Viheraho.info
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Syyskuu 17, 2019, 17:28:50 pm

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
HALUATKO EDULLISESTI LAATUA?
HALPAREGAS PALVELEE http://www.halparengas.fi/
95280 viestiä 11170 aihetta kirjoittanut 2347 jäsentä
Uusin jäsen: smy
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy

Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

+  Viheraho.info
|-+  Energiantuotanto
| |-+  Ydinvoima, säteily Ydinvoiman riskit.
| | |-+  Tutkimus: Ydinenergia säästää miljoonia ihmishenkiä
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tutkimus: Ydinenergia säästää miljoonia ihmishenkiä  (Luettu 13998 kertaa)
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14248

Minä itte :)


WWW
« : Huhtikuu 15, 2013, 09:21:43 am »

http://yle.fi/uutiset/tutkimus_ydinenergia_saastaa_miljoonia_ihmishenkia/6564977


Tutkimus: Ydinenergia säästää miljoonia ihmishenkiä
Nasan tutkijoiden mukaan ydinvoiman vastainen hysteria on perusteetonta. Ydinvoimasta luopuminen vaikeuttaisi myös kamppailua ilmastonmuutosta vastaan.

Grafiikka Tutkijoiden lisäksi myös Forbes on vetänyt yhteen energiatuotannon kuolonuhreja. Niiksi lasketaan itse tuotantoprosesseissa turmissa surmansa saaneet ja päästöjen aiheuttamiin sairauksiin kuolleet. Ulkopuolelle on jätetty pitkäaikaissairaudet ja päästöjen vaikutus ilmastonmuutokseen. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Ydinenergian käyttäminen fossiilisten enegianlähteiden sijaan on säästänyt viime vuosikymmeninä lähes kaksi miljoonaa ihmishenkeä, arvioivat Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan tutkijat äskettäin julkaistussa tutkimuksessaan.

Nasan Goddard-instituutin tutkijat Pushker A. Kharecha ja James E. Hansen kehottavat päättäjiä suosimaan ydinenergiaa ilmansaasteita ja kasvihuonekaasuja aiheuttavien hiilen ja maakaasun sijaan. Ydinvoimaan tukeutuen voitaisiin heidän mukaansa säästää miljoonia ihmishenkiä myös tulevaisuudessa.

Kharechan mukaan ydinenergian käytöllä estettävissä olevien kuolemantapausten määrää ei ole juuri tutkittu.

Anil Markandyan ja Paul Wilkinsonin vuonna 2007 julkaisemassa tutkimuksessa selvitettiin kuitenkin eri energiamuotojen aiheuttamia kuolemia kaivostoiminnasta aina energiantuotantoon asti. Mukaan laskettiin myös esimerkiksi kaivosmiesten kroonisista keuhkoputkentulehduksista ja ilmansaasteista johtuneet kuolemat.

Yhdistämällä näitä tietoja energian tuotantotilastoihin Nasan tutkijat arvioivat kuolemien määrää siinä tapauksessa, että fossiilisia energianlähteitä olisi käytetty ydinenergian sijaan vuosina 1971-2009.

Ydinenergian tuona aikana aiheuttamien kuolemien määräksi he arvioivat noin 5 000. Kuolemat olivat johtuneet radioaktiivisesta säteilystä ja työntekijöille sattuneista onnettomuuksista. Tutkijoiden johtopäätös oli, että ydinenergian käyttö säästi 1,8 miljoonaa ihmishenkeä.

Kharecha ja Hansen arvioivat myös, kuinka paljon ihmishenkiä voitaisiin säästää suosimalla ydinvoimaa seuraavien neljän vuosikymmenen aikana. Mikäli kaikki tuleville vuosikymmenille kaavailtu ydinenergiantuotanto korvattaisiin maakaasulla, aiheutuisi tästä 420 000 kuolemaa. Ydinvoiman korvaaminen kivihiilellä taas aiheuttaisi noin seitsemän miljoonaa lisäkuolemaa, he laskivat.

Selvityksessa keskityttiin pelkästään kuolemantapauksiin, ei esimerkiksi elinikää lyhentäviin pitkäaikaissairauksiin. Myöskään ilmastonmuutoksen mahdollisesti aiheuttamia kuolemantapauksia ei yritetty arvioida.
Myös ilmakehä säästyisi ydinvoimaa käyttämällä

Lopuksi Kharecha ja Hansen laskivat eri energiamuotojen aiheuttamat hiilipäästöt ilmakehään.

Laskelmien mukaan ydinenergian korvaaminen hiilellä tai maakaasulla olisi aiheuttanut vuosina 1971-2009  64 gigatonnin ylimääräiset hiilipäästöt ilmakehään. Tulevaisuudessa hiilipäästöt lisääntyisivät fossiilisia polttoaineita suosimalla ylimääräiset 80-240 gigatonnia vuoteen 2050 mennessä.

Aurinkoenergian ja tuulivoiman laajamuotoisella käyttöönotolla on tutkijoiden mukaan edessään niin suuria haasteita, että ne eivät vielä kykene haastamaan ydinvoiman asemaa keskeisenä energian tuotantomuotona. 

Kharecha ja Hansen muistuttavat, että Fukushiman toissavuotisen ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen on ydinvoiman käyttö taas kerran kyseenalaistettu ympäristöriskien ja terveysuhkien takia. Esimerkiksi Saksassa on päätetty luopua ydinvoimasta. Kharechan mukaan ydinvoiman vastainen hysteria on perusteetonta.
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Sivuja: [1] Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!