PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: YLEISTÄ KESKUSTELUA MISTÄ TAHANSA VIDEOISTA  (Luettu 364024 kertaa)

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15041
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Vs: YLEISTÄ KESKUSTELUA MISTÄ TAHANSA VIDEOISTA
« Vastaus #658 : Huhtikuu 20, 2023, 20:10:38 ip »
Kattelin tuossa vanhaa Kilju videota. Siitä tuli mieleen että minkälainen resepti sulla on ollut siinä tarkalleen ottaen?
Ajattelin jos väsäisi itsekkin sitä hedelmäviiniä jos ehtisi vaikka Vapuksi se.

En enää oikein tarkkaan muista.Tein äskettäin tuota enkä saanut niin hyvää kun joskus tuli.Pitää ensi kesänä testailla.
yritin etsiskellä reseptiä kun ja jos löydän voin sen tänne viskata.Se oli se alku siitä lapin miehen kuviosta tehty mutta tein pieniä parannuksia että sain sen helvetin kiljun maun helvettiin.
Se onnistuikin ja mähän laitoin nokareen hiivaa että se lähti käymään ja silti siinä ei juuri hiiva maistunut.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X

Luotaju

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 18
  • Karma: +0/-0
Vs: YLEISTÄ KESKUSTELUA MISTÄ TAHANSA VIDEOISTA
« Vastaus #659 : Huhtikuu 21, 2023, 20:20:43 ip »
Kattelin tuossa vanhaa Kilju videota. Siitä tuli mieleen että minkälainen resepti sulla on ollut siinä tarkalleen ottaen?
Ajattelin jos väsäisi itsekkin sitä hedelmäviiniä jos ehtisi vaikka Vapuksi se.

En enää oikein tarkkaan muista.Tein äskettäin tuota enkä saanut niin hyvää kun joskus tuli.Pitää ensi kesänä testailla.
yritin etsiskellä reseptiä kun ja jos löydän voin sen tänne viskata.Se oli se alku siitä lapin miehen kuviosta tehty mutta tein pieniä parannuksia että sain sen helvetin kiljun maun helvettiin.
Se onnistuikin ja mähän laitoin nokareen hiivaa että se lähti käymään ja silti siinä ei juuri hiiva maistunut.

Itse mietin kun ostin siihen lapin kiljuun tarvikkeet että se voisi olla hyvää. Ymmärtääkseni sillä reseptillä se maistuu lähinnä kuivalle valkoviinille.
Muistatko pörisikö se sulla sen pariviikkoa tai laitoitko siihen vielä käymisenesto ainetta? Mietin että kun se on käynyt niin meneeköhän se kuinka nopeasti jääkaapissa pilalle.

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15041
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Vs: YLEISTÄ KESKUSTELUA MISTÄ TAHANSA VIDEOISTA
« Vastaus #660 : Huhtikuu 21, 2023, 20:45:02 ip »
Kattelin tuossa vanhaa Kilju videota. Siitä tuli mieleen että minkälainen resepti sulla on ollut siinä tarkalleen ottaen?
Ajattelin jos väsäisi itsekkin sitä hedelmäviiniä jos ehtisi vaikka Vapuksi se.

En enää oikein tarkkaan muista.Tein äskettäin tuota enkä saanut niin hyvää kun joskus tuli.Pitää ensi kesänä testailla.
yritin etsiskellä reseptiä kun ja jos löydän voin sen tänne viskata.Se oli se alku siitä lapin miehen kuviosta tehty mutta tein pieniä parannuksia että sain sen helvetin kiljun maun helvettiin.
Se onnistuikin ja mähän laitoin nokareen hiivaa että se lähti käymään ja silti siinä ei juuri hiiva maistunut.

Itse mietin kun ostin siihen lapin kiljuun tarvikkeet että se voisi olla hyvää. Ymmärtääkseni sillä reseptillä se maistuu lähinnä kuivalle valkoviinille.
Muistatko pörisikö se sulla sen pariviikkoa tai laitoitko siihen vielä käymisenesto ainetta? Mietin että kun se on käynyt niin meneeköhän se kuinka nopeasti jääkaapissa pilalle.

Kun en tarkkaan muista.Sokeria pistin hieman enemmän siis1 tai 2 kg ja annoin porista mahdollisimman pitkään että se sokeri sieltä kävi pois.
Käntilämpötila oli siinä 40 astetta.Silläkin kun on merkitystä makuun.Kun pulputus loppui sitten vielä parin päivän ajan sitä väkisin käytettiin heiluttelemalla pönttöjä niin pitkään että se vaan kävi ihan loppuun.
Sit koko pönttö sellaisenaan jääkaappi lämpötiloihin muutamaksi päiväksi ja sitten vasta lapottiin pulloihin heiluttamatta pönttöä ettei se sakka lähtenyt yhtään liikkeelle.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X

Luotaju

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 18
  • Karma: +0/-0
Vs: YLEISTÄ KESKUSTELUA MISTÄ TAHANSA VIDEOISTA
« Vastaus #661 : Huhtikuu 25, 2023, 00:06:31 ap »
Kattelin tuossa vanhaa Kilju videota. Siitä tuli mieleen että minkälainen resepti sulla on ollut siinä tarkalleen ottaen?
Ajattelin jos väsäisi itsekkin sitä hedelmäviiniä jos ehtisi vaikka Vapuksi se.

