Viheraho.info

Yleinen keskustelu => Keskustelua Lemmikeistä (Koirat,kissat yms) => Aiheen aloitti: Hankkija - Helmikuu 01, 2012, 13:06:17 pmOtsikko: Tuhannet suomalaiskoirat syövät masennuslääkkeitä
Kirjoitti: Hankkija - Helmikuu 01, 2012, 13:06:17 pm
Jo tuhannet koirat Suomessa syövät mielialalääkkeitä.
 
Lemmikkien masennuslääkkeet ovat olleet jo pitempään yleisiä esimerkiksi Yhdysvalloissa. Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen farmakologian professori Outi Vainio epäilee, että Suomessakin koirien mielialalääkitys tulee lähivuosina lisääntymään entisestään.
 
Koirien mielialalääkitykset liittyvät yleensä häiritsevään käytökseen. Se voi olla vihaisuutta, jatkuvaa ylikierroksilla käymistä tai eroahdistusta, jolloin koira yksin kotona ollessaan tuhoaa irtaimistoa.
 
EU:ssa on hyväksytty koirille ainakin kaksi mielialalääkettä, fluoksetiini ja klomipramiini. Fluoksetiini lisää keskushermoston välittäjäaineen serotoniin määrää aivoissa. Klomipramiini lisää aivoissa sekä serotoniinin että noradrenaliinin määrää.
 
Kliinisissä koiratutkimuksissa on saatu näyttöä mainittujen lääkkeiden tehosta silloin, kun lääkitys on yhdistetty käyttäytymisterapiaan.
 
Muille lemmikkieläimille tarkoitetuille mielialalääkkeille ei ole Suomessa myönnetty myyntilupaa. Se kuitenkin tiedetään, että esimerkiksi kissojen mielialaa hoidetaan lääkkeillä Suomessakin.

http://www.hs.fi/kotimaa/Tuhannet+suomalaiskoirat+syövät+masennuslääkkeitä/a1305554630621


Otsikko: Vs: Tuhannet suomalaiskoirat syövät masennuslääkkeitä
Kirjoitti: Viheraho - Helmikuu 01, 2012, 13:31:03 pm
Voisiko noi lisäaineet tehdä tuota.
Meillä ei tuollaisia pillereitä rontti napsi ....
Joskaan ei tässä mitään ongelmiakaan ole.
tottakait rontti tulee uusiin tilanteisiin innolla mukaan ja jos sen takia pitäisi pillereitä alkaa syöttelemään ni huh huh.


http://www.viheraho.com/friskies/ (http://www.viheraho.com/friskies/)