Viheraho.info

Yleinen keskustelu => Keskustelua Vakuutusyhtiöistä ja Pankeista => Aiheen aloitti: Viheraho - Syyskuu 08, 2008, 18:38:48 ip

Otsikko: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Viheraho - Syyskuu 08, 2008, 18:38:48 ip
Kuningaskuluttaja onkin jo tutkinut asiaa.


http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1951 (http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1951)
Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Julkaistu To, 22/11/2007 - 21:15 kk_toimitus 2007 | Asuminen | Toimituksen jutut

Jopa 300 000 suomalaista kärsii luottotieto-ongelmista. Maksuhäiriömerkintöjen määrä kasvoi alkuvuonna yli 20 prosenttia. Useimmat maksuhäiriömerkinnät säilyvät jopa vuosia sen jälkeen, kun viimeiset velat on maksettu.

pera (copyright YLE/videokuvaa)Merkintä luottotiedoissa vaikeuttaa usein arkista elämää. Esimerkiksi omaa autoa on vaikea hankkia, kun vakuutusyhtiö suhtautuu luottotiedottomaan varsin epäillen.

Helsinkiläisellä Mika Virtasella on luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintä. Luottotiedot ovat olleet jäissä jo jonkin aikaa.
- Nuoruudenaikojen hölmöilyistä, laskut jätetty maksamatta. Enää ei ole yhtään maksamattomia velkoja, kaikki velat on maksettu,
Virtanen toteaa.

Vaikka velkaa ei enää ole, maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa miehen elämää vieläkin. Luottotiedottoman on hankalaa saada esimerkiksi tuiki tavallisia, terveyttä ja omaisuutta turvaavia vakuutuksia. Uuteen peräkärryynsä Virtanen tarvitsisi vähintään pakollisen liikennevakuutukseen.
- Kyllä minä väitän, että joudun maksaa käteisellä sen tiskillä. Tässä on se onni, että tiedän ennestään, että peräkärryvakuutus ei ole kallis, Virtanen pohtii matkalla Tapiolan konttoriin peräkärryvakuutusta hakemaan.

Peräkärryvakuutuksen lisäksi pitää tietysti olla vakuutus sille autolle, jolla kärryä vedetään. Mutta: Virtanen ei omistakaan autoa, jolla ajaa.

ratti (copyright YLE/videokuvaa)- Autohan voi olla kenen nimissä vain. Jos autoa haluaa pidellä, ei sillä ole mitään merkitystä, ja tässä tapauksessa niistä ajoneuvoista, joita minä kuljetan, en omista yhtäkään. Kaikki ovat lainavehkeitä, Virtanen kertoo.

Auto on tiepalvelumiehenäkin toimivalle miehelle tärkeä kapistus.
- Pikkupojasta asti, kun jalat vain ovat ylettyneet polkimille, olen ollut autojen kanssa tekemisissä. Ei elämää ilman autoa, Virtanen sanoo.

Muutama viikko sitten Virtanen oli ostamassa omaa autoa. Rahoitusyhtiön lainaan myös luottotieto-ongelmainen saa pitkän maksuajan, mutta pakollisen liikennevakuutuksen kohdalla järjestely ei onnistunut.
- Vakuutusyhtiö kieltäytyi antamasta liikennevakuutusta, ellen maksa tiskillä kertasuoritteisena vuoden vakuutusmaksua. Se olisi ollut noin 700 euroa. Ei minulla ole niin isoa rahaa kerralla, kun ei niin isoja tulojakaan, Virtanen ihmettelee.

Yhtiöt vaativat ennakkomaksua

ratti (copyright YLE/videokuvaa)Tiedustelimme yhdeksältä vakuutusyhtiöltä, myöntävätkö ne pakollisia tai vapaaehtoisia vakuutuksia asiakkaille, joiden luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä. Kaikki vastanneet vakuutusyhtiöt kertoivat myöntävänsä lakisääteisen liikennevakuutuksen kaikille asiakkailleen. Yhtiöt kuitenkin - lähes poikkeuksetta - velvoittavat maksuhäiriöisen asiakkaan maksamaan vakuutusmaksunsa tiskillä vuodeksi etukäteen. Muut asiakkaat voivat valita laskunsa neljässä erässä.

”Myöntämisen edellytyksenä voi olla, että perimme ensimmäisen vuoden maksun ennakkoon.”
Veritas keskinäinen vahinkovakuutusyhtiö

”Jos asiakkaalla on julkinen maksuhäiriö, asiakas joutuu maksamaan ensimmäisen vuoden vakuutusmaksun käteismaksuna, jotta vakuutus tulisi voimaan.”
Vahinkovakuutusyhtiö If

”Asiakkaalle, jolla on maksuhäiriöitä tai vakavia maksuhäiriöitä, myönnetään pakollinen liikennevakuutus vain käteismaksuehdolla. Vakuutus tehdään yksieräiseksi ts. asiakkaalta peritään ensimmäisen vuoden maksu käteisellä. Menettelyllä pyritään rajaamaan luottotappioriskiä…”
Lähivakuutus Keskinäinen Yhtiö

”Yksittäistapauksissa yhtiö voi kuitenkin liikennevakuutusehtojensa perusteella vaatia vakuutusmaksun ennakkoon/käteismaksuna.”
Fennia

Vahinkovakuutusyhtiö Nordea kertoi vaativansa pakollisen liikennevakuutuksen etukäteismaksun vain, jos maksuhäiriö on lievää vakavampi.


Pakollinen liikennevakuutus jopa 900 euroa

vakuutus (copyright YLE/videokuvaa)Pakollinen liikennevakuutus voi esimerkkitapauksessamme maksaa jopa yli yhdeksänsataa euroa vuodessa - kerralla maksettuna.

