Viheraho.info
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Heinäkuu 22, 2019, 04:18:01 am

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
HALUATKO EDULLISESTI LAATUA?
HALPAREGAS PALVELEE http://www.halparengas.fi/
95200 viestiä 11167 aihetta kirjoittanut 2340 jäsentä
Uusin jäsen: Koiramarkus87
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy

Haluatko mainostaa viheraho.info:Ssa ?
Ota yhteyttä mainostus@viheraho.com
Otan vastaan käytöstä poistuvia langattomia mikrofoneja ja korvamonitoreja. yhteydenOtot pasi@viheraho.com
Lisäksi suuri tarve UPS eli katkottomien powereiden isoista akuista
Teollisuudessa näitä käytettyjä vuoden pari ikäisi akkuja menee poistoon
Voin Noutaa useita kymmeniä kappaleita tarvittaessa
Joten jos tiedät mistä näitä voisi noutaa kerrothan siitä minulle. - Kiitos

+  Viheraho.info
|-+  Yleinen keskustelu
| |-+  Yleinen keskustelu
| | |-+  CP-vammainen laitettiin sairaalan eristyshuoneessa vaippoihin ja häneltä vietiin
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: CP-vammainen laitettiin sairaalan eristyshuoneessa vaippoihin ja häneltä vietiin  (Luettu 342 kertaa)
Viheraho
Administrator
*****
Viestejä: 14224

Minä itte :)


WWW
« : Tammikuu 28, 2019, 08:57:23 am »

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005948533.html

https://www.phhyky.fi/fi/etusivu/

Lisäksi potilas joutui syömään hankalasti lattialla sopimattomin välinein. Apulaisoikeusasiamies antoi kuntayhtymälle huomautuksen.


Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on arvostellut kovin sanoin CP-vammaisen henkilön hoitoa psykiatrisella osastolla. Sakslin pitää hoitoa osin nöyryyttävänä ja halventavana.

Potilaan kohtelu huone-eristyksen aikana oli ollut ihmisarvoa loukkaava. Kantelijan hoitoon ja potilasasiamerkintöihin liittyi muutenkin paljon ongelmia ja epäselvyyksiä. Suomen CP-liitto pitää tapausta karmeana.

Nöyryyttävänä ja halventavana kohteluna apulaisoikeusasiamies piti sitä, että CP-vammansa vuoksi liikuntarajoitteinen henkilö joutui psykiatrian osaston eristyshuoneessa ruokailemaan ohuella patjalla istuen lattialla hänelle sopimattomin ruokailuastioin ja -välinein.

Kantelijan mukaan hänen perustarpeensa jätettiin huomioimatta huone-eristyksen aikana. Henkilökunta ei voinut käyttää häntä WC:ssä, koska hän tarvitsi toisen ihmisen apua. Sen sijaan hänelle laitettiin yli vuorokaudeksi vaipat, joista hänelle tuli hiertymiä ja haavahoitoa vaativia haavaumia.

Sakslin antoi CP-vammaisen huonosta kohtelusta huomautuksen Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle viikko sitten perjantaina. Huomautuksen taustalla ovat lainvastaiset menettelyt ja laiminlyönnit CP-vammaisen henkilön hoidossa.

Eristyshuoneeseen kantelija joutui käyttäydyttyään aggressiivisesti.

Hän joutui istumaan lattialla, mikä oli hänelle hänen vammansa vuoksi hyvin hankalaa. Koska hän ei voinut pitää kertakäyttöastioita kädessään, niiden täytyi olla lattialla ja sieltä hän yritti syödä yhdellä kädellä.

    ”Tämä ei ollut ihmisarvon mukaista kohtelua.”

Hän ei saanut käyttää silmälaseja eikä hänellä ollut pyörätuolia eristettynä ollessaan. Hänellä on rajoitteita käsiensä toiminnassa.

”Pidän nöyryyttävänä ja halventavana kohteluna sitä, että kantelija joutui ruokailemaan ohuella patjalla istuen lattialta käsin hänelle sopimattomin ruokailuastioin ja -välinein. Hänellä ei ollut tasoa, jolla hän olisi voinut istua eikä päässyt vammansa vuoksi liikkumaan eristystilassa”, Sakslin toteaa.

”Tämä ei ollut ihmisarvon mukaista kohtelua eikä laadultaan hyvää terveyden- ja sairaanhoitoa.”

Puutteellisten potilasasiakirjamerkintöjen vuoksi apulaisoikeusasiamies ei ole voinut vakuuttua siitä, toteutuiko kantelijan oikeus ihmisarvoiseen kohteluun ja laadultaan hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon.

Merkinnöistä ei ilmennyt esimerkiksi vaippojen vaihto muuta kuin yhden kerran vuorokauden aikana. Puuttuvat merkinnät ja niiden niukkuus vaikeuttivat tapauksen arviointia, mitä Sakslin piti vakavana puutteena.

Potilaan ihmisarvoiseen kohteluun kuuluvan, että potilaan perustarpeista huolehditaan aina, apulaisoikeusasiamies huomauttaa. Potilaalle tulee myös aktiivisesti tarjota mahdollisuutta päästä WC:hen ilman, että hänen tarvitsee sitä aina itse erikseen pyytää. Apulaisoikeusasiamies ei tullut vakuuttuneeksi siitä, että kantelijan tapauksessa meneteltiin näin.

Apulaisoikeusasiamies katsoi, että yhtymässä laiminlyötiin tarpeellisten ja laajuudeltaan riittävien potilasasiakirjamerkintöjen tekeminen kantelijan psykiatrisesta sairaalahoidosta. Sakslin esitti, että yhtymä hyvittää kantelijalle tämän kokemat perus- ja ihmisoikeuksien loukkaukset.

Suomen CP-liiton toiminnanjohtaja Marju Silander kertoo, ettei liiton tietoon ole tullut vastaavaa tapausta.

”Kuulostaa todella karmealta ja ihmisoikeuksia loukkaavalta, joka ei kuulu suomalaisen yhteiskuntaan”, sanoo Silander.

Cp-vamma on pääasiassa liikuntakykyyn vaikuttava synnynnäinen neurologinen vamma.

”Cp-vammaisten ihmisten liikuntakyky ja usein myös puhekyky ovat rajallisia. He ovat usein avuttomia puolustautumaan ja vaatimaan asiallista kohtelua, joka saattaa tulla esiin erilaisissa tilanteissa, varsinkin jos ei ole avustajia paikalla. On todella tärkeätä, että tällaiset asiat selvitetään aina ja mikäli puutteita todetaan, ne korjataan viipymättä”, hän toteaa.
tallennettu

Viina lahjoitukset Bitcoineina tänne :

1J4gaTHuHWqDxacq4HojEcLagiJWLJ5D8X
Sivuja: [1] Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!