luonnoskokonaisuus oli ehtinyt eduskuntaan.”

yle.fi/uutiset/3-9529753

Tulihan sekin selväksi, kiinteistöt siirtyy senaatti kakkoselle vaikka ei edes maakuntia ole… Velat jäävät minun ja sinun eli kuntalaisten maksettavaksi. Oikein on itku ja hammasten kiristys tiedossa pitkästä ilosta.

Lainaus Sanden räyhäplokista:

”SOTEsta tihkuu julkisuuteen yhä kummallisempia yksityiskohtia, joista pari erittäin keskeistä viimeaikoina.

Kaikki terveyskeskukset ja aluesairaalat on aikoinaan rakennettu kuntalaisten verovaroilla, eli kuntalaiset ovat siis maksaneet ne itse. Tarkoituksena oli, että näissä rakennuksissa tarjottaisiin kuntalaisille kuntalaisten maksamia terveys- ja muita palveluita. Nyt on paljastunut, että KAIKKI nämä kiinteistöt, kansalaisten maksamat rakennukset, aijotaan anastaa kuntalaisilta uudelle Senaatti 2 -yhtiölle, joka sitten tekisi niillä mitä huvittaa.

Yksikään kuntalainen, jonka rahoilla nämä kiinteistöt on aikoinaan rakennettu, ei tule saamaan senttiäkään. Ilmeisesti kunnatkaan eivät tule saamaan sentin senttiä kiinteistöistään. Lisäksi viedään laitteistot yms. jotka nekin on hankittu kuntalaisten rahoilla. Kyse on siis miljardien omaisuusmassan kavalluksesta, anastamisesta, varastamisesta, tai kuten eräs demari sanoi, ryöstöstä. Tämän ryöstön suorittavat Suomen eduskunta ja hallitus. Mitä ihmettä tälle maalle on tapahtumassa?

Toinen erittäin erikoinen SOTE-fakta on sitten tämä: suurin osa kunnista menettää suurimman osan budjeteistaan. Kyllä, luitte aivan oikein. Kun ”maakunta”, tai mikä se taho sitten ikinä tulee olemaankaan, ottaa hoitaakseen sosiaali- ja terveyspalvelut, kunnat tulevat menettämään kaiken tuon rahan. Useimmissa kunnissa sosiaali- ja terveystoimi on ylivoimaisesti suurin osa kuntien budjeteista. Se tarkoittaa kuntien budjettien puoliutumista, tai sitä, että kunta tulee menettämään valtaosa siitä rahasta, mitä sillä on ollut käytössään. Asia ei ole edes mikään uusi tai ihmeellinen, vaikka ihmeellisen vähän siitä julkisuudessa poliitikot puhuvat.

Luotettava suomalainen valtamedia laajensi näkökulmaa eilen uutisoimalla kuinka vesi on nyt kuumin tuote maailmalla. Vesiyhtiöt ovat pulassa kun on säätelyä ja rajoituksia, kun vettä ei saa hyödyntää vapaasti. Suomella on vettä. Ja kuten Nestlen, maailman suurimman pulloveden valmistajan toimitusjohtaja sanoi jo vuosia sitten: Vesi ei ole ihmisoikeus!”

rayhablogi.blogspot.fi/

Myös kansanedustaja Sirpa Paatero on nostanut kissin pöydälle:

”SDP:n kansanedustaja Sirpa Paateron mukaan oli yllättää kuulla, kuinka ”Senaatti 2” on jo perustettu ennen kuin varsinainen maakuntalaki on lähelläkään päätöksentekoa.

Paatero viittaa valtion alaiseen liikelaitokseen eli Senaatti-kiinteistöihin.

Asia tuli esille, kun uutisoitiin johdon palkkaamisesta ilman avointa hakua, eli ”kun tiedämme jo parhaat” -periaatteella.

