Viheraho.info

Yleinen keskustelu => Poliisin ja virkamiesten toiminnasta => Aiheen aloitti: Viheraho - Joulukuu 27, 2016, 01:44:09 amOtsikko: Helsingin sosiaalipomo loikkasi yritykseen, jolta kaupunki tilasi miljoonien pal
Kirjoitti: Viheraho - Joulukuu 27, 2016, 01:44:09 am
http://seura.fi/puheenaihe/sosiaalipomo-vaihtoi-leiria/ (http://seura.fi/puheenaihe/sosiaalipomo-vaihtoi-leiria/)


Barona  on tytäryhtiönsä kautta viime vuosina laajentanut bisneksiään kaupungin rahoittamaan ja Voutilaisen hallinnoimaan kriisiasumiseen.

Seura kertoi viime maaliskuussa Baronan ja Helsingin kaupungin liikesuhteista, jotka olivat aiemmin luultua laajemmat ja likeisemmät.  Baronan tytäryhtiön Forenomin  ja Helsingin kaupungin välisen hätämajoituksen miljoonabisnes on hoidettu kilpailuttamatta.

Bisnes on laajentunut erityisesti tällä vuosikymmenellä. Toissa vuonna kaupunki osti yritykseltä majoitusta 4 miljoonalla eurolla, samoin viime vuonna. Rahat otettiin toimeentulotukeen varatusta budjetista. Viime vuoden alkuun Voutilainen sosiaalijohtajana vastasi näidenkin palvelujen hankinnasta palvelujen hankinnasta.

Kilpailutuksen puutetta kaupunki on selittänyt sillä, ettei sen ja yrityksen välillä ole allekirjoitettua sopimusta vaan asiakkaat asioivat suoraan yrityksen kanssa. Kriisimajoituksen vuokrataso on korkea – yhden asunnon keskivuokra on 1600 euroa kuukaudessa. Majoittajayhtiön kannattavuus onkin ollut ennätyksellisen hyvä.

”Olen helmikuun alusta lähtien hallitusammattilainen ja Baronassa johtaja. Valmistelen siellä uuden sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan liikkeellelähtöä”, Voutilainen kertoo.

”Se tarkoittaa hallituksen ja toimitusjohtajan palkkaamista.”

Jääviysepäilyt Voutilainen torjuu sillä, ettei hän enää vuoteen ole ollut hankintayksikön johtaja.

”Se on kohtuullisen pitkä karenssiaika.”

Voutilainen on profiloitunut erityisesti asunnottomuuteen liittyvissä kysymyksissä. Kyseenalaista kuuluisuutta hän sai tultuaan virkaansa sosiaalijohtajaksi vuonna 2006. Hän kalusti virkahuoneensa uusilla kalusteilla, joiden yhteenlaskettu hinta oli 72 000 euroa. Design-kalusteisiin kuului muun muassa Le Corbusier -sohva.

Kalustekauppaa sekä noin 130 000 euron – niin ikään ilman kilpailua – Diakonissalaitokselta tehtyä konsulttiselvitystä käsiteltiin sittemmin käräjillä, mutta vuonna 2011 syytteet hylättiin.