Joo, tosiaan. Vaikuttaa siltä että et ole koskaan tehnyt kiljua, joten tässä hieman taustainfoa aiheesta.
Vesilukkoja saa ihan perus kaupoista, esim. Tokmannilta. Samaisesta kaupasta löytyy myös muutkin ainekset. Itse käytän turbohiivaa.
Kiljun tekohan perustuu siis siihen että hiiva hajottaa sokerin, jolloin syntyy alkoholia. Jotta tämä reaktio saataisiin käyntiin, pitää luonnollisesti olla hiivaa ja sokeria.
En rupea tässä selittelemään kuinka kiljua valmistetaan (suurimmaksi osaksi laiskuuden kannalta), mutta eräällä sivustolla asia on tiivistetty oikein hyvin. Googlaamalla löytyy.
Pasilta saa kiljureseptin menemällä paikan päälle - itsellä on tämä pyhäinvaellus viellä vaiheessa kun en Nastolassa asu, mutta toivottavasti tulee tehtyä.
Kun on kiljua pari kertaa tehty, niin tuon konseptin kyllä ymmärtää, ja sitä osaa soveltaa jolloin pystyt tekemään omia reseptejäsi.
(Käyttäjätilini venailee ylläpidon hyväksyntää. Postaan kunnon linkin jahka hyväksyvät.)