Pakollinen liikennevakuutus vuodessa
Honda Accord Sedan 2.0 bensa vm 2003
Vakuutusyhtiö    hinta
Tapiola    691€
Pohjola    707€
Nordea    714€
Turva    734€
Pohjantähti    762€
Lähivakuutus    826€
Fennia    847€
Veritas    847€
If    909€

Esimerkkivakuutuksen asiakas: helsinkiläinen 50-vuotias mies, ei bonuksia, ei muita vakuutuksia,
maksu yhdessä erässä

Lähde: vakuutusyhtiöt

Kuluttajavirasto tuomitsee ennakkomaksukäytännön

Jos asiakkaalla ei ole rahaa maksaa tiskillä vuoden vakuutusta kerralla, lakisääteinen liikennevakuutus jää myöntämättä.
- Sitten hän jää ilman vakuutusta, toteaa osastopäällikkö Timo Holopainen Tapiolasta.

vakuutus (copyright YLE/videokuvaa)Eräs katsojamme otti yhteyttä toimitukseemme ja kertoi, ettei ollut saanut Pohjolasta pakollista liikennevakuutusta edes etukäteismaksulla. Rahoitusyhtiö oli myöntänyt maksuhäiriömerkintäiselle 25 000 euron lainan, mutta lain vaatimaa, pakollista liikennevakuutusta hän ei vakuutusyhtiöstä saanut.
- Ei sen pitäisi olla mahdollista, koska me lainkin mukaan myönnämme sen kaikille, jotka tulevat sitä meiltä ostamaan. Ainoa edellytys on se, että me edellytämme käteismaksua vakuutuksen ostohetkellä. Siinä on ihan selvä virhe tapahtunut, koska näin olemme toimineet jo kauan, sanoo johtaja Pauli Sarelius Pohjolasta.

Oli miten oli, etukäteismaksukäytäntö on köyhälle tyly systeemi. Kuluttajavirasto suhtautuu ennakkomaksuvaatimuksiin pääsääntöisesti kielteisesti.
- Me pidämme sitä ainakin joissain tilanteissa ongelmallisena, sillä yleensä voimassa on suoritusten samanaikaisuusperiaate - eli kuluttaja maksaa sitä mukaa kuin hän saa elinkeinonharjoittajan tarjoamaa hyödykettä, toteaa lakimies Juha Eerikäinen Kuluttajavirastosta.

Vakuutusyhtiö perustelee ennakkomaksua muiden asiakkaiden edulla.

ratti (copyright YLE/videokuvaa)- Me olemme laskeneet, että jokainen meistä, jolla on liikennevakuutus, maksaa noin 10 euroa vuodessa sellaisten asiakkaiden vakuutusmaksuja, jotka eivät ole niitä yhtiölle maksaneet. Liikennevakuutuksen osalta, kun vakuutus on kerran myönnetty, sitä ei voida maksamattomuuden vuoksi sanoa irti. Kun se on kerran myönnetty, niin on se voimassa niin kauan, että asiakas sanoo sen irti - ilman, että vakuutuksesta olisi saatu yhtään maksua, sanoo Sarelius.

Vakava maksuhäiriömerkintä – ei kotivakuutusta

Vakuutusyhtiöt kertovat, että vapaaehtoisten vakuutusten osalta ne noudattavat alan liiton laatimia yhteisiä pelisääntöjä. Jos asiakkaalla on erittäin vakava maksuhäiriömerkintä tai jos laskuja on jäänyt toistuvasti maksamatta, vapaaehtoisia vakuutuksia ei monessakaan yhtiössä myönnetä.

”Kieltäydymme myymästä vakuutusta ainoastaan silloin kun kyseessä on vapaaehtoinen vakuutus ja asiakkaalla on vakava julkinen maksuhäiriö.”
Vahinkovakuutusyhtiö If

”Mikäli luottohäiriöt ovat vakavia ja niistä sekä asiakkaan kanssa käydyistä keskusteluista tai asiakkaan aikaisemmasta maksukäyttäytymisestä Turvaan voidaan päätellä, ettei vakuutuksenhakija maksaisi vakuutusmaksujaan, voidaan vakuutus kuitenkin evätä.”
Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva

”Jos asiakkaalla on vakavia luottohäiriömerkintöjä tai tuoreita lievempiä merkintöjä on niin paljon, että niistä voidaan suurella todennäköisyydellä objektiivisesti arvioida, että asiakas jättäisi maksunsa maksamatta, vakuutusta ei myönnetä ellei mahdollisista lisäselvityksistä ilmene maksukyvyn kannalta positiivisia seikkoja.”
Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö

Tapiolassa käytetään vapaaehtoisten vakuutusten osalta kaikissa tapauksissa ensin harkintaa, mutta jos maksuhäiriöt ovat ylitsepääsemättömiä, näitä ei myönnetä.

- Kaikki vahinkovakuutuksen lajit ovat tyypillisiä: vapaaehtoinen autovakuutus eli kasko ja kotivakuutus, hoitokuluvakuutus, vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, matkavakuutus, eläinvakuutus - eli omaisuuteen ja henkilöön kohdistuvia vapaaehtoisia vahinkovakuutuksia, luettelee Tapiolan Holopainen.

