Viheraho.info

Paikkakuntakohtaiset keskustelut => Hollola => Aiheen aloitti: pave - Syyskuu 23, 2009, 10:35:40 amOtsikko: hollolalaaset kuriin -säästöä .. tää sitä kuntaliitosta (?)
Kirjoitti: pave - Syyskuu 23, 2009, 10:35:40 am
Kuntaliitokset .. alkaa sit näkymään näinkin .. Hollola pitää ajaa alas, niin kuin Suomi EU.hun mennessä .. nyt se tehdään Suomen sisällä -että Hollola kun on liittymässä Lahteen persaukisten kanssa, niin olisimme "tasaveraisissa tilanteissa" .. vttu -hienoo toimintaa ..Hollola aikoo säästää lapsista
23-09-2009

ketä naurattaa .. se nauraa (http://yle.fi/alueet/lahti/2009/09/hollola_aikoo_saastaa_lapsista_1024505.html?origin=rss)   ???


Hollolassa on alkamassa tiukka säästökuuri.

Sivistystoimialan säästöt otetaan jatkossa hallintoa keventämällä ja toimintoja keskittämällä sekä lakkauttamalla. Leikkauksista kärsivät etenkin lapset ja nuoret.

Lautakunta teki neljän vuoden ajalle yhteensä liki miljoonaan euroon nousevat säästöesityksensä 22.9. tiistaina.
Hallinnosta poistuu kaksi päällikkötason virkaa vuoteen 2012 mennessä, jotta virkoja saadaan vähennettyä ja tehtäviä järjestellään uudelleen.


Esityksen mukaan lukiopaikkoja vähennetään, tuntikehyksestä tingitään ja koulukuljetukset järjestetään uudelleen.


Lautakunnan linjausten mukaan monia toimintoja kuten pienet päiväkodit ja leikkitoiminta sekä varhaiskasvatuspalvelut on tarkoitus lopettaa.


Hedelmätarhan päiväkoti aiotaan lakkauttaa ensi kesästä alken. Ylikartanon päiväkotia ei enää peruskorjata vaan vastaavat tilat rakennetaan Salpakankaan koulun yhteyteen ja Nostavalle.Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Markku Pulkkanen pitää säästölistaa rankkana, mutta ehdottomasti tarpeellisena.

- Emme kuitenkaan heikennä opetuksen tasoa olennaisesti, painottaa Pulkkanen.


 .. nämähän on niitä PÄÄLLEKKÄISYYKSIÄ Lahden kanssa .. jooo sanooo .. ET ONNEA TEILLE HOLLOLAASET ..Otsikko: Vs: hollolalaaset kuriin -säästöä .. tää sitä kuntaliitosta (?)
Kirjoitti: jormak - Syyskuu 24, 2009, 06:44:10 am
Raha loppuu Hollolastakin. Kohta nämä ympäryskunnat veronkorotuksineen ajautuvat kaikki Lahden syliin ja vielä pahempaa, Lahtelaisten maksettavaksi tulevat ympäryskuntien palvelut.


Otsikko: Vs: hollolalaaset kuriin -säästöä .. tää sitä kuntaliitosta (?)
Kirjoitti: kuutamounelmat - Syyskuu 24, 2009, 10:14:11 am
Eikö lahden talous ole kuralla ollut jo pidemmän aikaa. Eli käytännössä kusessa ollaan jos kaikki lopulta liitetään lahteen.


Otsikko: Vs: hollolalaaset kuriin -säästöä .. tää sitä kuntaliitosta (?)
Kirjoitti: pave - Syyskuu 24, 2009, 10:22:30 am
Eikö lahden talous ole kuralla ollut jo pidemmän aikaa. Eli käytännössä kusessa ollaan jos kaikki lopulta liitetään lahteen.

Tuotahan tuossa ainakin yritin tuoda esille ... ettei olisi ollut hollolalaasten eduksi tämäkään .. ja että heijän edut pitää ajaa vastaavanlaisiksi kuin lahtelaasten .. kuralla kuralla ja siellä syvällä (lahtelaaset meinas et rikas kunta liittyy, niin imee fyrkat `omille toimille´ .. ilmeisesti näin pohtivat)?