En enää oikein tarkkaan muista.Tein äskettäin tuota enkä saanut niin hyvää kun joskus tuli.Pitää ensi kesänä testailla.
yritin etsiskellä reseptiä kun ja jos löydän voin sen tänne viskata.Se oli se alku siitä lapin miehen kuviosta tehty mutta tein pieniä parannuksia että sain sen helvetin kiljun maun helvettiin.
Se onnistuikin ja mähän laitoin nokareen hiivaa että se lähti käymään ja silti siinä ei juuri hiiva maistunut.

Itse mietin kun ostin siihen lapin kiljuun tarvikkeet että se voisi olla hyvää. Ymmärtääkseni sillä reseptillä se maistuu lähinnä kuivalle valkoviinille.
Muistatko pörisikö se sulla sen pariviikkoa tai laitoitko siihen vielä käymisenesto ainetta? Mietin että kun se on käynyt niin meneeköhän se kuinka nopeasti jääkaapissa pilalle.

Kun en tarkkaan muista.Sokeria pistin hieman enemmän siis1 tai 2 kg ja annoin porista mahdollisimman pitkään että se sokeri sieltä kävi pois.
Käntilämpötila oli siinä 40 astetta.Silläkin kun on merkitystä makuun.Kun pulputus loppui sitten vielä parin päivän ajan sitä väkisin käytettiin heiluttelemalla pönttöjä niin pitkään että se vaan kävi ihan loppuun.
Sit koko pönttö sellaisenaan jääkaappi lämpötiloihin muutamaksi päiväksi ja sitten vasta lapottiin pulloihin heiluttamatta pönttöä ettei se sakka lähtenyt yhtään liikkeelle.

Laitoin Lauantai iltana pöntön käymään. Osa mehuista ei ollut jäätyneitä niin mietin että meniköhän se nyt pilalle? Hiivaton Appelsiini Kilju kyseessä. Vielä ei ole näkynyt elonmerkkejä...

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15041
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Vs: YLEISTÄ KESKUSTELUA MISTÄ TAHANSA VIDEOISTA
« Vastaus #662 : Huhtikuu 25, 2023, 11:36:11 ap »
turha odotella käymistä jos eivät olleet jäässä.ja lämpötila tosian 30 astetta ja yli.heitä suosiolla hieman pullahiivaa sinne.ei mitään vitun pikahiivaa tulee aivan paskaa.
fakiiri olet jos tuon juot.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X

Luotaju

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 18
  • Karma: +0/-0
Vs: YLEISTÄ KESKUSTELUA MISTÄ TAHANSA VIDEOISTA
« Vastaus #663 : Huhtikuu 25, 2023, 20:31:37 ip »
turha odotella käymistä jos eivät olleet jäässä.ja lämpötila tosian 30 astetta ja yli.heitä suosiolla hieman pullahiivaa sinne.ei mitään vitun pikahiivaa tulee aivan paskaa.
fakiiri olet jos tuon juot.

Niin se kait on pakko sinne vähän heittää hiivaa sinne sekaan... Lämpötilan hallinta on ongelmallista koska vuokranantaja lopettanut lämmityskauden.
Sisälämpötila kun on 20°C niin se ei siitä muutu edes kesällä tässä betoni bunkkerissa.
Onkohan tuommone 1/4 osa pakettia liikaa?
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku/maito-juusto-munat-ja-rasvat/maitotuotteet/jalkiruokakastikkeet-ja-hiiva?tuote=suomen-hiiva-palahiiva-50g-0000064008899

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15041
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Vs: YLEISTÄ KESKUSTELUA MISTÄ TAHANSA VIDEOISTA
« Vastaus #664 : Huhtikuu 26, 2023, 18:09:26 ip »
turha odotella käymistä jos eivät olleet jäässä.ja lämpötila tosian 30 astetta ja yli.heitä suosiolla hieman pullahiivaa sinne.ei mitään vitun pikahiivaa tulee aivan paskaa.
fakiiri olet jos tuon juot.

Niin se kait on pakko sinne vähän heittää hiivaa sinne sekaan... Lämpötilan hallinta on ongelmallista koska vuokranantaja lopettanut lämmityskauden.
Sisälämpötila kun on 20°C niin se ei siitä muutu edes kesällä tässä betoni bunkkerissa.
Onkohan tuommone 1/4 osa pakettia liikaa?
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku/maito-juusto-munat-ja-rasvat/maitotuotteet/jalkiruokakastikkeet-ja-hiiva?tuote=suomen-hiiva-palahiiva-50g-0000064008899

sitä ei tartte paljoa laittaa.mutta lämpöä lisää.sit vaikka lämmittimellä.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X