Kuluttajavirasto: Maksuhäiriö ei este vakuutukselle

Vaikka vakuutusyhtiöt ovat selkeyttäneet pelisääntöjään vapaaehtoisten vakuutusten osalta, Kuluttajavirastoon tulee edelleen paljon valituksia asiakkailta.
- Meille aika ajoin tulee ilmoituksia kuluttajilta, jotka kertovat että he eivät ole saaneet vakuutuksia sillä perusteella, että heillä on maksuhäiriömerkintä. Ja vakuutusyhtiö ei ole muuta perustetta kieltäytymiselle antanut kuin tämän merkinnän, sanoo Juha Eerikäinen.
- Tämä on kysymys, jota me pidämme ongelmallisena. Katsomme, että ainakin tietyt vakuutukset ovat sellaisia, joihin pitäisi kuluttajalla olla oikeus. Ne ovat sen verran tarpeellisia jokapäiväisessä elämässä, että pelkkä maksuhäiriömerkintä ei voi niiden saamista estää.

Jos asiakas ei saa esimerkiksi kotivakuutusta, hän on eriarvoisessa asemassa esimerkiksi vuokra-asuntoa hakiessaan.
- Ajatellaan tilannetta, että on hakemassa vuokra-asuntoa, ja vuokranantaja pitää edellytyksenä, että asukas ottaa kotivakuutuksen. Jos hakijalla ei ole vakuutusyhtiön käytännön takia mahdollisuutta kotivakuutusta hankkia, on se tietenkin iso ongelma.

Vakuutusyhtiöt kertovat, että lievissä maksuhäiriöissä harkitaan vakuutuksen myöntämistä tapauskohtaisesti.

Esimerkiksi Nordeasta voi saada kotivakuutuksen tai vapaaehtoisen liikennevakuutuksen, vaikka asiakkaalla olisi lievä maksuhäiriömerkintä tai
-merkintöjä. Mutta matkavakuutuksia, tapaturma- tai sairasvakuutuksia Nordea ei maksuhäiriöisille myönnä lainkaan.

”Merkitykseltään vähäinen maksuhäiriö tai maksuhäiriöitä: Kotivakuutus sekä liikenne- ja kaskovakuutus voidaan myöntää. Muita vakuutuksia (matkavakuutus sekä tapaturma- ja sairauskuluvakuutus) ei myönnetä.
Edellistä vakavampi maksuhäiriö tai maksuhäiriöitä: vapaaehtoisia vakuutuksia ei myönnetä.”
Nordea Vahinkovakuutus


Vapaaehtoisen vakuutuksen voi irtisanoa

Pohjola on viime kesänä muuttanut suhtautumistaan maksuongelmaisiin - aavistuksen verran. Nyt maksuhäiriömerkintäiselläkin on mahdollisuus saada kotivakuutus ja vapaaehtoinen liikennevakuutus.
- Vapaaehtoisten vakuutusten osalta - niin kuin koti- ja tapaturmavakuutus - asia ei ole suurimerkityksellinen yhtiön kannalta: nämä vakuutukset voidaan sanoa irti yhtiön toimesta, jos emme ole saaneet vakuutusmaksua, Sorelius sanoo.

Pakollista autovakuutusta vakuutusyhtiöt kuitenkin pihtaavat isojen summien takana, vaikka se sentään on lakisääteinen vakuutus.

vakuutus (copyright YLE/videokuvaa)Mutta palataanpa Tapiolaan. Uutta peräkärryään vakuuttava asiakas Virtanen saa tiskillä yllättävän uutisen. Asiakastiedon luottotietojärjestelmästä ei Virtasen kohdalla enää olekaan luottotietomerkintää, ja myös vapaaehtoinen vakuutus voidaan myöntää normaalilla tavalla. Virtasen ei tarvitse maksaa vuoden laskua kerralla tiskillä, vaan hänelle luvataan se laskulla kotiin kannettuna. Virtanen on yllättynyt ja helpottunut vuosien luottotiedottomuuden jälkeen.
- Loistavaa! Siitä ei ole kuin vajaa viikko, kun maksoin viimeisen ulosottoviraston laskun. Hienoa, jos näin nopeasti saa nimen takaisin. Nyt minulla on mahdollisuus ostaa auto, ja sitten kun haen vakuutuksen vakuutusyhtiöstä, niin toivon saavani sen neljässä erässä laskulla, Virtanen naureskelee.

Onni hymyilee siis Virtaselle. Mutta tuhannet muut, joilla maksuhäiriöt ovat vielä voimassa, saavat vakuutuksen vain isoilla seteleillä. Näin siis Suomessa, jossa kansalaisten perusoikeuksiin pitäisi kuulua myös oikeus omistaa.


Maarit Åström-Kupsanen / TV1 Kuningaskuluttaja
» kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Entäpä matkavakuutus?
Julkaistu Ti, 27/11/2007 - 11:54 piruitte

Oletetaan maksuhäiriöön joutuneen henkilön taloudellisen tilanteen kohentuneen siinä määrin, että hän pystyy velkojen lyhentämisen lisäksi matkustelemaan. Ei kai tällainen tilanne ole maassamme tuiki tavaton...
Jos hän ei saa matkavakuutusta käteisellä maksaenkaan, niin
- voiko matkanjärjestäjä evätä häneltä osallistumisen matkalle tämän perusteella eli eikö hän voi matkustaa tietoisin riskein?
- jos paha tapahtuu eli hän joutuu matkakohteessa vaikkapa sairaalaan, niin miten häneen suhtaudutaan?

Esimerkiksi USAssa kuulemma selvitetään maksaja heti, kun potilas pyrkii sairaalaan, ja vakuutuksettomat viedään köyhille tarkoitettuun hoitopaikkaan. Mutta miten käytäntö vaihtelee eri maissa?

