Viheraho.info

Paikkakuntakohtaiset keskustelut => Savo => Aiheen aloitti: fingers - Lokakuu 25, 2011, 04:38:56 amOtsikko: Pieksämäen Naarajärvi
Kirjoitti: fingers - Lokakuu 25, 2011, 04:38:56 am
Eikös tää ole sen pönttövuoren savonpuolimmaisella puolella, kun perkele en ole ajellut ikkunallisella vaunulla ikinä tuohon suuntaan, vaan sillä missä mennään valtionpiikkiin ristikot ikkunassa, niin en ole sitten nähnyt kuin pimennyksiä, niin kuin juutalsiset ennenvanhaan (mitä nyt ite filmeistä jotain dokumentteja nähny). 
Niin, sitä tuossa kun joku vittu sotkenut poikain pesuvedet (sotavangien parakkialueella juodaan sit vain kauppa-auton vesiä) vai?

Pasihan se on tuolla kans loisinut jonkin ajan, vai luinko mä jostain väärin.
Mä tuolla oleilin ja pidin majapaikkaa jo 1979 vuonna, poispäin sit vielä -95 kun potkasivat kylmään maailmaan, vituistako näitä vuosia laskemaan. Jonkun kertaa kuitenkin samallakin matkalla ja kuseksin tuohon järveen kun kalastelivat kuhaa ja haukea.
Pilveä oli joka kerta kun kalasteltiin ja loisittiin konttorissa. Hienoa aikaa ja raha juoksi tilille. Naarajärvi oli meinaan hyvä mesta.

Se on pienestä kiinni, joku tekee rahaa ajattelematta seurauksia. Kuten muuten Lahdessakin, niin eipä meillä ole enää Salpauselän kirkkaita lähdevesiä, kuten sen osoittaa Launeen lähteen pilaantuminenkin ja vaan saatana mattopesulan ja lipeän vuoksi. Vähän sitä ajatellaan mitä tehdään juomavesien syntyalueella. KIITOS kiitos hyvä ettei vedetä päijänteenvesiä niinkuin stadilaiset vetää.
Kuka pilasi pohjaveden Pieksämäen Naarajärvellä?

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/kuka-pilasi-pohjaveden-pieks%C3%A4m%C3%A4en-naaraj%C3%A4rvell%C3%A4/713690

Kukaan ei ole vielä ottanut vastuuta Naarajärven pohjavedestä löydetyistä kasvintorjunta-aineista. Aiheuttajiksi on epäilty taimitarhoja, joiden toiminnasta on vastannut alueella vuosien saatossa neljä eri yksityistä toimijaa.

- Asia on koko ajan vireillä. Vastuutahoa koetetaan selvittää, kertoo Etelä-Savon ely-keskuksen geologi Anne Petäjä-Ronkainen.

Fin Forelia Oy ja Metsänjalostussäätiö ovat lupautuneet yhdessä Pieksämäen kaupungin kanssa jakamaan kulut maaperätutkimuksessa, jossa selvitetään torjunta-aineiden levinneisyyttä alueen maakerroksissa.

- Se on seuraava vaihe tutkimuksissa. Oletukseni on, että aineet ovat hajonneet maaperästä.

Pohjavesialue on ely-keskuksen seurannassa kolmatta vuotta. Muutama yksityiskaivo on edelleen käyttökiellossa. Torjunta-aineet purkautuvat hitaasti ympäröiviin vesistöihin. Myrkkyjen poistamiseksi pohjavedestä keinotekoisesti on vähän tehtävissä.

- Toistaiseksi ei ole menetelmää, jolla pohjavesi pystyttäisiin puhdistamaan.Otsikko: Vs: Pieksämäen Naarajärvi
Kirjoitti: Viheraho - Lokakuu 25, 2011, 08:19:12 am
Pohjavedet on tärkeitä mutta me pilaamme ne.
Onko pohjoisnavallakaan enää puhdasta ?


Otsikko: Vs: Pieksämäen Naarajärvi
Kirjoitti: fingers - Lokakuu 25, 2011, 08:31:51 am
Tuskin, sillä ikijää sulaa ja tuo esille menneet möröt ja kaitpa tuonne on kulkeutunut radioaktiivisia hiukkasia vuosikymmenten saatossa tehdyissä ydinkokeissa, jossa lauvottu jos ja vaikka missä.
En menis enää juomaa ihan ilman tutkimusta ja keittämättä en ensinkään, niin kuin ennen vanhaan, tuosta vain vaikka Vesijärvestä, tosin ei Lahden paskaputkenpäästä, mutta esim. Paimelan kohdilta mikä ettei, 1960 luvulla.

Lapissa tuli juotua puroista, mutta ei enää 1980 luvun jälkeen sielläkään ilman, että keittää tai kaataa "juomaa" sekaan, silloin menee vaikka Veskusta kupillinen Tapion, tai Sisuviinan kanssa (kalamiesten juomia, kun ollaan kalassa).  :o
Näin tuo menee, ollaan sitten vaikka ja Salapauselän harjulla, missä kulkee liikenne, myös ne säiliöautot joissa myrkyt. Junakin menee pitkiä matkoja Salpauselänharjun tuntumassa, että se on siinä kun joku myrkkyrekka keikahtaa nurin ja valuu maastoon, niin milläs estät ettei leviä juomavesiin.

Siitä on ollut vääntöä jo vuosia, mutta eihän sitä kehätietä voida tehdä, EIHÄN?


Otsikko: Vs: Pieksämäen Naarajärvi
Kirjoitti: Harley D - Lokakuu 28, 2011, 19:02:46 pm
Kehätie tulee vauhilla,suunnitteluki alko jo -60luvun lopulla  ;)


Otsikko: Vs: Pieksämäen Naarajärvi
Kirjoitti: Viheraho - Toukokuu 05, 2017, 20:31:24 pm
Kehätie tulee vauhilla,suunnitteluki alko jo -60luvun lopulla  ;)

PÄÄASIA ETTÄ RAHAA SAADAAN MENEMÄÄN