Viheraho.info

Yleinen keskustelu => Poliisin ja virkamiesten toiminnasta => Aiheen aloitti: Viheraho - Marraskuu 26, 2016, 17:08:26 pmOtsikko: Juha Sipilä on Tähän mennessä Suomen suurin mulkku
Kirjoitti: Viheraho - Marraskuu 26, 2016, 17:08:26 pm
Kehtaa vielä valittaa että sukulaiset vedetään lokaan.
No sehän johtuu Juha rakas siitä että itse kepulikonstein pyörittelet tätä hyvävelikerhoasi ja ei pitäisi tulla yllätyksenä jos hieman tulee salaisuuksiasi julkis.
Kansalaisilla on oikeus tietää minkälaista likaista peliä pyörittelet.
Paskalaki ja tämä ja paljon varmasti sinusta vielä paljastuu.
Siperia olisi oikea osoite sinulle.

Ja aivan sama hyväksytkö sinä vai et tietoa tulee et sinäkään hyväksy kansalaisten mielipiteitä ja kuuntele kansaa.
Miksi sinun mutinoiasti pitäisi muiden kuunnella.
Siksikö että olet suomen paskin pääministeri?

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sipila-en-hyvaksy-etta-lapset-ja-sukulaiset-vedetaan-asemani-vuoksi-lokaan/744642/ (http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sipila-en-hyvaksy-etta-lapset-ja-sukulaiset-vedetaan-asemani-vuoksi-lokaan/744642/)Sipilä: En hyväksy, että lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan

    Tykkää 57
    Kommentoi 242
    JAA:

Pääministeri Juha Sipilä.
Pääministeri Juha Sipilä. KUVA: Joel Maisalmi / Arkisto
Kotimaa 25.11.2016 19:29
STT, Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiistää, että hänen sukulaistensa yrityksen rooli Terrafamen alihankkijana olisi vaikuttanut päätöksen Talvivaaran kaivosta hallinnoivan valtionyhtiön lisärahoituksesta.

– Ei kävisi mielessäkään. Terrafamen rahoituspäätös tehtiin sen vuoksi, että veronmaksajien varojen käytön näkökulmasta oli järkevämpää jatkaa nyt hyvissä käsissä olevaa toimintaa kuin käyttää 400–500 miljoonaa kaivoksen alasajamiseen, Sipilä kirjoittaa blogissaan.

– Minä kestän sen, että minua hakataan median puolelta, mutta sitä en hyväksy, että lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan.

Kansan Uutiset ja Yle ovat kertoneet, että Sipilän lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö omistaa viisi prosenttia Katera Steel -yhtiöstä, joka on saanut noin puolen miljoonan euron arvoisen tilauksen. Yhtiön pääomistajat ovat Sipilän serkkuja ja enoja ja Sipilän isoisä perusti Katera Steelin edeltäjäyhtiö Hitsaus ja levytakomo ky:n.

Ylen haastatteleman Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroisen mukaan Katera Steeliltä tehty hankinta on tosin kilpailutettu konsulttiyhtiö Pöyryn kautta.

"En voi vaatia sukulaisia luopumaan työstään"

Sipilä sanoo luopuneensa yritysomistuksistaan vuonna 2013 kytkentäepäilyjen hälventämiseksi.

– En voi vaatia kaikkia sukulaisia luopumaan työstään asemani vuoksi, Sipilä kirjoittaa.

Vihreiden kansanedustaja Touko Aalto ehti jo perjantaina tiedotteessaan vaatia Sipilän jääviyden selvittämistä Talvivaaran kaivoksen asioiden käsittelyssä.

– Herää kysymys, onko pääministeri Sipilä ollut jäävi tekemään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa 100 miljoonan euron pääomituspäätöstä, jos hänen lähisukulaisensa voivat saada päätöksestä merkittävän taloudellisen hyödyn, Aalto sanoi tiedotteessa.

Terrafame sai toissa viikolla hallitukselta luvan jatkaa rahoitusneuvotteluita vielä vuodenvaihteen yli. Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti myös, että Terrafame Groupin lisäpääomitukseen varataan 100 miljoonaa euroa.