Omaisuudenhan jokainen joutuu joka tapauksessa vakuuttamaan yksityisesti. Hänen, jolta vakuutus evätään kannattanee siis hankkia hoteisiinsa niin vähäarvoista omaisuutta, ettei vakuutuksen ottaminen kannata. Mutta miten voi menetellä hän, jolta vuokranantaja edellyttää voimassaolevaa kotivakuutusta? Täytyykö hänen keplotella esimerkiksi ottaen vakuutus jonkun muun nimiin, ja tämä muu on sitten haamuna kirjoilla samassa asunnossa vakuutuksenottajan kanssa - jollei siis vakuutusyhtiö hyväksy vakuutusmaksuja maksamaan sitoutuneeksi henkilöksi muuta kuin kotivakuutuksen piirissä olevan asunnon asukasta?
kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Miksi vuokranantaja
Julkaistu Ti, 27/11/2007 - 18:49 rantanplan

Miksi vuokranantaja edellyttäisi vuokralaiselta kotivakuutusta?

Vuokralaisen kotivakuutushan kattaa vain irtaimiston, eikä siitä korvata siten mitään kiinteistöön itseensä liittyvää. Kiinteistöön kohdistuvia vahinkoja varten vuokranantaja tarvitsee omat vakuutuksensa.
kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: lammassaari - Syyskuu 08, 2008, 23:34:40 ip
Vuoden etukäteismaksun vaatiminen on mielestäni törkeää ja kohtuutonta. Ei ole mitään rajaa ahneudella, haluavat rahat itselleen korkoa kasvamaan.

Vuosi on pitkä aika, kyllä kuukausi, pari vielä ymmärtäisi, vaikka sitten määrä-ajaksi tehtynä se vakuutus.Ei tuo ainakaan lainkuuliaisuutta ja elämässä eteenpäin pääsyä helpota.

Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: digijussi - Joulukuu 05, 2008, 05:29:36 ap
Vuoden etukäteismaksun vaatiminen on mielestäni törkeää ja kohtuutonta. Ei ole mitään rajaa ahneudella, haluavat rahat itselleen korkoa kasvamaan.

Vuosi on pitkä aika, kyllä kuukausi, pari vielä ymmärtäisi, vaikka sitten määrä-ajaksi tehtynä se vakuutus.Ei tuo ainakaan lainkuuliaisuutta ja elämässä eteenpäin pääsyä helpota.RIIPPUU VAKUUTUSYHTIÖSTÄ
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: SF3MtK - Joulukuu 05, 2008, 10:06:22 ap
Vuoden etukäteismaksun vaatiminen on mielestäni törkeää ja kohtuutonta. Ei ole mitään rajaa ahneudella, haluavat rahat itselleen korkoa kasvamaan.

Vuosi on pitkä aika, kyllä kuukausi, pari vielä ymmärtäisi, vaikka sitten määrä-ajaksi tehtynä se vakuutus.Ei tuo ainakaan lainkuuliaisuutta ja elämässä eteenpäin pääsyä helpota.


Siin on varmaan taustalla se, että jopparit sun muut harrasti tyyliä, että aina ennen katsastusta auto siirrettiin jonkun toisen nimiin, että se sai siihen uuden vakuutuksen, ja näin ollen auton katsastuksesta läpi. Eli ei tarvinnut ikinä maksaa vakutuuksia.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Panda - Toukokuu 07, 2009, 14:30:47 ip
Mistäs nyt voisi saada kotivakuutuksen? Tapiola sanoo tyynesti että ei käy ja perusteena maksuhäiriöt. Mitään muuta perustetta ei anneta. Kun kysyttiin että "tarkoittaako maksuhäiriö sitä että tuhoamme talon heti?" vastaus oli että ei vaan myönnetä.

Tarjosimme sitten että entä jos maksaa vaikka vuoden etukäteen... Ei, ei käy.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Kuutamounelmat - Toukokuu 07, 2009, 14:45:49 ip
Mistäs nyt voisi saada kotivakuutuksen? Tapiola sanoo tyynesti että ei käy ja perusteena maksuhäiriöt. Mitään muuta perustetta ei anneta. Kun kysyttiin että "tarkoittaako maksuhäiriö sitä että tuhoamme talon heti?" vastaus oli että ei vaan myönnetä.

Tarjosimme sitten että entä jos maksaa vaikka vuoden etukäteen... Ei, ei käy.

Vakuutus yhtiöt pelkäävät että rahapulassa teet jotain ilkivaltaa omalle kodillesi korvauksien toivossa.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Panda - Toukokuu 07, 2009, 16:08:49 ip
Mistäs nyt voisi saada kotivakuutuksen? Tapiola sanoo tyynesti että ei käy ja perusteena maksuhäiriöt. Mitään muuta perustetta ei anneta. Kun kysyttiin että "tarkoittaako maksuhäiriö sitä että tuhoamme talon heti?" vastaus oli että ei vaan myönnetä.

Tarjosimme sitten että entä jos maksaa vaikka vuoden etukäteen... Ei, ei käy.

Vakuutus yhtiöt pelkäävät että rahapulassa teet jotain ilkivaltaa omalle kodillesi korvauksien toivossa.