– Näin siis uuden maakuntahallinnon ensimmäiset hyvän hallinnon ja demokratian vastaiset päätökset alkavat jo näkyä, Paatero toteaa.

– Aina aikaisemmin näistä on neuvoteltu ja päädytty korvauksiin eri osapuolille. Nyt esimerkiksi yli kolmen miljardin euron arvoiset, kuntalaisten varoilla maksetut sairaalat siirrettäisiin täysin korvauksetta uusille vallanpitäjille, Paatero ihmettelee.

– Tällaista toisen omaisuuden ryöstöä ei ole Suomessa koettu koskaan, ja vielä yhtiölle, jolla ei toistaiseksi ole minkäänlaista lainsäädännöllistä pohjaa, Paatero toteaa.

Hän ihmettelee tiedotteessaan, miten tämä on mahdollista Suomessa, jossa sentään lakeja pitäisi noudattaa – ja vielä maan hallituksen toimesta! Onko oikeuskanslerilla tähän kantaa, Paatero kysyy.”

demokraatti.fi/kansanedustaja-hurjistui-tallaista-toisen-oma…-ryostoa-ei-ole-suomessa-koettu-koskaan/
tallennettu
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14432

Minä itte :)


WWW
« Vastaus #2 : Huhtikuu 01, 2017, 15:19:07 pm »

Järkyttynyt

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/sote-yhtiolle-siirtymassa-miljardien-eurojen-omaisuus-johtajia-palkattiin-ilman-avointa-hakua-24361911

Paha juttu tämä Maakuntien Tilakeskus Osakeyhtiö. Sinne siirretään koko tulevassa sote-uudistuksessa kunnilta ilmaiseksi saatu miljardiomaisuus. Osakeyhtiö on perustettu tammikuussa, vaikka omaisuus siirtyy vasta vuoden 2019 alussa. Nyt täytetään jo johtajien paikkoja ilman hakua, kertoo Aamulehti.

Asiakkuus-, rakennuttamis- ja ylläpitojohtajat valittiin Maakuntien Tilakeskuksen projektiryhmän sisältä. Parhaat asiantuntijat löytyvät tietenkin porukasta, joka valmistelee asiaa. Jos olisin hävytön, niin sanoisin heidän järjestelevän itselleen ja toisilleen johtajanpestejä.

Tietenkin johtajaehdokkaat on haastateltu ja tietenkään he eivät itse ole osallistuneet itsensä valintaan. Tässä maassa ollaan jääviyssäännöistä tarkkoja, joten kaikki on kunnossa.

Sote-uudistuksen koko kuva alkaa hahmottua. Sairaanhoitopiirien miljardien arvoinen kiinteistöomaisuus luovutetaan vastikkeetta Tilakeskukselle. Sen kiinteistöomaisuuden ovat kunnat rakentaneet omilla rahoillaan, usein vielä velaksi. Kiinteistöt annetaan ilmaiseksi, mutta velat jäävät kuntiin. Projektiryhmä jakaa jo johtajien paikkoja itselleen, vaikka sote-uudistus toteutuu vasta lähes kahden vuoden kuluttua. Tulevaisuudessa osakeyhtiö voi halutessaan myydä koko höskän eniten tarjoavalle, eikä kunnilla ole siihen mitään sanomista. Osakeyhtiö toimii osakeyhtiölain mukaan.[/glow]

Sipilän hallituksella on valtava kiire toteuttaa visiotaan. Se visio näyttää olevan rahan, johtajanpestien ja omaisuuden hallinnoinnin jakaminen hyville veljille. Lopullinen tavoite on koko julkisen sektorin yhtiöittäminen ja sen jälkeen yksityistäminen.
[/b]


