PASIRADIO

Kirjoittaja Aihe: Kierrätyksen työntekijät  (Luettu 11504 kertaa)

lammassaari

  • Sr. Member
  • ***
  • Viestejä: 779
  • Karma: +0/-0
Kierrätyksen työntekijät
« : Huhtikuu 21, 2015, 20:07:25 ip »
Jotta se totuus ei ihan kokonaan unohtuisi, asioilla aina se toinen puoli:

http://sakutimonen.com/2015/04/sertifioitua-orjatyota/
EU:n alueelta ostettavien tuotteiden hintaan ei lisätä veroja eikä tullimaksuja.

Viheraho

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 15041
  • Karma: +0/-0
  • Minä itte :)
    • Pasi Viherahon kotisivut - The homepage of Pasi Viheraho
Vs: Kierrätyksen työntekijät
« Vastaus #1 : Huhtikuu 22, 2015, 15:24:15 ip »
Kopsataas tuo teksti tänne kanssa ettei se katoa


Sertifioitua orjatyötä
Julkaistu 21. huhtikuu 2015   

Kierrätys on kaikkialla organisoitu köyhien työksi. Olette nähneet dokumentteja savuisilla kaatopaikoilla romuja tonkivista kehitysmaiden köyhistä ja käymälöitä paljain käsin tyhjentävistä Intian kastittomista.

Sivistysvaltio hoitaa tämänkin asian ”vahvasti eettisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen”, kuten Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston Uusix-verstaat kertoo esittelysivullaan. Sen tehtävänä on järjestää kuntouttavaa työtoimintaa Helsingin työttömille ja siellä on koko ajan noin 200 kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa. Lisäksi mukana on tuntematon määrä työkokeilijoita. Yksikään heistä ei saa työstään palkkaa, mutta saavathan he sentään osaamistodistuksen.

Sen he voivat kehystää ja ripustaa seinälle, koska kuntouttavassa työtoiminnassa mukana oleminen on palkkatyön markkinoilla paha likatahra ansioluettelossa ja toimii lähinnä varoitusmerkkinä.

Uusix-verstaat koostuu yhdeksästä käsityöpajasta, jotka ovat keramiikkapaja, korupaja, metalliverstas, ompelimo, Painotex, polkupyöräverstas, puuverstas, tekstiilipaja ja verhoomo. Lisäksi verstaisiin kuuluu rakennusosasto, rakennusosien kierrätys sekä Uusix-tietotekniikka. Siellä siis tehdään ihan täyttä työtä.

Katselkaa itse tuosta työpajojen linkistä mitä missäkin tehdään. Kaikki näyttää olevan söpöä ja ihanaa puuhastelua yhdessä toisten kanssa sosiaalisia taitoja oppien. Itse asiassa siellä tehdään erittäin hyödyllistä ja tarpeellista työtä, joka vähentää jätettä ja säästää luonnonvaroja. Kierrätysmateriaalista tehtyjä tuotteita myydään, mutta tästä yhteiskunnalle hyödyllisestä työstä ei makseta palkkaa muille kuin työnohjaajille.

Köyhät siis tonkivat jätteitä meilläkin, mutta ilman palkkaa.

Uusix-verstaat avattiin 9. joulukuuta vuonna 1997 saneerauksen jälkeen entisen polttolaitoksen tiloissa. Jo vuonna 2001 lakkautusuhka varjosti Uusix-verstaita mutta samana vuonna astui voimaan laki kuntouttavasta työtoiminnasta, jonka seurauksen Uusix-verstaille asetettiin tehtäväksi kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen.

Koko tämä toiminta on siis rakennettu kuntouttavan työtoiminnan varaan ja on epäilemättä toiminut palkattoman työn esikuvana kaikille maamme työpajoille. Sitä voisi luonnehtia vaikkapa kaikkien työpajojen isoäidiksi.

Vuonna 2012 Uusix-verstaat vastaanotti kaupunginjohtajan laatupalkinnon ja saavutti Laatukeskuksen valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa 3. sijan ja laatuluokituksen Recognised for Excellence 4 Star.

En tiedä mitä tuo sertifikaatti tarkoittaa. Ehkä se on tae siitä, että sivistysavaltiossa köyhätkin ovat onnellisia ja jämäköityneitä.
Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X