Ja henkilö jolla on luottotiedot puhtaina ei koskaan tee vakuutuspetosta :D Totta. Luottotietojen menettäminen on pahempi paikka kuin rikosrekisteri, hieno oikeusvaltio...
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Kuutamounelmat - Toukokuu 07, 2009, 19:30:28 ip
Pirullista menettää luottotiedot. Asuntolainaa ei saa ja vakuutusyhtiöt kattovat kieroon.
Senpä vuoksi kannattaa tehdä niinkuin mustilaiset tekevät. Ostetaan omaisuutta toisen nimissä. Itse toimit rahoittajana.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia! - eikä verkkopankkia op:ssä.
Kirjoitti: SF3MtK - Toukokuu 07, 2009, 20:02:43 ip
Eipä mua oo koskaan toi haitannu etten vakuutuksia saa omiin nimiini luottotieto merkintöjen takia, mutta tänään pamahti yllätys kun kävin osuuspankissa. Tossa kun hetki sit pääsin taas töihin ja palkkaa rupes tuleen ja työnantajalla op:n tili, aattelin sit että otan oman vanhan op:n tilin käyttöön et palkat näkyy tilillä samantien. Marssin pankkiin ja sanoin et tartten visa-electronin ja verkkopankkitunnukset sille tililleni niin eipäs onnistunutkaan kun on luottotiedoissa häikkää. Siis tota en ymmärtäny enään ollenkaan et miten hitossa se muka noihin vaikuttais. Electronilla ei voi vetää tiliä miinukselle eikä se kyl verkkopankissakaan onnistu. Mutta tää on kuulemma heidän linjansa. Suljin sit samalla senkin tilin ja jatkan tyytyväisenä nordean asiakkaana, siellä kun ei moisten kanssa ole ollut koskaan ongelmia (ja sinne jäi kuitenkin aikonaan lainat maksamatta).
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Bajari - Toukokuu 07, 2009, 20:39:32 ip
Pirullista menettää luottotiedot. Asuntolainaa ei saa ja vakuutusyhtiöt kattovat kieroon.
Senpä vuoksi kannattaa tehdä niinkuin mustilaiset tekevät. Ostetaan omaisuutta toisen nimissä. Itse toimit rahoittajana.


Saa sen asuntolainanki pankista vaik ois luotot menny. Riippuu varmaan aika paljo pankista ja paikkakunnasta.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia! - eikä verkkopankkia op:ssä.
Kirjoitti: Panda - Toukokuu 07, 2009, 21:08:54 ip
Eipä mua oo koskaan toi haitannu etten vakuutuksia saa omiin nimiini luottotieto merkintöjen takia, mutta tänään pamahti yllätys kun kävin osuuspankissa. Tossa kun hetki sit pääsin taas töihin ja palkkaa rupes tuleen ja työnantajalla op:n tili, aattelin sit että otan oman vanhan op:n tilin käyttöön et palkat näkyy tilillä samantien. Marssin pankkiin ja sanoin et tartten visa-electronin ja verkkopankkitunnukset sille tililleni niin eipäs onnistunutkaan kun on luottotiedoissa häikkää. Siis tota en ymmärtäny enään ollenkaan et miten hitossa se muka noihin vaikuttais. Electronilla ei voi vetää tiliä miinukselle eikä se kyl verkkopankissakaan onnistu. Mutta tää on kuulemma heidän linjansa. Suljin sit samalla senkin tilin ja jatkan tyytyväisenä nordean asiakkaana, siellä kun ei moisten kanssa ole ollut koskaan ongelmia (ja sinne jäi kuitenkin aikonaan lainat maksamatta).

Sama, en kelvannut asiakkaaksi. Nooa Säästöpankista samalla reissulla tili auki, verkkopankkitunnukset mukaan ja Electron tilaukseen... Pitäköön OP tunkkinsa.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Webbi - Heinäkuu 10, 2009, 18:51:56 ip
Mutta huvittavinta on kun luottotiedot ovat menneet kun vakuutusyhtiö on vitkutellut päätöksiään useampaan kertaan ... vakuutusyhtiön päätökset korvauksista saattaa kestää kuukausia ja sittenkin päättävät maksaa vain 30 prossaa ... eivät taida tykätä jos samanlailla vitkuttaiisi vakuutusmaksuja ja päättäisi sitten maksaa vain 30 % ...

18 vuotta piti tapella liikenneonnettomuuden jälkeen että pääsi osaeläkkeelle. Vakuutuslääketieteen mukaan minä olin terve koska en ollut halvaantunut, joka on ainoa vaihtoehto niskan murtumisen jälkeen
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: SF3MtK - Heinäkuu 11, 2009, 19:20:28 ip
IF:ltä sai hämeenlinnassa luottotiedotonkin autovakuutuksen ilman ennakkomaksuja. Äit muori kävi autoonsa vakuutukset ottamas ja sanovat vaan "ettet sä heille ole velkaa".
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Bajari - Heinäkuu 22, 2009, 09:56:06 ap
IF:ltä sai hämeenlinnassa luottotiedotonkin autovakuutuksen ilman ennakkomaksuja. Äit muori kävi autoonsa vakuutukset ottamas ja sanovat vaan "ettet sä heille ole velkaa".
Joo IF:iltä saa, on vaan nii perkeleen kallis pulju...
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia! - eikä verkkopankkia op:ssä.
Kirjoitti: Viheraho - Heinäkuu 22, 2009, 14:19:23 ip
Eipä mua oo koskaan toi haitannu etten vakuutuksia saa omiin nimiini luottotieto merkintöjen takia, mutta tänään pamahti yllätys kun kävin osuuspankissa. Tossa kun hetki sit pääsin taas töihin ja palkkaa rupes tuleen ja työnantajalla op:n tili, aattelin sit että otan oman vanhan op:n tilin käyttöön et palkat näkyy tilillä samantien. Marssin pankkiin ja sanoin et tartten visa-electronin ja verkkopankkitunnukset sille tililleni niin eipäs onnistunutkaan kun on luottotiedoissa häikkää. Siis tota en ymmärtäny enään ollenkaan et miten hitossa se muka noihin vaikuttais. Electronilla ei voi vetää tiliä miinukselle eikä se kyl verkkopankissakaan onnistu. Mutta tää on kuulemma heidän linjansa. Suljin sit samalla senkin tilin ja jatkan tyytyväisenä nordean asiakkaana, siellä kun ei moisten kanssa ole ollut koskaan ongelmia (ja sinne jäi kuitenkin aikonaan lainat maksamatta).