Asia on tärkeä mutta onko pakko korostaa noi koska minua ainakin särkee niin paljon silmiin etten voi tuota lukea.
toisen postauksen kanssa olen samaa mieltä ja isoimpia puhalluksia kautta aikojen on menossa.
tälle pitää saadaa jarrua siksi olen mukana näissä kuviossa .
joskin eduskunantaan olisi pitänyt saada ainakin 70 edustajaa kansan puolelta jotta olisi voitu torpata tälläiset pölhöilyt.
nää rehulat sun muut on kapitalismin talutusnuorassa ja kansa maksaa .
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Jepulisjepsis
Newbie
*
Viestejä: 24


Vapaa tahto ei ole oma tahtomme


WWW
« Vastaus #3 : Huhtikuu 01, 2017, 20:14:48 pm »


Asia siinä on tärkeä.

Siksi yritin korostaa tuota tekstiä, mutta epäonnistuin.

Eli, maalaa se korostettu teksti hiirellä, niin se vaihtaa väriä. Korjaisin asian, mutta täällä ei voi muokata viestiä...
tallennettu
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14432

Minä itte :)


WWW
« Vastaus #4 : Huhtikuu 01, 2017, 21:51:14 pm »


Asia siinä on tärkeä.

Siksi yritin korostaa tuota tekstiä, mutta epäonnistuin.

Eli, maalaa se korostettu teksti hiirellä, niin se vaihtaa väriä. Korjaisin asian, mutta täällä ei voi muokata viestiä...


Todellakin.
Nämä on tärkeitä asiota mutta moni ei tuota miellä.
Uskotaan että kyllä politiikot meistä huolehtii.
tulee kyllä paha mieli kun lueskelee tämän päivän politiikasta .
jotenkin ne on rahalla voideltu noi päättäjät.
luulen että näille annetaan ulkopuoliselta taholta rahaa että tekevät asiota eliitin hyväksi.
ei tätä voi muuten selittää.
harmitti kun tein vaalityötä niin minulle sanottiin että aiot vain hyötyä ja valehtelet että pääset läpi.
tähän nää meidän hienot poliitikot on opettaneet ja siksi äänestys prosenttikin on alhainen.

toivotaan että tää nyt alkaisi muuttumaan parempaan suuntaan.
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Voltti
Newbie
*
Viestejä: 11


« Vastaus #5 : Huhtikuu 10, 2017, 21:57:19 pm »

Se mistä tästä on jauhettu on nyt todisteet, kuinka monta ihmistä olisi palkattu kunnalliselle puolelle 4 429 000€

http://www.is.fi/yritys/pihlajalinna-terveys-oy/tampere/2303024-5/

liikevaihdon kasvua vaan vaivaset 60 000 000 milj€

Tämä on pasin vaalimainonta videolta bongattun kansanedustajan möläytys "SOTE ASIAT - JÄLKIKÄTEEN NÄHDÄÄN MITEN KÄY"

Mielestäni, Pasi sai ensimmäisenä ihmisenä kansanedustajan kiinni valheesta. Tämä kansanedustaja Väittäessään että jälkikäteen nähdään, ja vitut. Ovat selkeesti sen jo testanneet ja tietävät tasantarkkaan miten tää menee, veronmaksajien eurot valuvat osakeomistajien taskuihin. Ja nyt sitten PSIT tutkivalle journalistille omistus suhteet selvitykseen.
tallennettu
Jepulisjepsis
Newbie
*
Viestejä: 24


Vapaa tahto ei ole oma tahtomme


WWW
« Vastaus #6 : Toukokuu 06, 2017, 00:54:55 am »

Niin, Maakuntien tilakeskus Oy...

Suomessa siis tuli nyt käyttöön lauseke "siirtyy maakuntien hallintaan", niin kukaan ei muka huomaa yksityistämistä?

Tässä vaiheessa kannattaa muistaa, että niitä maakuntia ei vielä ole oikeasti edes olemassa ja niiden toiminnasta on vain arvailuja.

Aivan kuten Federal Reserve, tai General Electric. Yksityisiä firmoja nekin.

tallennettu
Sivuja: [1] Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!