olisit vaan narissut.
mulla meni hollolan osuuspankissa vielä kun googlen systeemit tuli shekkinä ni 2 tuntia et sain tilin.tarvittiin pankinjohtaja ja reilua vittuilu mieltä et sai ees tilin.
osuuspankissa oli pienin palvelumaksu ja siksi sinne väenväkisin halusin.
no useempi tunti siihen meni että tilin sinne sain.
no kun kerta olin niin vastenmielinen asiakas ja kun google alkoi tilille siirtelemään varoja ni kävin sitten irtisanomassa sen tilin.
jotenkin jäi vittumainen kuva siitä pankista.
Sellainen "parempien pankki".

Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: kuutamounelmat - Heinäkuu 22, 2009, 17:21:35 ip
Vuoden päivät sitten olin hukannut nettipankki tunnukset siivouksen yhteydessä
Menin op pankkiin uusia pyytämään.
Sanoivat että:  Jos oltaisiiin oikein pirullisia niin ottaisimme 10 euroa tästä hyvästä".
Sanoin: Jos minä olisin oikein pirullinen, niin vaihtaisin pankkia.
Johan rauhoittuivat ja sanoivat ettei kannata hätiköidä, ja että ei maksa mitään.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: mackaiveri - Syyskuu 17, 2010, 00:01:51 ap
Vuoden päivät sitten olin hukannut nettipankki tunnukset siivouksen yhteydessä
Menin op pankkiin uusia pyytämään.
Sanoivat että:  Jos oltaisiiin oikein pirullisia niin ottaisimme 10 euroa tästä hyvästä".
Sanoin: Jos minä olisin oikein pirullinen, niin vaihtaisin pankkia.
Johan rauhoittuivat ja sanoivat ettei kannata hätiköidä, ja että ei maksa mitään.HAHAHAHA oikein :D
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Tessu - Huhtikuu 06, 2011, 22:48:34 ip
Niin mikään lakihan EI pakota autoa omistamaan,näin mulle työttömälle on sanottu ja monessa paikassa,on kuulemma oma vika jos asuu palvelujen ulkopuolella?
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Joni - Huhtikuu 22, 2011, 15:38:32 ip
On se kumma miksi ei anneta ostaa ilman etukäteismaksuja mitään, vaikka ei edellisiäkään ole makseltu. Itse ainakin yrittäjänä antaisin jopa lainoja henkilölle jos vaan todistaa ettei olisi luottokelpoinen. Luottotietomerkinnäthän kertoo siitä että osaa hoitaa raha-asiansa, ja on maksukykyinen.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: atpanula - Huhtikuu 22, 2011, 15:52:04 ip
Luottotietomerkinnäthän nimenomaan ei kerro noista Jonin mainitsemasta parista seikasta yhtään mitään.

Monella on se "viimenen puoli vuosi" meneillään kun otetaan kaikki mitä irti saa... Sitte ku rysähtää niin rysähtää kunnolla.

Myöskin voi roikuttaa kaikkia laskuja aika pitkään ja aina huomautuksien kautta, että saa vähän lisää aikaa. Tältä ajalta ei tietysti tule merkintää. Voudin luona pystyy myös käymään hoitaa laskunsa jos tulee tiukka paikka ja haluaa merkinnät säilyttää.

Nimim. kokemusta on. Huom. on myös puhtaat luottotiedot.

Koko luottotietosysteemi on mielestäni epäonnistunut ja perseestä. Jokohan seuraava hallitus miettisi että kaikki saisi sen saman oikeuden velkojen vanhentumiseen, riippumatta siitä roikottaako joku perintätoimisto niitä jossain Ö-mapissa. Aina kun uusitaan niin ne ei mene koskaan ulosottoon eikä ala vanhentua.

Ei voi tuo rahan valta olla loppupeleissä niin suuri, että se rapauttaa jostain töppäyksestä koko loppuiäksi. Elinkautinen velkavankeus on lähes yhtä paha kuin elinkautinen vankeuskin. Se syrjäyttää yhteiskunnasta ja johtaa moniin ongelmiin. On myöskin vähän helevetin kallista yhteiskunnalle kun syrjäytetään pysyvästi vastoin tahtoa.

Kirjoittelin joku aika sitten tästä ja muistaakseni Brax sunitteli jotain tällaista että otettaisiin vähän remonttiin tuo velkojen vanhentuminen. Ei varmaan kokoomusjohtoisen hallituksen heiniä?
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Joni - Huhtikuu 22, 2011, 16:03:24 ip
Oon kyllä sitä mieltä, että joissain tilanteissa olisi hyvä kun velat vanhentuisi, tuo pitäisi katsoa tapauskohtaisesti, ja siitä mistä velka on syntynyt. Mutta joku virallinen linja täytyy kumminkin olla millä perusteella ne vanhenee ja missä ajassa.

Kumminkin suurimmassa osassa velkoja vaikuttaa olevan, pikavippi tai osamaksulla ostavat joilla ei ole ollutkaan rahaa maksaa takaisin.

Kyllä jokaisen alle 10 000 euron velan ei tarvitsisi vanhentua, ne pystyy hoitamaan muutamassa vuodessa pois pienituloinenkin kun järjestelee taloutensa. Jos velat automaattisesti vanhenee tietyssä ajassa, niin sehän olisi helppoa kun tulee hetki jolloin tietää velan olevan liian iso maksettavaksi muutamassa vuodessa, ottaa lisää ja tuhlaa menemään. Ilmaista rahaa, joltain se kumminkin on poissa.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Horttanainen - Huhtikuu 22, 2011, 16:10:13 ip
Kyllä jokaisen alle 10 000 euron velan ei tarvitsisi vanhentua, ne pystyy hoitamaan muutamassa vuodessa pois pienituloinenkin kun järjestelee taloutensa.

Ai jaa. Minulla menisi 10 000 euron velan maksamiseen kahdeksan vuotta nykyisillä tuilla. Ja sentään hankin suuren osan ruuastani dyykkaamalla, en polta, ja liikun pääsääntöisesti polkupyörällä.
Kyllä työttömällä on mukavaa. >:(
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Joni - Huhtikuu 22, 2011, 16:18:18 ip
Kyllä jokaisen alle 10 000 euron velan ei tarvitsisi vanhentua, ne pystyy hoitamaan muutamassa vuodessa pois pienituloinenkin kun järjestelee taloutensa.

Ai jaa. Minulla menisi 10 000 euron velan maksamiseen kahdeksan vuotta nykyisillä tuilla. Ja sentään hankin suuren osan ruuastani dyykkaamalla, en polta, ja liikun pääsääntöisesti polkupyörällä.
Kyllä työttömällä on mukavaa. >:(

Ehkä tuohon voisi kehittää jonkinlaisen systeemin, että esimerkiksi maksusuunnitelman teon jälkeen 5 vuotta hyvinhoidettua velkaa saisi luottotiedot kuntoon, mutta menisivät heti mikäli lopettaisi maksamisen suunnitelman mukaisesti
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: perse-erkki - Huhtikuu 22, 2011, 16:22:14 ip
Kyllä jokaisen alle 10 000 euron velan ei tarvitsisi vanhentua, ne pystyy hoitamaan muutamassa vuodessa pois pienituloinenkin kun järjestelee taloutensa.

Ai jaa. Minulla menisi 10 000 euron velan maksamiseen kahdeksan vuotta nykyisillä tuilla. Ja sentään hankin suuren osan ruuastani dyykkaamalla, en polta, ja liikun pääsääntöisesti polkupyörällä.
Kyllä työttömällä on mukavaa. >:(

Ehkä tuohon voisi kehittää jonkinlaisen systeemin, että esimerkiksi maksusuunnitelman teon jälkeen 5 vuotta hyvinhoidettua velkaa saisi luottotiedot kuntoon, mutta menisivät heti mikäli lopettaisi maksamisen suunnitelman mukaisesti

Käyppä juttelemassa paikallisen voudin kanssa asiasta, saatat saada paskasen naurun perääs...
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Joni - Huhtikuu 22, 2011, 16:28:33 ip
Ei tarvi, luottotiedot on kunnossa. Kommentoin lähinnä että tuohon voisi tulla muutos, ihan laki tasolla
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Jame-78 - Huhtikuu 22, 2011, 16:29:35 ip
10 000 velkaa ja korko 26% = 2600 euroa korkoihin vuodessa = 216,67 korot kuussa. Tilinhoitomaksu 4eur kuussa. 220,67 euroa siis rahaa oheiskuluihin ja nyt päästään laskemaan 5 vuodelle ( 60kk:lle) 10 000 lyhennystä.

10 000 / 60 = 166,67 lyhennys kuussa + korot ja tilinhoitomaksu 220,67 = 387,34 Tossa on eka erä, tämän jälkeen maksettavaa on jäljellä 9833,33

Jos satut saamaan elämiseen lakisääteisen 420 euroa josta irroitat 387,34. Jääkö sitten tarpeeksi elämiseen, puhelinlaskuun, vaatteisiin, ruokaan, autoon....
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Joni - Huhtikuu 22, 2011, 16:40:47 ip
Tuon takia sanoinkin velkajärjestely, jota esimerkiksi voisi valtio tukea, niin että sen saisi maksettua vaikka kymmenessä vuodessa pois, ja viiden vuoden kuluessa saisi luottotiedot kuntoon jos olisi maksanut järjestelyn mukaan, vaikka velka vielä jatkuisikin.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Horttanainen - Huhtikuu 22, 2011, 16:46:35 ip
Tuon takia sanoinkin velkajärjestely, jota esimerkiksi voisi valtio tukea, niin että sen saisi maksettua vaikka kymmenessä vuodessa pois

Tuohon voisi vastata ihan omalla kommentillasi:
Jos velat automaattisesti vanhenee tietyssä ajassa, niin sehän olisi helppoa kun tulee hetki jolloin tietää velan olevan liian iso maksettavaksi muutamassa vuodessa, ottaa lisää ja tuhlaa menemään. Ilmaista rahaa, joltain se kumminkin on poissa.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Joni - Huhtikuu 22, 2011, 16:53:51 ip
Niin siis, tarkoitin lähinnä sitä, että tuolla saisi luottotiedot takaisin, osoitettuaan että osaa hoitaa raha asiansa, koko velan joutuisi maksamaan, mutta sen kasvamista tuettaisiin valtion varoin. Tokihan korot olisivat ilmaisia velallisille tietyissä tapauksissa, mutta joutuisi kumminkin maksamaan itse lainan pois
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Joni - Huhtikuu 22, 2011, 17:08:54 ip
Tähän vielä lisäksi, että inflaatio korot joutuisi myös velallinen maksamaan
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: atpanula - Huhtikuu 22, 2011, 21:45:05 ip
Joni: meillähän on nämä kaikki systeemit olemassa - velan vanhentuminen, velkajärjestely jne. Mutta kun perintäfirmat riiputtaa "asiakasta" löysässä hirressä uusimalla aina velkaa.

Ne ei mene ikinä ulosottoon jossa ne alkaisivat vanheta. Lainmuutoksesta asti alkaisi vasta kulua se ehkä 15 vuotta tai miten ne nyt sen sorvaisi. Voisihan sen lain tehdä niinkin, että kaikki 15 vuotta vanhat velat vanhenisi automaattisesti - riippumatta siitä onko ne olleet perintäfirmassa vai ei.

Minusta myös tuo 20 vuoden nykyinen aikaraja on kohtuuton, jos velka on tehty rikoksella tms. vahingonkorvausasioista johtuva. Monilla on varmaan muutama tonni kasvanut sitä alkujen summasta 16% kohtuukorkoa... Ja sitten lisättynä nämä riistokapitalistien verikoirafirmat eli perintäfirmat antaa omat lisukkeenssa siihen maksettavaan. Eivät noudata hyviä perintätapoja ja maksut on täysin kohtuuttomia. Kukaan ei kuitenkaan tee mitään kun köyhä ei voi edes nostaa kannetta käräjäoikeuteen rahanpuutteen takia?

Laillisuusvalvonnassa en ole huomannut puutteita kun sellaista ei ole ollut. Asia taitanee kuulua munattoman ja toimivaltuuksettoman Kuluttajaviraston alaan!

Tuo putiikki pitäisi mielestäni lopettaa tai sitten antaa kunnon viranomaisvaltuudet ja velvollisuudet. Aika paljon on asioita johon tarvitsisi vähän reippaampia otteita. Muuten mellastavat miten lystää. Taitaa vaan olla porvarisporukkaa sielläkin töissä päättävillä paikoilla, niin asiat menee elinkeinoelämän mukaan... Selvät tapaukset tietenkin uutisoidaan kuluttajan eduksi.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Horttanainen - Huhtikuu 22, 2011, 21:50:59 ip
Asia taitanee kuulua munattoman ja toimivaltuuksettoman Kuluttajaviraston alaan!

Tuo putiikki pitäisi mielestäni lopettaa tai sitten antaa kunnon viranomaisvaltuudet ja velvollisuudet. Aika paljon on asioita johon tarvitsisi vähän reippaampia otteita. Muuten mellastavat miten lystää.

Kunnon toimivaltuuksia kannattaisin.

Itselläni on reilu 46 000 euroa velkaa.  ::) Tosin korottomana.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Jame-78 - Huhtikuu 22, 2011, 21:53:25 ip
Itsellä reilu 49 000 velkaa ja valtio maksaa koron, minä velan. Jos menen töihin niin joudun maksamaan myös koron....
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: tikka - Toukokuu 09, 2011, 11:25:17 ap
joo, meinasin hommata viisumin että pääsee venäjälle tankkailemaan edullista polttoainetta ja ostamaan muutakin järkihintaista. Homma tyssäsi siihen ettei mistään saa ton maksuhäiriömerkinnän takia matkavakuutusta joka on pakollinen viisumiin. Ei vaikka olis maksanu etukäteen >:( No nyt pitää vissiin ottaa jostain ulkomailta vakuutus koska se pitäis saada. Netin kautta pankkikortilla.

Ei tämmöstä touhua voi ymmärtää, maksuhäiriömerkintä on pahempi kuin rikosrekisteri.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: kopi82 - Joulukuu 29, 2011, 12:05:26 ip
Turva ei antanut Turvaa edes 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Hain toiseen ajoneuvooni liikennevakuutusta ja täällä Jyväskylän konttorissa ei suostuttu edes neuvottelemaan asiasta, vaikka toisessa omistamassani autossa oli voimassaoleva liikennevakuutus ja täyskasko. Ts. olin aiempi asiakas moitteettomalla maksuhistorialla. Ei siis edes neuvottelun varaa siitä hyvästä, että kannoin siihen lafkaan monen vuoden ajan kaksinkertaiset maksut. No, täyskaskoauto meni tammikuussa 2011 lunastukseen ja siihen loppui minun turvaamiseni Turvassa. Sain sen toisen auton lopulta IF:in liikennevakuutuksen piiriin. Ensimmäisen kerran jouduin toki maksamaan ensimmäisen vuoden liikennevakuutuksen käteismaksuna, mutta sitten seuraavan auton kohdalla sain liikennevakuutuksen suoraan laskuun ja neljään erään, kotivakuutuksen laskulle ja neljään erään. Niin pitkään kun minulla on yksi ja sama vakuutuskansio IFissä, saan kaiken laskuun neljässä erässä ja minulla ulosotossa suunnilleen 32000 euroa. Eli ÄLKÄÄ EREHTYKÖ VAKUUTTAMAAN IKINÄ TURVASSA, koska he eivät halua maksavia asiakkaita itselleen
ainoastaan sillä perusteella, että olet joskus vuonna pottu ja sota joutunut velkakierteeseen.
Otsikko: Vs: Ei luottotietoja – ei vakuutuksia!
Kirjoitti: Tessu - Huhtikuu 24, 2012, 21:41:08 ip
Mulleppa on moni taho sanonu et mitäs olet menettäny luottotietosi oma on vikas! (itellä viel tosin tallella on) mutta noin ne sanoo et oma on syy ei voi mitään?
Aina voi tietty itsekkin miettiä että antaisitko lainaa jos toinen ei koskaan pystyisi maksamaan takaisin? siinäpä kysymys